Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki <3 Espoo -tapahtuma on osa Rantakesää 2018

Jaa

Helsingin ja Espoon yhteinen Rantakesä -konsepti tarjoaa tulevana lauantaina 16. kesäkuuta rennon ja kevyen kesätapahtuman Kalasataman Parrulaiturilla, Helsingissä.

Esiintymislavana toimii Tykkisluuppi Diana. Tykkisluuppi on 1700-luvun lopulla lanseerattu saaristolaivaston ketterä sota-alus. Esiintymässä ovat Kaveri Special ja Sarah Kivi.

Musiikkiohjelma alkaa kello 15. Paikalla on myös Katutaidetoimisto Supaflyn tuoma katutaidevaunu. Kyseessä on maalattava peräkärry, joka liikkuu paikasta toiseen. Taidevaunu kiertää Rantakesä 2018 -kohteita ja vaunua voi maalata kuka tahansa vapaasti periaatteella ”tee aina parempi”.

Tapahtuma on koko perheelle sopiva, ja mukaan kannattaa ottaa piknikkorin lisäksi ystävät ja rento mieli. Järjestäjät toivovat, että ranta-alue pidetään yhdessä siistinä, ja kävijät keräävät mahdolliset roskat mukaansa. 

Katutaidevaunu on nähtävissä Parrulaiturilla 13.–21. kesäkuuta 2018.

***

Helsinki <3 Espoo -tapahtuma kuuluu Rantakesän yhdessä Helsingin ja Espoon kaupunkien kanssa tuottamiin tapahtumiin. Seuraavat tapahtumat ovat perjantaina ja lauantaina 22.–23. kesäkuuta Cafe Merenneidossa (Matinlahdenranta 3, 02230 Espoo) ja lauantaina 25. elokuuta Keilaniemen rannalla.

Rantakesään ovat tervetulleita kenen tahansa järjestämät pienet, kaikille avoimet ja pääsymaksuttomat tapahtumat minä tahansa päivänä pitkin kesää. Tapahtuma-aika on Helsinki-päivästä Espoo-päivään 12.6.–25.8.2018. Rantakesä-tapahtuma ilmoitetaan osoitteessa rantakesa.fi.


***

Helsingin merellinen strategia

Helsingin kaupunki koostaa merellistä strategiaa, jonka tavoitteena on parantaa saari- ja rantakohteiden vetovoimaa, palveluja ja saavutettavuutta sekä edistää merellisiä tapahtumia ja jatkaa lähisaariston avaamista virkistyskäyttöön. Merkittävin tapahtumallisuuteen liittyvä ponnistus on saaristoon toteutettava kansainvälisen nykytaiteen Helsinki Biennaali, joka järjestetään ensimmäisen kerran vuonna 2020. Biennaalin odotetaan tuovan kaupunkiin noin 300 000 uutta merellisten palvelujen käyttäjää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sami Lehtinen, Rantakesä-koordinaattori, puh. 043 827 2319, s-posti: sami.lehtinen(at)espoo.fi

Päivi Munther, asiantuntija, Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osasto,
puh. 040 334 2045, s-posti: paivi.munther(at)hel.fi

Lea Rintala, tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikkö, Espoon kaupunki,
tapahtuma- ja kulttuuripalvelut, puh. 046 877 1952, s-posti: lea.rintala(at)espoo.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Maria 01:n startup-keskittymä laajenee – sairaala-alueen kulttuurihistoriallisesti arvokasta rakennuskantaa suojellaan29.5.2020 15:30:00 EESTTiedote

Maria 01:n kasvuyrityskampuksen laajennusta suunnitellaan. Alueen tarkistettu asemakaavaehdotus on Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan käsiteltävänä 2. kesäkuuta. Marian startup-keskittymästä on suunniteltu koko Pohjois-Euroopan mittakaavassa merkittävää kasvuyrityskampusta. Kaavaratkaisun myötä kantakaupunkiin syntyy uusi, kaikilla kulkumuodoilla saavutettavissa oleva ja tiivis yritysalue.

Pormestarin info koronavirustilanteesta 28. toukokuuta kello 17 – katso suora lähetys Helsinki-kanavalla28.5.2020 10:48:58 EESTTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoo kaupunkilaisille ja kaupungin työntekijöille koronavirustilanteeseen liittyvistä päätöksistä ja ajankohtaisista asioista tänään 28. toukokuuta kello 17 alkaen. Lisäksi lähetyksessä julkistetaan Helsinki-päivän runsas ja monipuolinen ohjelma, joka on tänä vuonna koettavissa muun muassa Helsinki-kanavalla ja sosiaalisessa mediassa.

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat: Valtion tulee kiirehtiä MAL-sopimusten aikaansaamista27.5.2020 14:00:00 EESTTiedote

Valtion ja suurimpien kaupunkiseutujen väliset maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimusneuvottelut ovat olleet käynnissä jo toista vuotta. Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat ovat huolestuneita neuvottelujen viivästymisestä. Sopimusten ripeä aikaansaaminen on ratkaisevan tärkeää Helsingin seudun kehittämiselle, elinvoimaisuudelle ja kilpailukyvylle sekä lisäksi korona-kriisistä palautumiselle.

Mall of Triplassa kehitetään älykästä kaupunkia 5G:n ja esineiden internetin avulla26.5.2020 13:55:16 EESTTiedote

Helsingin kaupunki ja yrityskumppanit Mall of Tripla, Telia sekä YIT kokeilevat 5G- ja NB-IoT-verkkojen hyödyntämistä tiedon keräämisessä Mall of Triplassa kesäkuusta syyskuuhun. Kokeilussa kerätään sensoreilla dataa muun muassa kauppakeskuksen ja sen lähiympäristön ruuhkista ja ihmisvirroista, lämpötilasta, kosteudesta, ilmanlaadusta sekä polkupyörien määrästä ja liikesuunnista. Yritykset pystyvät hyödyntämään syntyviä oppeja ja kokemuksia sekä skaalaaman ratkaisuja ja hyviä käytäntöjä muuallekin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme