Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinki-apu aloittaa soitot yli 75-vuotiaille

Jaa

Helsinki-apu on tarjonnut puhelin- ja asiointiapupalvelua ikääntyneille helsinkiläisille maaliskuun lopusta lähtien. Tähän mennessä on tavoitettu jo kaikki, yhteensä 17 000, yli 80-vuotiasta, joiden puhelinnumero ei ole salainen. Seuraavaksi Helsinki-apu aloittaa soittamisen 75–80-vuotiaille helsinkiläisille. Tavoiteltavaan kohderyhmään kuuluu 16 500 kaupunkilaista.

Helsinki-apu aloittaa soittamisen yli 75-vuotiaille. Kuva: Paula Virta
Helsinki-apu aloittaa soittamisen yli 75-vuotiaille. Kuva: Paula Virta

Helsinki-apu mahdollistaa avun tarpeessa olevien ikääntyneiden turvallisen kauppa-asiointi- ja keskusteluavun koronaepidemian aikana. Kaikki yli 70-vuotiaat helsinkiläiset voivat soittaa Helsinki-avun puhelinnumeroon 09 310 10020. Kaikkiaan Helsinki-avun palveluun on kertynyt reilussa kuukaudessa yli 40 000 soitettua tai vastattua puhelua, ja joka viikko ikäihmisten kotioville eri puolilla Helsinkiä on kuljetettu satoja ruokakauppa- ja apteekkiasioinnin toimituksia

”On edelleen tärkeää vahvistaa sitä viestiä, että ikääntyneiden tulisi käyttää tarjolla olevia asiointiapupalveluja sen sijaan että lähtisivät itse kauppaan tai apteekkiin. Haluamme Helsinki-avun palvelun laajennuksella varmistaa turvallisen kauppa-asioinnin ja keskustelutuen yhä useammalle ikäihmiselle Helsingissä. Helsinki-avun tehtävissä työskentelee yhteensä yli 500 Helsingin kaupungin ja seurakuntien työntekijää. Kapasiteettia palvella edelleen uusia asiakkaita on”, Helsinki-avun johtaja Tiina Hörkkö sanoo.

Helsinki-avun palvelun tuottavat yhteistyössä Helsingin kaupunki ja Helsingin seurakunnat sekä useat järjestöt ja yrityskumppanit. Helsinki-apu jatkaa toimintaansa niin pitkään kuin ikäihmisten liikkumista rajoittavat viranomaisohjeet ovat voimassa.

”Ikäihmiset ovat olleet todella iloisia Helsinki-avun yhteydenotoista, koska ne ovat tuoneet turvaa poikkeusoloissa. Vetoan myös helsinkiläisten ikäihmisten läheisiin. Voitte ilmoittaa Helsinki-avulle yli 70-vuotiaasta läheisestä, joka tarvitsee apua. Toisista huolta pitäminen vaikeina aikoina vahvistaa uskoa, että yhdessä tästä selvitään. Helsingin seurakunnat ovat yhdessä kaupungin ja kaupunkilaisten kanssa sitoutuneet tarjoamaan apua niin kauan kuin koronatilanne jatkuu”, Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki sanoo.

Helsinki-apu palvelee arkisin kello 9–16 numerossa 09 310 10020.

Lisätietoa verkkosivustolla: www.hel.fi/helsinkiapu.

Tämä tiedote julkaistaan mahdollisimman pian Hel.fi-sivustolla käännösversiona ruotsiksi ja englanniksi. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki:
Aluepäällikkö, Helsinki-avun johtaja, kulttuuri ja vapaa-aika, Tiina Hörkkö, puh. +358 50 302 6404, s-posti: tiina.horkko@hel.fi

Yksikön päällikkö, viestintä, kulttuuri ja vapaa-aika, Jussi Kaisjoki, puh. +358 40 519 6632, s-posti: jussi.kaisjoki@hel.fi

Helsingin seurakunnat:
Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki, puh. +358 50 593 1944, s-posti: juha.rintamaki@evl.fi

Kuvat

Helsinki-apu aloittaa soittamisen yli 75-vuotiaille. Kuva: Paula Virta
Helsinki-apu aloittaa soittamisen yli 75-vuotiaille. Kuva: Paula Virta
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinki tukee varhaisnuoriso- ja nuorisoyhdistyksiä yli 1,9 miljoonalla eurolla28.5.2020 17:42:16 EESTTiedote

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto päätti tänään torstaina 28.5.2020 myöntää toiminta- ja palkkausavustuksia yhteensä 1 905 000 euroa helsinkiläisille varhaisnuoriso- ja nuorisoyhdistyksille. Helsingin kaupunki pyrkii avustuksin mm. kehittämään kansalaisyhteiskuntaa ja lisäämään asukkaiden, tässä tapauksessa erityisesti nuorten, elämänlaatua, toimintakykyä ja oman elämän hallintaa. Samalla tuetaan toimintaa, joka monipuolistaa kaupungin omaa palvelutarjontaa.

Helsingin kaupunginkirjaston palvelut normalisoituvat 1.6. alkaen – kesällä pääsee myös viikonloppuisin kirjastoon28.5.2020 12:00:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunginkirjaston palvelut saadaan 1. kesäkuuta alkaen käyttöön miltei normaalisti. Kirjastoissa voi jälleen peruspalvelujen eli lainaamisen, palauttamisen ja varausten noudon lisäksi käyttää asiakastietokoneita, tulostaa, kopioida ja skannata, lukea lehtiä, tehdä töitä, opiskella sekä varata osoitteesta varaamo.hel.fi käyttöönsä erilaisia kokous- ja ryhmätyötiloja ja laitteita. Kesäaukioloajat ovat voimassa Helsingin kirjastoissa 1.6.–9.8. Aiempaa useammassa kirjastossa eri puolilla Helsinkiä voi asioida myös kesäviikonloppuisin.

Helsingfors stadsbiblioteks tjänster normaliseras från 1 juni – på sommaren kan man besöka biblioteken till och med under veckosluten28.5.2020 11:59:00 EESTTiedote

Helsingfors stadsbibliotek börjar betjäna nästan som vanligt från 1 juni. I biblioteken kan man igen använda bastjänsterna, det vill säga låna och återlämna material och hämta reserverat material. Dessutom kan man använda kunddatorer, printa, kopiera, skanna, läsa tidningar, arbeta och studera på biblioteken. På varaamo.hel.fi kan man boka olika mötesrum, grupparbetsrum och apparater. Sommartidtabellerna är i kraft på Helsingfors bibliotek 1 juni till 9 augusti. Under sommarveckosluten är fler bibliotek än förr öppna på olika håll i Helsingfors.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme