Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingissä koronavirustartuntojen määrissä raju nousu

Jaa

Helsingissä todettiin eilen 274 uutta koronatartuntaa. Tartuntamäärä on selkeästi suurin yhtenä päivänä todettu määrä koko epidemia-aikana. Viime aikoina edellisin suurin päiväkohtainen tartuntamäärä on ollut 202 tartuntaa. Tällä hetkellä on syytä käydä koronatestissä hyvin herkästi, jos on pienempiäkin koronavirustartunnalle tyypillisiä oireita. Yhtään oireisena ei saa mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin.

Testatuista noin 5 prosentilla on koronavirustartunta. Testiaikoja on Helsingissä vapaana huomenna koko päivälle.

Terveys- ja päihdepalvelujen johtajan Leena Turpeisen mukaan nyt ei kannata miettiä sitä, onko koronatestiin syytä mennä.

- Kun hiihtolomat ovat loppumassa niin vaarana on, että koronavirusepidemia edelleen laajenee ihmisten palatessa töihin, kouluihin ja päiväkoteihin. Pienistäkin flunssan kaltaisista oireista on nyt todella syytä mennä testiin. Jos on oireita, on myös muistettava pysyä kotona. Etätöitä kannattaa nyt suosia kaikkien niiden, joille se on mahdollista, Turpeinen sanoo.

Myös muut suojautumistoimenpiteet kannattaa muistaa.

- Koronavirusta on todella paljon liikkeellä. Käsien pesu ja riittävät turvavälit ovat nyt todella tärkeitä. Kaikkien yli 12-vuotiaiden on pidettävä kasvomaskia kaikissa lähikontakteissa kodin ulkopuolella. Ja nyt viimeistään kannattaa ladata Koronavilkku–sovellus. Myös muita voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia on ehdottomasti noudatettava, Turpeinen sanoo.

- Sosiaaliset kontaktit on saatava mahdollisimman vähiin. Jos yhtään mietityttää, toimiiko suositusten ja rajoitusten mukaisesti, kannattaa ennemmin toimia liiankin varovaisesti, Turpeinen lisää.

Testeissä on käyty viime päivinä paljon. Viime viikolla parhaina päivinä testausmäärät ovat olleet yli 3 000 testiä päivässä.

- On hienoa, että testeissä käydään ja toivottavasti näin tehdään myös jatkossa, Turpeinen sanoo.

Helsingissä ilmaantuvuusluku on nyt 335 tartuntaa 100 000 asukasta kohden 14 vuorokaudessa.

Koronaviruksen oireita voivat olla päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, nenän tukkoisuus, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kurkun karheus, kuume, pahoinvointi, oksentelu ja ripuli.

Koronatestaus Helsingissä: https://www.hel.fi/helsinki/korona-fi/sote-palvelut/koronavirustesti/ 

Voimassa olevat rajoitukset ja suositukset: https://www.hel.fi/helsinki/korona-fi/koronaneuvonta/voimassa-olevat-suositukset-ja-rajoitukset 

Lisätietoja:
terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen, p. 050 325 6917

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

45-64-vuotiaiden vakavalle koronavirustaudille alttiiden helsinkiläisten koronavirusrokotukset alkavat1.4.2021 15:52:33 EEST | Tiedote

Tänä vuonna 45–64 vuotta täyttävien helsinkiläisten, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila, koronavirusrokotukset alkavat pääsiäisen jälkeen. Vuonna 1957-76 syntyneet riskiryhmään 2 kuuluvat helsinkiläiset voivat varata rokotusajan osoitteessa koronarokotusaika.fi tiistaista 6.4. klo 16 alkaen. Ajanvaraus alkaa ajanvarausnumerossa 09 310 46300 keskiviikkona 7.4. klo 8.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme