Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinki avaa viisi teknisen käsityön luokkaa kaupunkilaisten käyttöön ensi lukuvuodeksi

Jaa

Viime syksyn OmaStadi-äänestyksessä voittajien joukkoon nousi ehdotus koulujen teknisen käsityön luokkien avaamisesta harrastekäyttöön. Nyt ehdotus toteutuu. Kaupunkilaiset pääsevät tuunaamaan maksutta omia töitään viidessä teknisen työn luokassa eli OmaStadi-verstaassa lukuvuoden 2020–2021 syys–toukokuussa.

Ehdotus Koulujen käsityöluokat harrastekäyttöön sai OmaStadi-äänestyksessä kaupunkilaisilta 2891 ääntä ja eteni toteutukseen. Tämä on yksi viidestä OmaStadi-hankkeesta, joiden toteutuksesta kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii.

OmaStadi-verstastoimintaan valitut peruskoulut ovat Pikku-Huopalahden ala-aste, Hietakummun ala-aste Ala-Malmilla, Itäkeskuksen peruskoulu, Lauttasaaren ala-aste (Vattuniementie 23) ja Maunulan ala-aste. Valituissa kouluissa tila on auki aina yhtenä arki-iltana viikossa kello 17–21.

”Koulujen valinnassa on huomioitu tilojen sijainti eri puolilla kaupunkia sekä tilojen käytettävyys ja kulunvalvonta”, kertoo tilapalvelupäällikkö Mauno Kemppi kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta.

Tilojen turvallisuus ja sujuva käyttö varmistetaan

Hankkeen toteutusta varten palkataanmääräaikainen puutyönohjaaja. Hän vastaa teknisen työn tilan avaamisesta, käytöstä sekä opastaa koneiden ja laitteiden käytössä. Näin taataan turvallinen työskentely tiloissa.

”Lähtökohtaisesti verstaat on tarkoitettu omatoimiseen työskentelyyn. Puutyönohjaajalta saa tarvittaessa opastusta ja neuvoa omien töiden tekemiseen, mutta varsinaista opetusta verstaiden aikana ei pidetä”, Mauno Kemppi sanoo.

Rahaa OmaStadi-hankkeessa on varattu ohjaajan palkkaamisen lisäksi siivouskuluihin, mahdollisiin ohjaajan sijaiskuluihin sekä mahdollisiin työvälineisiin tarvittaviin korjauksiin.

Hankkeen rahoitus on määräaikainen.

OmaStadi-verstaalle ilmoittaudutaan Ilmonet.fi-palvelusta

Paikan OmaStadi-verstaaseen voi varata työväenopiston Ilmonet.fi-palvelun kautta. Kullekin kerralle illalle on paikkoja tarjolla enintään 16 henkilölle. Kaupunkilainen voi tulla tuunaamaan tai korjaamaan omia töitään yhdeksi tai useammaksi illaksi.

Paikan verstaaseen voi varata 11.8. alkaen osoitteessa Ilmonet.fi. Tarkemmat tiedot löytyvät Ilmonet.fi-palvelusta hakusanalla #OmaStadi sekä Helsingin työväenopiston ja Helsingfors Arbiksen elokuun alussa julkaistavista oppaista.

Mikä OmaStadi?

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. OmaStadissa helsinkiläiset ideoivat ja äänestävät toteutettavat hankkeet. Suunnitelmien etenemistä voi seurata OmaStadi-sivustolla. Syksyllä avataan uusi OmaStadi-ideointikierros. omastadi.hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tilapalvelupäällikkö
Kemppi Mauno
puh. 09 310 86860
s-posti mauno.kemppi@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingforsborna får syssla med egna projekt i fem klassrum för teknisk slöjd nästa läsår18.6.2020 10:55:00 EESTTiedote

Bland de vinnande förslagen i OmaStadi-omröstningen i höstas fanns ett förslag om att öppna skolornas klassrum för teknisk slöjd för hobbyverksamhet. Detta förslag blir nu verklighet. Stadsborna får möjlighet att avgiftsfritt arbeta med sina egna projekt i fem klassrum för teknisk slöjd, det vill säga OmaStadi-verkstäder, från september till maj under läsåret 2020–2021.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 16.6.202012.6.2020 11:15:46 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kevään viimeinen kokous pidetään tiistaina 16. kesäkuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslista Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa useita päiväkotien ja koulujen tilahankkeita. Esityslistalla olevat päiväkotien tilahankkeet: lausunto Malmilla sijaitsevan päiväkoti Marmorin sisäilmakorjausten hankesuunnitelmasta lausunto Kalliossa sijaitsevan päiväkoti Kalevan korvaavien tilojen hankesuunnitelmasta tarveselvitys Pasilassa osoitteeseen Lavakatu 1 toteutettavasta päiväkodista tarveselvitys Malmilla osoitteeseen Jäkälätie 11 toteutettavasta päiväkodista tarveselvitys Kannelmäessä osoitteeseen Soittajantie 10 toteutettavasta päiväkodista Muut lautakunnan esityslistalla olevat tilat: tarveselvitys Kruunuvuorenrannan palvelurakennukseen sijoittuvasta peruskoulusta, päiväkodista ja leikkipuistosta lausunto Roihuvuoren ala-asteen ja esiopetuksen lisätilan hankesuunnitelmasta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme