Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingissä tehtiin historiaa nuorten vaikuttamisessa: Helsingin nuorisoneuvosto sai puheoikeuden kaupunginvaltuuston kokouksessa 25.4.

Jaa

Ensimmäistä kertaa Helsingin kaupungin historiassa Helsingin nuorisoneuvoston edustajille myönnettiin täysi puhe- ja läsnäolo-oikeus Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa 25.4.2018 koskien nuorten aloitteita kaupungissa. Nuoret toivoivat lisää vaikuttamisen paikkoja sekä nuorisotyön huomioimista uudessa keskustakirjasto Oodissa. Helsingin nuorisoneuvosto on Nuorten vaikuttamisjärjestelmä Ruudin alaista toimintaa.

Nuorisoneuvosto apulaispormestari Nasima Razmyarin kanssa. Kuva: Joni Oksanen
Nuorisoneuvosto apulaispormestari Nasima Razmyarin kanssa. Kuva: Joni Oksanen

Hallintosäännön 26 luvun 3 §:n mukaan kaupunginhallituksen tulee esittää kaupunginvaltuuston tietoon kahdesti vuodessa nuorten aloitteet, niiden johdosta suoritetut toimenpiteet sekä nuorisovaltuustoa vastaavan toimielimen lausunto. Nuorisoneuvosto toimii tässä yhteydessä em. toimielimenä.

Nuorisoneuvostolla oli käytettävissä kolme puheenvuoroa. Puheenvuoroissa nostettiin esiin aloitteiden vastausaikojen lyhentämistä aloiteprosessissa ja aloitejärjestelmän yhdenvertaisuudesta, läsnäolo- sekä puheoikeus nuorisoneuvoston edustajille lautakunnissa ja kaupunginvaltuustossa sekä tulevan kaupunginkirjasto Oodin nuorisotyö. Nuorten puheet ovat nähtävissä alla olevissa linkeissä.

”Nuorten tietoisuutta mahdollisuuksista vaikuttaa on lisättävä entisestään. Jokaisella helsinkiläisellä nuorella pitää olla vähintään kerran vuodessa sellainen tunne, että hän on oikeasti vaikuttanut Helsingin päätöksentekoon tavalla tai toisella”, sanoi Helsingin nuorisoneuvoston edustaja Kasper Rautalinko puheessaan. Nuorisoneuvoston kaksi muuta puhujaa olivat Dan Cederlöf ja Evi Koivunen.

Kaupunginvaltuusto vastasi nuorten läsnäoloon useilla toivomusponsilla, jotka kaikki äänestettiin hyväksytyiksi. Toiveponnet sisälsivät nuorten esiintuomia asioita, sekä ponnen nuorten läsnäolo- ja puheoikeudesta kaupunginvaltuuston ja lautakuntien kokouksissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joni Oksanen
Nuoriso-ohjaaja
Helsingin nuorisoneuvosto / Nuorten vaikuttamisjärjestelmä Ruuti
joni.oksanen@hel.fi, 040 125 7859

Krista Huovinen
Helsingin nuorisoneuvosto / Nuorten vaikuttamisjärjestelmä Ruuti
krista.huovinen@hel.fi, 040 486 6520

Minna Roine
Viestintäasiantuntija / Viestintä- ja markkinointipalvelut / Kulttuurin- ja vapaa-ajan toimiala, Helsingin kaupunki
minna.roine@hel.fi, 040 192 4579

Kuvat

Nuorisoneuvosto apulaispormestari Nasima Razmyarin kanssa. Kuva: Joni Oksanen
Nuorisoneuvosto apulaispormestari Nasima Razmyarin kanssa. Kuva: Joni Oksanen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Talviloman vauhdikkaimmat liikuntatärpit13.2.2019 13:00:00Tiedote

Etkö keksi tekemistä talvilomalle? Pitäisikö perheelle kehittää yhteistä tekemistä, joka toisi hymyn kaikkien huulille? Eipä hätää. Kokosimme yhteen talviloman hauskimmat lasten, nuorten sekä koko perheen tapahtumat. Tule mukaan Paloheinän talviriehaan viettämään vauhdikas päivä Ryhmä Haun johdolla, tuo lapsesi mukaan EasySport-viikolle ilman ennakkoilmoittautumista tai hyppää mukaan vesiliikuntarata Wibit Aquatrackin pyörteisiin yhdessä koko perheen kanssa. Tutustu talvilomatarjontaan ja tule mukaan nauttimaan lomasta, talvesta ja yhdessäolosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme