Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki <3 Espoo -tapahtuma on osa Rantakesää 2018

Jaa

Helsingin ja Espoon yhteinen Rantakesä -konsepti tarjoaa tulevana lauantaina 16. kesäkuuta rennon ja kevyen kesätapahtuman Kalasataman Parrulaiturilla, Helsingissä.

Esiintymislavana toimii Tykkisluuppi Diana. Tykkisluuppi on 1700-luvun lopulla lanseerattu saaristolaivaston ketterä sota-alus. Esiintymässä ovat Kaveri Special ja Sarah Kivi.

Musiikkiohjelma alkaa kello 15. Paikalla on myös Katutaidetoimisto Supaflyn tuoma katutaidevaunu. Kyseessä on maalattava peräkärry, joka liikkuu paikasta toiseen. Taidevaunu kiertää Rantakesä 2018 -kohteita ja vaunua voi maalata kuka tahansa vapaasti periaatteella ”tee aina parempi”.

Tapahtuma on koko perheelle sopiva, ja mukaan kannattaa ottaa piknikkorin lisäksi ystävät ja rento mieli. Järjestäjät toivovat, että ranta-alue pidetään yhdessä siistinä, ja kävijät keräävät mahdolliset roskat mukaansa. 

Katutaidevaunu on nähtävissä Parrulaiturilla 13.–21. kesäkuuta 2018.

***

Helsinki <3 Espoo -tapahtuma kuuluu Rantakesän yhdessä Helsingin ja Espoon kaupunkien kanssa tuottamiin tapahtumiin. Seuraavat tapahtumat ovat perjantaina ja lauantaina 22.–23. kesäkuuta Cafe Merenneidossa (Matinlahdenranta 3, 02230 Espoo) ja lauantaina 25. elokuuta Keilaniemen rannalla.

Rantakesään ovat tervetulleita kenen tahansa järjestämät pienet, kaikille avoimet ja pääsymaksuttomat tapahtumat minä tahansa päivänä pitkin kesää. Tapahtuma-aika on Helsinki-päivästä Espoo-päivään 12.6.–25.8.2018. Rantakesä-tapahtuma ilmoitetaan osoitteessa rantakesa.fi.


***

Helsingin merellinen strategia

Helsingin kaupunki koostaa merellistä strategiaa, jonka tavoitteena on parantaa saari- ja rantakohteiden vetovoimaa, palveluja ja saavutettavuutta sekä edistää merellisiä tapahtumia ja jatkaa lähisaariston avaamista virkistyskäyttöön. Merkittävin tapahtumallisuuteen liittyvä ponnistus on saaristoon toteutettava kansainvälisen nykytaiteen Helsinki Biennaali, joka järjestetään ensimmäisen kerran vuonna 2020. Biennaalin odotetaan tuovan kaupunkiin noin 300 000 uutta merellisten palvelujen käyttäjää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sami Lehtinen, Rantakesä-koordinaattori, puh. 043 827 2319, s-posti: sami.lehtinen(at)espoo.fi

Päivi Munther, asiantuntija, Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osasto,
puh. 040 334 2045, s-posti: paivi.munther(at)hel.fi

Lea Rintala, tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikkö, Espoon kaupunki,
tapahtuma- ja kulttuuripalvelut, puh. 046 877 1952, s-posti: lea.rintala(at)espoo.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme