Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingissä koronavirustartuntoja ravintoloissa ja vaihto-opiskelijoilla

Jaa

Helsingissä on todettu useita koronavirustartuntoja ravintoloissa ja lyhytaikaisessa opiskelijavaihdossa olevilla opiskelijoilla. Opiskelijat ovat viettäneet aikaa ennen tartunnan toteamista helsinkiläisissä ravintoloissa ja saattaneet altistaa ravintoloiden muita asiakkaita. Kaikkia mahdollisia altistuneita ei ole vielä tavoitettu.

Opiskelijat ovat viettäneet aikaa ennen tartunnan toteamista 26. - 29.1. Old Irish Pubissa, 20.1. ja 27.1. ravintola Maxinessa sekä 22.1. El Patron yökerhossa.  

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on ollut yhteydessä näihin ravintoloihin ja antaa niille määräykset tartuntatautilain mukaisten velvoitteiden noudattamisesta.

”Ravintoloiden tarkastuskäynneillä emme kuitenkaan ole havainneet puutteita, eikä perusteita ravintoloiden sulkemiselle ainakaan toistaiseksi ole”, kertoo Riku-Matti Lehikoinen Etelä-Suomen aluehallintovirastosta. ”Määräyksellä haluamme korostaa, että rajoituksia ja vaatimuksia muun muassa turvaväleistä ja hygieniakäytännöistä on ehdottomasti noudatettava.”

Tähän mennessä 25 vaihto-opiskelijaa on saanut koronavirustartunnan ja altistuneita on noin 70. Opiskelijoilla ei ollut Koronavilkkua käytössä.

Helsingissä on tällä hetkellä reilut 500 ulkomaista opiskelijaa lyhytaikaisessa vaihdossa.

Kaikkia mahdollisia altistunteita ei ole vielä tavoitettu. Sen vuoksi edellä mainittuina aikoina kyseisissä ravintoloissa olleita asiakkaita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan koronavirustestiin heti, jos lieviäkin oireita ilmenee.

Koronavirustartunnan oireita ovat lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Helsinkiläiset ja Helsingissä asuvat voivat tehdä koronavirusoirearvion osoitteessa Omaolo.fi. Omaolo-palvelu antaa toimintaohjeet ja neuvoo tarvittaessa varaamaan ajan koronavirustestiin. Testiin voi varata ajan myös koronavirusneuvonnasta, p. 09 310 10024 (ma - su klo 8 - 18).

”Olemme tarjonneet kohdettuja testejä ja neuvontaa vaihto-opiskelijoille”, epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi kertoo.

”Ymmärrän, että varsinkin nuoret haluavat viettää aikaa yhdessä. Nyt olisi kuitenkin hyvä välttää tapaamisia isoissa porukoissa ja muistaa koronaan liittyvät varotoimet, kuten maskin käyttö, turvavälit ja käsi- ja yskimishygienia”, Sanna Isosomppi jatkaa.

Lisätietoa

Helsingin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi, p. 050 572 9550,
sanna.isosomppi@hel.fi

Etelä-Suomen aluehallintoviraston alkoholihallinnon yksikön päällikkö, Riku-Matti Lehikoinen, p. 0295 016155

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingissä koronavirustartuntojen määrissä raju nousu28.2.2021 15:36:05 EETTiedote

Helsingissä todettiin eilen 274 uutta koronatartuntaa. Tartuntamäärä on selkeästi suurin yhtenä päivänä todettu määrä koko epidemia-aikana. Viime aikoina edellisin suurin päiväkohtainen tartuntamäärä on ollut 202 tartuntaa. Tällä hetkellä on syytä käydä koronatestissä hyvin herkästi, jos on pienempiäkin koronavirustartunnalle tyypillisiä oireita. Yhtään oireisena ei saa mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme