Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinki aloittaa koronarokotteen kolmannen annoksen antamisen alle 6 viikon aikavälillä ensimmäisen ja toisen annoksen saaneille

Jaa

Helsinki aloittaa koronarokotteen kolmannen annoksen antamisen henkilöille, jotka ovat saaneet rokotteen ensimmäisen ja toisen annoksen alle 6 viikon aikavälillä vähintään kuusi kuukautta sitten.

Nyt rokotettavaan ryhmään kuuluu 85 vuotta täyttäneitä ja tätä vanhempia. Rokotuksia tarjotaan rokotuspisteillä ja hoivakodeissa. Myös voimakkaasti immuunipuutteisten kolmannen annoksen rokotukset ovat käynnissä.

Koronarokotteen kolmannen annoksen saa ilman ajanvarausta Helsingin rokotuspisteiltä. Keskitetyt rokotuspisteet ja pop-up-rokotuspisteet sekä niiden aukioloajat ovat verkkosivulla hel.fi/rokotukseen. Aikaa ei voi toistaiseksi rokotukseen varata.

Iäkkäille helsinkiläisille tiedotetaan kolmannesta rokotuksesta tekstiviestillä, joka lähetetään ensi viikon aikana.

Hoivakotien asukkaat rokotetaan hoivakodeissa. Kolmannen koronarokotteen antamiseen kysytään lupa joko asiakkaalta tai hänen omaiseltaan. He saavat tiedon rokotuksista omasta hoivakodistaan.

Kolmannen rokotusannoksen voi saada, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Kolmatta annosta ei toistaiseksi anneta, jos henkilö on sairastanut koronavirustaudin ja saanut kaksi rokotusannosta.

Kolmannella annoksella vahvistetaan ja pidennetään kahden annoksen antamaa suojaa niillä, joiden rokotuksesta on kulunut pitkä aika, ja jotka ovat saaneet rokotteensa nykyistä lyhyemmällä alle 6 viikon annosvälillä.

Koronarokotuksen teho tartuntaa ja lievää koronavirustautia vastaan hiipuu nopeammin, kun annosväli on lyhyt. Teho vakavaa tautia vastaan pysyy edelleen kohtuullisen hyvänä.

Lähtökohtaisesti kolmas annos annetaan samalla valmisteella kuin toinen annos. Tarvittaessa kolmas annos voi kuitenkin olla myös toista valmistetta. mRNA-rokotteista on saatavilla sekä Modernan että Pfizerin valmistetta.

Koronarokotteen kolmansia annoksia ei vielä anneta henkilöille, jotka ovat saaneet kaksi ensimmäistä annosta yli kuuden viikon annosvälillä. Rokotusten aikaväli tarkistetaan rokotuspisteellä.

Koronarokotus on maksuton ja vapaaehtoinen.

Lisätietoa

Terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen, p. 09 310 42700, timo.lukkarinen@hel.fi
Helsinkiläisten koronarokotukset - koronarokotus.hel.fi
Rokotuspisteet ja pop-up-rokotuspisteet

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Mediakutsu: Tervetuloa Sote-aluekierrokselle Helsinkiin 19.10.15.10.2021 11:00:00 EEST | Tiedote

Tervetuloa kuuntelemaan Sote-aluekierrosta Finlandia-talolle (Mannerheiminintie 13 e, Veranda 2 -sali, pääsisäänkäynti ja K4) tiistaina 19.10. klo 8.30 - 10.30. Tilaisuudessa on paikalla perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja muita sote-ministerityöryhmän ministereitä sekä sosiaali- ja terveysministeriön, valtiovarainministeriön, sisäministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön virkamiehiä. Tilaisuuden tavoitteena on välittää ajantasaista tietoa ja keskustella sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen sisällöstä ja toimeenpanosta. Tilaisuus on suunnattu Helsingin kaupungin edustajille ja sosiaali- ja terveydenhuollon paikallisille toimijoille. Helsingin sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksesta tilaisuudessa kertoo sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Daniel Sazonov. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Juha Jolkkonen. Tiedotusvälineiden edustajilla on mahdollisuus haastatella paikalla ole

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme