Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinki Education Weekillä yli sata verkkotapahtumaa – tervetuloa virtuaaliseen oppimisen juhlaan!

Jaa

Helsinki Education Week järjestetään tänä vuonna 2.–6.11. verkkotapahtumien sarjana. Viikko tarjoaa monipuolista ohjelmaa, kuten työpajoja, luentoja, keskusteluja, kokemusten vaihtoa ja verkostoitumista. Virtuaalitoteutus mahdollistaa osallistumisen kaikkialta Suomesta ja ulkomailta.

Tämän vuoden teema Uutta luova oppiminen toteutuu ja näyttäytyy tapahtumaviikolla monipuolisesti. Ohjelmassa painottuvat yhteistyö, hyvinvointi sekä verkko-oppiminen. Ohjelmaa on tarjolla eri kohderyhmille: opettajille ja muille kasvatuksen ja koulutuksen ammattilaisille, lapsi- ja oppilasryhmille sekä huoltajille – siis kaikille oppimisesta ja sen kehittämisestä kiinnostuneille. Kaikkiin ohjelmiin osallistuminen on maksutonta.

”Helsinki Education Week -tapahtumassa haluamme jakaa kokemuksia luovista ratkaisuista ja innovatiivisista toimintatavoista, joita voi hyödyntää nyt ja tulevaisuudessa. Viikon ohjelma kuvastaa, kuinka kasvatuksen ja koulutuksen ammattilaiset ovat muokanneet tekemistä ja oppimista olosuhteiden vaatimalla tavalla. Huolimatta poikkeusoloista haluamme kokoontua virtuaalisesti yhteen, oppia toisiltamme ja katsoa luottavaisesti tulevaan”, sanoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen.


Tutustu ohjelmatarjontaan ja poimi kiinnostavimmat!

Tapahtumaviikon ohjelma on nyt julkaistu, ja siihen voi tutustua Helsinki Education Weekin verkkosivustolla. Viikon tapahtumat on jaettu neljään eri luokkaan:

Hands On -tapahtumat ovat työpajoja, joissa päästään osallistumaan erilaiseen toimintaan aina virtuaalisista museokäynneistä yhteisiin origami-työpajoihin.

Dialogue-keskustelutilaisuuksissa vaihdetaan kokemuksia muun muassa kielten opiskelusta ja kestävästä tulevaisuudesta.

Network-tapahtumissa verkostoidutaan suomalaisten ja kansainvälisten koulutusalan organisaatioiden kanssa ja tutustutaan esimerkiksi Stadin ammattiopiston toimintaan.

Explore-tapahtumissa keskiössä ovat opetusinnovaatiot ja oppimisympäristöt. Näissä tapahtumissa tutustutaan muun muassa oppijoihin ympäri maailmaa, arvioinnin saloihin sekä taideilmaisuun.

Katso koko ohjelma: www.helsinkieducationweek.com


Kansainvälinen yhteistyö huipentuu koulutusinnovaatioiden julkistamiseen 

Samanaikaisesti Helsinki Education Weekin kanssa järjestetään kolmipäiväinen HundrED Innovation Summit. Virtuaalisena järjestettävä tapahtuma on tänä vuonna avoin kaikille – tähän mennessä mukaan on ilmoittautunut jo yli tuhat koulutuksesta kiinnostunutta ympäri maailman. Osana Innovation Summit -tapahtumaa HundrED julkaisee sata koulutusta kehittävää koulutusinnovaatiota vuodelle 2021.

“HundrED:n kansainväliset innovaattorikumppanit järjestävät Helsinki Education Weekillä yli 20 tapahtumaa. On ollut mukava huomata, että aikaisempien vuosien yhteistyö on alkanut syventyä ja laajentua”, kertoo HundrEDin perustaja ja luova johtaja Saku Tuominen.  


Vuonna 2020 Helsinki Education Week järjestetään kolmatta kertaa. Aikaisemmista vuosista poiketen ohjelma järjestetään virtuaalisesti. Viikolle lähetettiin yli 160 tapahtumaehdotusta, joista yli sata parhaiten viikon teemaa toteuttavaa ehdotusta valittiin mukaan ohjelmaan. Helsinki Education Weekin järjestää Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala yhteistyössä HundrED:n kanssa. 


Liisa Pohjolainen, kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja, Helsingin kaupunki,
liisa.pohjolainen@hel.fi, p. 09 310 86200

Saku Tuominen, HundrED, perustaja & luova johtaja,
saku@hundred.org, p. 0400 605 804

Lisätiedot:

Marjo Kyllönen,  kehittämispalvelupäällikkö, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Helsingin kaupunki, marjo.kyllonen@hel.fi, p. 09 310 86208

Lasse Leponiemi, HundrED toiminnanjohtaja, lasse@hundred.org, p. 040 7711 123 

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 24.11.202020.11.2020 08:00:00 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 24. marraskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa varhaiskasvatuksen lastenhoitajien työvoiman hankinta Seure Henkilöstöpalvelut Oy:ltä sekä Stadin ammatti- ja aikuisopiston Myllypuron kampuksen hankesuunnitelma. Lautakunnalle esitetään, että varhaiskasvatukseen hankitaan Seure Henkilöstöpalvelut Oy:ltä vähintään 73 kokoaikaista varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa ja noin 340 varhaiskasvatuksen lyhytaikaista lastenhoitajan sijaista. Toimiala haluaa varmistaa, että varhaiskasvatuksen äkillisiin poissaoloihin saadaan varahenkilöitä. Hankinnan ennakoitu arvo on noin 6,93 miljoonaa euroa. Seure Henkilöstöpalvelut Oy on Helsingin kaupungin osittain omistama voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. Yhtiö välittää omistajilleen työvoimaa sekä lyhyisiin sijaisuuksiin että pidempiaikaisiin työsuhteisiin. Lisäksi lautakunnalle es

Kengät, joilla voi ladata kännykän - Helsinki Education Week innosti ja osallisti16.11.2020 10:15:00 EETTiedote

Marraskuun ensimmäisellä viikolla pidetty Helsinki Education Week kokosi kasvatuksesta ja koulutuksesta kiinnostuneita ympäri maailmaa. Tapahtumaviikolla järjestettiin työpajoja, keskustelutilaisuuksia, verkostoitumista sekä tutustuttiin erilaisiin opetusinnovaatioihin ja oppimisympäristöihin. Kansainvälisessä Clean Energy Challenge -työpajassa helsinkiläiset oppilaat innostuivat muun muassa pohtimaan, voisiko kengillä ladata kännykän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme