Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingissä saadaan koulujen liikuntasaleja iltakäyttöön – lasten ja nuorten liikuntaharrastukset turvataan  

Jaa

Helsingin kouluissa on ratkottu tilahaasteita turvallisen koulunkäynnin järjestämiseksi niin, että samalla mahdollistetaan koulujen liikuntasalien iltakäyttö urheiluseuroille. Tällä hetkellä voidaan todeta, että 18 liikuntasalia saadaan järjestöjen iltakäyttöön.

Helsingin kaupunki arvioi aiemmin, että noin 40 liikuntasalia olisi jouduttu ottamaan pois liikuntaseurojen iltakäytöstä. Nyt näistä saleista saadaan erilaisten järjestelyjen avulla 18 järjestöjen iltakäyttöön ja loppujen tilannetta työstetään. Joissakin kouluissa haasteena on, miten opetuskäyttöön otetut liikuntasalit saadaan illoiksi tyhjennettyä kalusteista. Kalusteiden siirrosta neuvotellaan urheiluseurojen kanssa. 

”On ensiarvoisen tärkeää, että opetusta voidaan kouluissa järjestää turvallisesti. Kuitenkin samaan aikaan on pidettävä mielessä tärkeä harrastustoiminta, johon osallistuu paljon lapsia ja nuoria”, toteavat kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen ja kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio.  

”Tilaväljyyden saamiseksi opetusta järjestetään kaikissa mahdollisissa tiloissa. Lisäksi ruokailun järjestämistä luokkahuoneissa on lisätty. Opetuksessa hyödynnetään myös koulun ulkopuolisia tiloja”, toteaa Pohjolainen.  

Tällä hetkellä seuraavista kouluista vapautuu liikuntasali iltakäyttöön: 

 • Mellunmäen ala-aste, Rukatunturintie 14
 • Oulunkylän ala-aste, Teinintie 12
 • Maunulan ala-aste, Maunulanmäki 5
 • Meilahden yläaste, Kuusitie 12
 • Hertsikan ala-aste, Hillerinkuja 5 ja Ahmatie 4
 • Porolahden peruskoulu, Satumaanpolku 2
 • Kulosaaren ala-aste, Kyösti Kalliontie 1
 • Laakavuoren ala-aste, Jänkäpolku 1
 • Siltamäen ala-aste, Siltakyläntie 9A
 • Tapanilan ala-aste, Veljestenpiha 2
 • Maatullin ala-aste, Kimnaasipolku 5
 • Strömbergin ala-aste, Takomatie 13
 • Laajasalon peruskoulu, Koulutanhua 1 ja Holmanmoisionpolku 1
 • Poikkilaakson ala-aste, Puuskaniementie 21
 • Åshöjdens grundskola, Sturenkatu 6 
 • Katajanokan ala-aste, Laivastokuja 6

Kulttuuri- ja vapaa-ajan kumppanuusyksikkö on yhteydessä liikuntaseuroihin vapautuneista vuoroista ja neuvottelee seurojen kanssa mahdollisuudesta ottaa vastuuta kalusteiden siirrosta ja siten saada alennus vuoromaksuista.  


Lisätiedot:  
Liisa Pohjolainen, toimialajohtaja, kasvatus ja koulutus, p. 09 310 86200 Tommi Laitio, toimialajohtaja, kulttuuri- ja vapaa-aika, p. 09 310 89045 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna-Kaisa Talvensaari
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
hanna-kaisa.talvensaari@hel.fi
puh. 09 310 15964

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 22.9.202018.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 22. syyskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Kokouksen esityslista Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa ruoka-, siivous- ja kohdevastaavapalveluiden hankinta ajalle 1.1.2021 - 31.12.2023 sekä tilahankkeita. Lautakunnalle esitetään päätettäväksi ruoka-, siivous- ja kohdevastaavapalveluiden hankintaa kolmelta eri yritykseltä. Hankintahinta ilman arvonlisäveroa on noin 4,8 miljoonaa euroa. Hankinnassa on käytetty kestävän kehityksen mukaisia kriteereitä vähimmäisvaatimuksissa. Palveluntuottajien edellytetään tuottavan sekä ruoka-, siivous- että käyttäjäpalvelut kestävien periaatteiden mukaisesti. Siivouspalvelujen tarjoajalla tulee olla ympäristöä säästävät siivousmenetelmät. Vähimmäisvaatimusten lisäksi ruokapalveluissa laadun yhtenä arviointikriteerinä on käytetty Hiilineutraali Helsinki 2035 -ohjelman toteuttamista. Tilahankkeista lautakunnalle e

Kundnöjdheten i Helsingfors stads grundskolor är på en god nivå – skolornas styrkor är bland annat lärarna och stödet för lärandet18.9.2020 11:00:00 EESTTiedote

Helsingfors kartlade i början av år 2020 hur nöjda klienterna inom den grundläggande utbildningen är. Enligt svaren är eleverna och vårdnadshavarna nöjda med skolan och undervisningen. En tredjedel av eleverna och en fjärdedel av vårdnadshavarna gav skolorna högsta betyg i helhetsbedömningen. Grundskolornas styrkor är stödet för lärandet, tryggheten, samarbetet mellan hem och skola samt lärarna och lärarrollen.

Helsingin peruskoulujen asiakastyytyväisyys hyvällä tasolla – vahvuuksina muun muassa opettajat ja oppimisen tuki18.9.2020 11:00:00 EESTTiedote

Helsinki selvitti perusopetuksen asiakkaiden tyytyväisyyttä alkuvuodesta. Vastausten perusteella oppilaat ja huoltajat ovat tyytyväisiä kouluun ja opetukseen. Kolmasosa oppilaista ja neljäsosa huoltajista antoi kokonaistyytyväisyydessä parhaan arvosanan. Helsingin peruskoulujen vahvuuksia ovat oppimisen tuki, turvallisuus, kodin ja koulun yhteistyö sekä opettajat ja opettajuus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme