Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki CityLab-huippukokouksen teemakaupunkina

Jaa

Helsinki on valittu Bloomberg Philanthropies -säätiön ja Aspen institute -tutkimuslaitoksen CityLab-huippukokouksen neljän teemakaupungin joukkoon. Kaupunkien ratkaisut koronatilanteen hoitamiseksi ovat poikkileikkaava osa tämän vuoden kokousagendaa 1.–3. maaliskuuta. Pormestari Jan Vapaavuoren ohella tapahtumassa puhuvat Yhdysvalloista San Franciscon pormestari London Breed, Kolumbiasta Bogotan pormestari Claudia López Hernández ja Sierra Leonesta Freetownin pormestari Yvonne Aki-Sawyerr.

”Helsinki uskoo voimakkaasti kansainvälisen yhteistyön merkitykseen kaupunkien kehityksessä ja erityisesti koronakriisistä selviytymisessä. Mahdollisuus oppia muilta, löytää parhaat käytännöt ja kehittää paikallista johtajuutta yhdessä muiden maailman johtavien kaupunkien kanssa vahvistaa Helsingin mahdollisuutta selviytyä kriisistä entistä parempana. Yhteistyömme Bloomberg Philanthropies -säätiön kanssa on tuonut paljon hyvää Helsingille. Olemme ylpeitä siitä, että Helsinki on valittu yhdeksi CityLabin fokuskaupungeista tänä erityislaatuisena vuonna”, pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

Vuosittain järjestettävä CityLab-huippukokous keskittyy kaupunkeihin kohdistuviin ajankohtaisiin haasteisiin tuoden yhteen pormestareita ja muita paikallisia johtajia sekä asiantuntijoita pohtimaan uusia ratkaisuja. Tänä vuonna kärkiaiheena on koronapandemian vaikutukset kaupungeissa ja käytännöt, joiden avulla tilanteesta on pyritty selviämään.

"Koronapandemian aikana on korostunut, kuinka tärkeää paikallinen johtajuus on akuuttien ongelmien ratkaisemisessa", toteaa Michael R. Bloomberg, New Yorkin 108. pormestari ja Bloomberg L.P.:n ja Bloomberg Philanthropiesin perustaja. "Pandemialla on ollut vaikutuksia niin talouteen ja koulutukseen kuin mielenterveyteen ja sosiaalipalveluihin. CityLab tarjoaa paikallisille johtajille mahdollisuuden jakaa oppeja ja ideoita, joiden avulla vuodesta 2021 on mahdollista tehdä erilainen."

Pandemian toisen vuoden käynnistyminen merkitsee kaupungeille laajaa työsarkaa: talouden vakauttamista ja sosiaalisten haasteiden hoitamista samalla huolehtien palvelutarjonnan kehittämisestä ja ilmastotavoitteiden edistämisestä.

"Nyt on kriittinen ajankohta pormestareille ja kaupunkikehittämisen kärkiosaajille kokoontua ja tehdä yhteistyötä. Olemme ylpeitä kumppanuudestamme CityLabissa ja mahdollisuudesta tukea kaupunkeja niiden toipumisessa", sanoo Aspen Instituten puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Daniel Porterfield.

Bloomberg CityLab -huippukokous

Aiempina vuosina CityLab-huippukokouksia on isännöity New Yorkissa, Los Angelesissa, Lontoossa, Miamissa, Pariisissa, Detroitissa ja Washington D.C.:ssä. Tänä vuonna CityLab toteutetaan kolmipäiväisenä virtuaalitapahtumana. Kahtena ensimmäisenä päivänä, 1. ja 2. maaliskuuta 2021, täysistunnot keskusteluineen järjestetään kello 13.30–15 (Suomen aikaa klo 20.30–22). Koko ohjelma ja livestriimaus: CityLab.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki, yhteysjohtaja Sanna-Mari Jäntti, puh. 0400 536 581, s-posti: sanna-mari.jantti@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Koronakriisi ravistelee kiinteistösijoitus- ja vuokramarkkinoita2.3.2021 12:50:24 EETTiedote

Vuosi 2020 alkoi ja päättyi kiinteistösijoitusmarkkinoilla vilkkaana, mutta keväällä puhjennut koronapandemia hiljensi kaupankäynnin muutamaksi kuukaudeksi lähes kokonaan. Poikkeusolojen tyhjentämät toimistot ja kauppakeskukset vaikuttivat myös toimitilavuokramarkkinoihin – uusia vuokrasopimuksia alkoi selvästi aiempia vuosia vähemmän. Toimisto- ja liiketilojen vuokrien ja käyttöasteiden näkymät ovat pääosin negatiiviset vielä koronakriisin jälkeenkin. Tiedot selviävät tuoreesta Helsingin kaupunginkanslian ja KTI Kiinteistötieto Oy:n julkaisusta Toimitilamarkkinat Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla 2020/2021.

Vaikuttavampia työllisyyspalveluja paikallisista lähtökohdista1.3.2021 07:35:00 EETTiedote

Suomen työllisyyspalveluissa eletään monella tapaa jännittäviä aikoja. Tänään maaliskuun 1. päivä alkaa työllisyyden kuntakokeilu, jossa suuri osa TE-toimiston asiakkaista siirtyy kokeilukuntien työllisyyspalvelujen piiriin. Kokeilulla etsitään keinoja tehostaa työnhakijoiden pääsyä töihin, koulutukseen ja muihin palveluihin. Lisäksi tavoitteena on päästä paremmin kiinni pitkäaikaistyöttömyyden syihin. TE-toimisto ilmoittaa kuntakokeiluun siirtyville asiakkaille siirrosta henkilökohtaisesti, eikä siirtyminen edellytä asiakkaalta toimenpiteitä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi, että päätös tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n käytöstä tulisi tehdä välittömästi25.2.2021 15:28:38 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 25.2.2021, että Etelä-Suomen aluehallintoviraston tulisi tehdä päätös tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n toimeenpanosta välittömästi kuitenkin niin, ettei se koske alle 12-vuotiaiden ohjattua harrastustoimintaa. Päätös tulisi voimaan 1.3.2021 ja jatkuisi 14.3.2021 saakka.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että päätös tartuntatautilain väliaikaisen 58 d §:n käytöstä tehdään välittömästi ja 58 g §:n osalta mahdollisimman pian23.2.2021 15:35:49 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto tekisi päätöksen tartuntatautilain väliaikaisen 58 d §:n toimeenpanosta välittömästi. Lisäksi koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että aluehallintovirasto tekee päätöksen tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n ottamisesta pääosin käyttöön mahdollisimman pian.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme