Helsingin yliopisto

Helsingin yliopistoon hyväksyttiin joka kahdeksas hakija

Jaa

Lähes 32 000 haki opiskelijaksi Helsingin yliopistoon. Heistä valituksi tuli joka kahdeksas. Suosituimmat hakukohteet olivat oikeustiede ja psykologia. Yli puolet uusista opiskelupaikoista täytettiin todistusvalinnan ja loput valintakokeiden perusteella. Kokemukset digitaalisista valintakokeista olivat hyviä.

Helsingin yliopistoon on valittu 4 092 uutta opiskelijaa kevään yhteishausta, jossa haettiin sekä kandiohjelmiin että suomen- ja ruotsinkielisiin maisteriohjelmiin. Kandiohjelmiin hakeneita oli lähes 30 000, joista opiskelupaikan sai 12 prosenttia. Maisteriohjelmiin puolestaan haki yli 2 000, joista hyväksyttiin 19 prosenttia. Kaikkiaan suomalaisyliopistoihin hyväksyttiin tänä vuonna 28 % hakijoista.

Oikeustiede ja psykologia suosituimmat hakukohteet

Helsingin yliopiston suosituimmat kandiohjelmat olivat oikeustiede ja psykologia, kun mittarina käytetään hakijamäärää suhteessa aloituspaikkoihin. Psykologia oli myös maisteriohjelmista suosituin.

Kandiohjelmien hakijamäärä  kasvoi eniten eläinlääketieteen koulutusohjelmassa, jonka hakijamäärä lähes tuplaantui. Isoissa, yli sadan hakijan maisteriohjelmissa eniten kasvua oli oikeustieteen koulutusohjelmassa.

Englanninkieliseen Bachelor’s programme in Science -kandiohjelmaan valittiin 133 opiskelijaa 306 hakijasta.

Avoimen väylän eli avoimen yliopiston kautta hyväksyttiin 237 uutta opiskelijaa, joista peräti 148 tietojenkäsittelytieteeseen. Siirtohaussa hyväksyttyjä oli 78. Siirtohaussa ovat korkeakoulua tai alaa vaihtavat opiskelijat, jolloin opiskeluoikeus siirtyy korkeakoulusta toiseen tai korkeakoulun sisällä koulutuksesta toiseen.

Uutena koulutuksena syksyllä 2021 käynnistyvään varhaiskasvatuksen monimuotokoulutukseen haki 447 henkilöä ja hyväksyttyjä oli 54. Koulutuksen tavoitteena on tuottaa varhaiskasvatuksessa työskenteleville kelpoisuus varhaiskasvatuksen opettajan tehtäviin.

Haku Helsingin yliopiston 35 kansainväliseen maisteriohjelmaan oli jo alkuvuonna, ja tulokset julkaistiin huhtikuussa. Kansainvälisiin maisteriohjelmiin hyväksyttiin noin 1 200 opiskelijaa, kun hakijoita oli 7 400 peräti 150 maasta. Hakijoiden määrä kasvoi 58 % edelliseen vuoteen verrattuna. 

Digitaalisista valintakokeista hyvät kokemukset

Yli puolet Helsingin yliopiston uusista opiskelupaikoista täytettiin todistusvalinnan perusteella ja loput valintakokeiden perusteella. Näistä yhteishaun kandiohjelmien valintakokeista puolet järjestettiin ensimmäistä kertaa valvottuina, digitaalisina valintakokeina ja toinen puoli paperisina valintakokeina.

– Olemme erittäin tyytyväisiä nyt saamaamme kokemukseen digitaalisista kokeista. Laajamittainen siirtyminen niihin on selvä tulevaisuuden suunta, sillä suurin osa hakijoistammekin on jo tottunut tekemään ylioppilaskirjoituksensa sähköisessä ympäristössä. Tulevaisuudessa digitaalisten kokeiden toivotaan myös nopeuttavan valintaprosessia, toteaa opiskelijavalintojen päällikkö Maarit Kallio Hakijapalveluista.

Valinnan tulokset näkyvät hakijoille valtakunnallisessa Opintopolku-palvelussa. Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 16.7.2021 ennen klo 15.00. Opiskelijoiden hyväksyminen varasijoilta jatkuu 2.8.2021 asti.

Helsingin yliopiston opiskelijavalinnat 2021

hakijoita yhteensä

31 960

opiskelijaksi valittuja

4 092

sisäänpääsyprosentti 

12,8 

kandiohjelmiin hakijoita

29 940

opiskelijaksi valittuja

3 634

sisäänpääsyprosentti

12,1 

maisteriohjelmiin hakijoita

2 095

hyväksyttyjä

404

sisäänpääsyprosentti

19,3

avoimen väylän kautta hyväksytty

237

siirtohaussa hyväksyttyjä

78

Tarkempia tilastoja muun muassa sukupuolijakaumasta, kielijakaumasta, hakijamäärän muutoksista sekä ensikertalaisten ja ensisijaisten hakijoiden määrästä koostetaan hakukohdekohtaisesti heinäkuun aikana. Myös tarkemmat hakukohdekohtaiset tilastot opiskelijavalinnoista julkaistaan heinäkuun aikana. 


 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: opiskelijavalintojen päällikkö Maarit Kallio, maarit.k.kallio@helsinki.fi, p.02941 22774

Kuvat

Lataa
Yli puolet Helsingin yliopiston uusista opiskelupaikoista täytettiin todistusvalinnan ja loput valintakokeiden perusteella. Digitaalisiin valintakokeisiin Helsingin Messukeskuksessa osallistui kahden viikon aikana 19 000 hakijaa. kuva: Susanna Puomio
Yli puolet Helsingin yliopiston uusista opiskelupaikoista täytettiin todistusvalinnan ja loput valintakokeiden perusteella. Digitaalisiin valintakokeisiin Helsingin Messukeskuksessa osallistui kahden viikon aikana 19 000 hakijaa. kuva: Susanna Puomio
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme