Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingissä Kesäsetelin saavat tulevana kesänä myös vuonna 2004 syntynee nuoret - nuoren kesätyöllistäminen on korona-aikana merkittävä vastuullisuusteko

Jaa

Kaupunki tukee nuorten hyvinvointia ja palautumista koronapandemian vaikutuksista lisäämällä nuorten kesätyömahdollisuuksia. Helsingin Kesäseteli laajenee kesäksi 2021 koskemaan myös vuonna 2004 syntyneitä nuoria. Kesäseteli tarjoaa yrittäjälle mahdollisuuden tehdä korona-ajan vastuullisuusteon.

Korona-pandemia on heikentänyt nuorten hyvinvointia monin tavoin. Myös nuorten kesätyönäkymät ovat epävarmat jo toista vuotta peräkkäin. Helsingin kaupunginhallitus päätti maanantaina 29.3. myöntää määrärahan nuorten Kesäsetelin käytön laajentamiseen vuonna 2004 syntyneille nuorille. Kesäsetelin jakelua laajentamalla Helsingin kaupunki haluaa tukea nuorten hyvinvointia lisäämällä kesätyömahdollisuuksia sekä rohkaista ja tukea yrityksiä palkkaamaan nuoria haasteellisessa tilanteessa. Kesäsetelin käyttö on yrittäjälle helppo tapa tehdä korona-ajan vastuullisuusteko, josta on hyötyä myös yritykselle itselleen. 
 
Kaupunki korvaa 325 euroa työnantajalle, joka työllistää nuoren 9.-luokkalaisen tai vuonna 2004 syntyneen Kesäsetelillä vähintään 60 tunniksi. Nuoren vähimmäispalkka 60 tunnilta on 400€ ja sen ylittävältä ajalta nuorelle tulee maksaa alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työnantajat voivat hakea kesäsetelin omaavia nuoria töihin helposti ja kohdennetusti osoitteessa kesaseteli.fi. 
 
Nuorelle lyhytkin kesätyöjakso on merkityksellinen 
 
Nuorelle lyhytkin kesätyöjakso voi olla merkityksellinen jatkoa ajatellen, ja yritys saa helposti apukädet pariksi viikoksi tai vaikka pidemmäksikin aikaa. Kesäseteli mahdollistaa yrityksille ja yhteisöille yhdelle tai usean nuoren palkkaamisen.  
 
"Nuorelle kesätyö ei ole pelkästään toimeentuloa, vaan erityisen tärkeä osa elämää. Se on nuorelle viesti siitä, että minä osaan ja minuun luotetaan," sanoo Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan aluepäällikkö Tiina Hörkkö. “Koronapandemian vuoksi yrityksillä voi olla haasteita palkata nuoria kesätöihin. Kesäsetelin avulla haluamme rohkaista ja tukea yrityksiä palkkaamaan nuoria. Haluamme tukea nuorten työllistymistä ja tarjota positiivisen kokemuksen, joka tukee työllistymistä myös jatkossa.” 
 
Vuonna 2004 syntyneet voivat hakea Kesäseteliä sähköisesti 30.3. alkaen 

Helsingissä Kesäsetelin saavat vuonna 2021 helsinkiläiset 9.-luokkalaiset sekä vuonna 2004 syntyneet eli peruskoulunsa vuosi sitten päättäneet nuoret. Yhteensä Kesäsetelin saa siis kuluvana vuonna yli 10 000 helsinkiläistä nuorta. Yhdeksäsluokkalaisille jaettiin Kesäsetelit kouluissa helmikuun ensimmäisellä viikolla. Vuonna 2004 syntyneet helsinkiläiset nuoret voivat hakea Kesäseteliä 30.3. alkaen osoitteesta kesaseteli.fi ja se toimitetaan heille sähköisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Hörkkö
aluepäällikkö, nuorisopalvelut, Helsingin kaupunki
tiina.horkko@hel.fi
p. 050 302 6404

Kati Hurme
viestintäsuunnittelija, kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
kati.hurme@hel.fi
p 040 620 4092

Lisätietoa Kesäsetelin käytöstä nuorille ja työnantajille:
kesaseteli.fi
p. 040 485 7713
kesaseteli@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Dunkla rum, saknad efter vänner och ljusglimtar – coronatiden sedd med unga fotografers ögon på utställningen Fr – for real31.3.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Hur ser undantagstiden ut när fotograferna är ungdomar? Hurdana stunder bevaras i kamerans eller telefonens minne? Kulturcentret Stoa samlade en grupp 13–17-åringar för att fotografera glimtar ur vardagen. Man bjöd även in fotokonstnären Nora Sayyad, som organiserade ungdomarnas fotografier till en onlineutställning. Den virtuella fotoutställningen öppnas på Stoas webbplats 31.3.2021.

Dark rooms, longing for friends and glimpses of light – the pandemic through the eyes of young photographers in the ‘Fr – for real’ exhibition31.3.2021 09:00:00 EEST | Press release

What does the coronavirus pandemic look like through the lenses of young people? What kinds of moments are saved on cameras or phones? Cultural Centre Stoa assembled a group of 13–17-year-olds to photograph moments in their daily lives and invited photography artist Nora Sayyad to curate an online exhibition consisting of the young people’s photographs. The virtual photo exhibition will open on Stoa’s website on 31 March 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme