Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki-apu saa mukaan uusia yrityskumppaneita

Jaa

Helsinki-apu tarjoaa helsinkiläisille ikäihmisille asiointi- ja keskusteluapua koronaepidemian aikana. Toiminnan ensimmäisellä viikolla on tavoitettu jo yli 10 000 yli 70-vuotiasta kaupunkilaista ja vastaanotettu yli 700 asiointitarvetta ruokakauppaan tai apteekkiin. Käytännön avunjakamisen tekevät mahdolliseksi yhteistyökumppanit, joiden joukkoon on tänään uusina saatu Yliopiston Apteekki sekä Posti ja Logisnext Finland Oy.

”On upeaa, että saimme nyt yhteiseen urakkaan uusia kumppaneita. Meihin on oltu yhteydessä eri yrityksistä ja toimialoilta alusta asti, halu auttaa ja kantaa yhteiskuntavastuuta tässä poikkeuksellisessa tilanteessa on ennen kokematonta”, Helsinki-avun johtaja Tiina Hörkkö toteaa.

Yliopiston apteekki on yhteiskunnallinen yritys, joka haluaa olla mukana huolehtimassa ikääntyneistä koronatilanteessa.

”Lähdemme erittäin mielellämme yhteistyöhön mukaan. Haluamme huolehtia myös ikääntyneistä, joilla ei ole perheenjäsentä tai läheistä auttamassa arjen asioinnissa”, johtaja Hanna-Mari Store Yliopiston Apteekista sanoo.

Ruokaostosten kuljettaminen hoituu jatkossa osin sähkövoimalla. Posti ja Logisnext Finland Oy lainaavat Helsinki-avulle 14 ympäristöystävällistä Kyburz-sähköskootteria. Logisnext Finland huolehtii skootterien huollosta ja kunnossapidosta. Posti ja Logisnext Finland kouluttavat Helsinki-avun nimeämät kuljettajat ja opastavat hallintalaitteiden käyttöön. Käyttökoulutuksen lisäksi kuljettajat noudattavat kaikkia niitä varotoimia, joita koronaviruksen takia on ohjeistettu.

Postin ja Logisnext Finland Oy:n (aiemmin Rocla Solutions Oy) pitkä yritysyhteistyö mahdollistaa tämänkaltaisten yhteiskuntavastuullisten projektien nopean käynnistämisen.

”On hyvä, että meille tulossa olleet sähköskootterit saatiin nyt väliaikaisesti tähän käyttöön. Meistä postilaisista on hienoa olla mukana osallistumassa yhteiskuntavastuuseen tälläkin tavalla”, kertoo Postin kalustosta vastaava Kari Tuomola.

Skootterilla kuljetetaan vain kauppa-asioinnin tarpeita. Lääkekuljetukset järjestetään aina erityiskuljetuksilla muulla tavoin. Helsinki-avun vapaaehtoiset ja työntekijät toimittavat ikäihmisten kauppaostoksia perille myös autoillaan, pyörillä ja jalan, mutta sähköskootterien saaminen mukaan logistiikkaketjuun sekä nopeuttaa työtä että kasvattaa volyymeja merkittävästi. Sähköskootteri on rekisteröity mopoksi, jolloin sen parkkeeraus onnistuu helposti lähemmäksi asiakasta. Peräkärryn kanssa kuormaa voi sähköskootterilla kuljettaa 270 kiloa, ja yhdellä latauksella toimintasäde on noin 110 kilometriä.

Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakuntien järjestämässä Helsinki-avun toiminnassa ovat yritysyhteistyökumppaneina mukana myös HOK-Elanto ja Genesys.

Helsinki-apu palvelee arkisin kello 9–16 numerossa 09 310 10020. Lisää tietoa löytyy myös verkosta osoitteesta hel.fi/helsinkiapu.

Tämä tiedote julkaistaan mahdollisimman pian Hel.fi-sivustolla käännösversiona ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki:
Aluepäällikkö, Helsinki-avun johtaja, kulttuuri ja vapaa-aika, Tiina Hörkkö, puh. +358 50 302 6404, s-posti: tiina.horkko@hel.fi
Yksikön päällikkö, viestintä, kulttuuri ja vapaa-aika, Jussi Kaisjoki, puh. +358 40 519 6632, s-posti: jussi.kaisjoki@hel.fi

Helsingin seurakunnat:
Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki, puh. +358 50 593 1944, s-posti: juha.rintamaki@evl.fi

Yliopiston Apteekki:
Kaupallinen johtaja Hanna-Mari Store, puh. +358 (0)9 5420 4575, s-posti: hanna-mari.store@ya.fi

Logisnext Finland Oy / Rocla Solutions Oy:
Marketing & Communications Manager, Laura Rosenlöf +358 40 5911 858, s-posti: laura.rosenlof@rocla.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yllämainittujen lisäksi lisätietoja medialle antaa:
viestintäjohtaja Liisa Kivelä, Helsingin kaupunki, s-posti: liisa.kivela@hel.fi, puh. +358 400 308 484.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Mall of Triplassa kehitetään älykästä kaupunkia 5G:n ja esineiden internetin avulla26.5.2020 13:55:16 EESTTiedote

Helsingin kaupunki ja yrityskumppanit Mall of Tripla, Telia sekä YIT kokeilevat 5G- ja NB-IoT-verkkojen hyödyntämistä tiedon keräämisessä Mall of Triplassa kesäkuusta syyskuuhun. Kokeilussa kerätään sensoreilla dataa muun muassa kauppakeskuksen ja sen lähiympäristön ruuhkista ja ihmisvirroista, lämpötilasta, kosteudesta, ilmanlaadusta sekä polkupyörien määrästä ja liikesuunnista. Yritykset pystyvät hyödyntämään syntyviä oppeja ja kokemuksia sekä skaalaaman ratkaisuja ja hyviä käytäntöjä muuallekin.

Senaatintorista ryhdytään suunnittelemaan Helsingin kesän uutta palvelualuetta20.5.2020 17:11:24 EESTTiedote

Koronakriisi on hiljentänyt kaupungin. Poikkeuksellinen tilanne on koetellut suuresti etenkin palvelualan yrittäjiä ja tilanteesta toipuminen tulee olemaan suuri haaste. Helsinki edistää sitä, että kaupunkielämä elpyy ja kaupungin eri alueet ovat jatkossakin vetovoimaisia niin kaupallisesti kuin kulttuurisestikin. Palautumista tuetaan vastuullisesti ja turvallisuudesta tinkimättä.

MEDIAKUTSU: Pormestarin info koronavirustilanteesta 20. toukokuuta kello 17 – katso suora lähetys Helsinki-kanavalla20.5.2020 11:18:50 EESTTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoo kaupunkilaisille ja kaupungin työntekijöille koronavirustilanteeseen liittyvistä päätöksistä ja ajankohtaisista asioista tänään 20. toukokuuta kello 17 alkaen. Aiheina ovat muun muassa ravintolatoimintaan liittyvät kesäkauden uudet kokeilut, leikkipuistoruokailu ja koronatartunnat postinumeroalueittain.

Helsingin pelastuslaitoksen johtoon valittiin Jani Pitkänen18.5.2020 17:13:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunginhallitus päätti 18.5. kokouksessaan ottaa tradenomi (YAMK) Jani Pitkäsen Helsingin pelastuslaitoksen pelastuskomentajan virkaan. Pelastuskomentaja johtaa Helsingin pelastuslaitoksen monimuotoista toimintaa, johon sisältyvät pelastustoiminta, ensihoito, onnettomuuksien ehkäisy, varautuminen ja väestönsuojelu. Pitkänen on toiminut pelastuskomentajan viransijaisena lokakuusta 2019 alkaen ja avoimen viran hoitajana 1.2.2020 alkaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme