Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki esittelee Matkamessuilla valttejaan kansainvälisesti kiinnostavana ruokamatkailukohteena

Jaa
Ravintolat ovat keskeinen osa kaupunkien elinvoimaisuutta. Helsingin ravintoloissa onkin suuri ja osittain vielä hyödyntämätön potentiaali, jonka avulla kaupunkia voidaan kehittää matkailijoille vetovoimaisena elämyskohteena yhdessä kumppanien kanssa. Siksi Helsinki tuo esille Matkamessuilla 20.-22.1.2023 kaupungin parhaita puolia ruokamatkailukohteena ja toteuttaa messuille yhdessä Food Camp Finlandin ja Messukeskuksen kanssa Helsinki Food Court -ravintolakokonaisuuden.
Helsinki haluaa panostaa aiempaa vahvemmin ruokamatkailuun. Tavoitteena on, Helsingistä tulee maailmanluokan kiinnostava ruokakaupunki. Kuva: Jussi Hellsten
Helsinki haluaa panostaa aiempaa vahvemmin ruokamatkailuun. Tavoitteena on, Helsingistä tulee maailmanluokan kiinnostava ruokakaupunki. Kuva: Jussi Hellsten

Helsingin Matkamessut ovat Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma. Niiden yhteydessä Helsinki käynnistää myös oman ruokakulttuuristrategiatyön. Tavoitteena on, että Helsingistä tulee maailmanluokan kiinnostava ruokakaupunki.

”Helsingin ruokamatkailun vahvuuksia ovat monipuolisuus, persoonallisuus ja tietynlainen ainutlaatuisuus ja näitä vahvuuksia tuomme esiin aktiivisesti myös kansainvälisessä markkinoinnissamme. Helsingin huippuravintoloiden tasoa kuvaavat yksi kahdella ja viisi yhdellä Michelin-tähdellä palkittua ravintolaa”, kertoo Helsingin matkailupäällikkö Nina Vesterinen.

Helsinki haluaa panostaa aiempaa vahvemmin ruokamatkailuun

Helsinki toteuttaa vuosille 2022–2026 luotua kaupungin matkailun ja tapahtumien toimintaohjelmaa. Elävä kaupunkikulttuuri tapahtumineen, matkailijoineen ja ravintoloineen on nostettu siinä keskeiseksi kaupungin elinvoimaisuutta ja hyvinvointia edistäväksi strategiseksi painopisteeksi. Kansainvälisesti katsottuna ruoka on viime aikoina noussut merkittäväksi matkailun vetovoimatekijäksi.

Helsingissä on jo nyt useita innovatiivisia ravintoloita, korkeatasoinen ruokatarjonta, kiinnostavia kauppahalleja, ruokakulttuuria kuhiseva Teurastamo, tislaamoja, pienpanimoita sekä muita käsityön taitajia kuten leipomoita ja suklaan tuottajia. Näiden esille tuomiseksi Helsinki haluaakin panostaa aiempaa voimakkaammin ruokamatkailuun. Tavoitteena on edistää matkailu- ja elintarvikealan kilpailukykyä osana elinvoimaista kaupunkikulttuuria sekä kasvattaa suomalaisen ruokakulttuurin tunnettuutta. Ruoka, ravintolat ja ruokamatkailutuotteet voisivat olla vielä nykyistäkin merkittävämpi osa Helsingin kansainvälistä mielikuvaa.

”Kaupungin tukeman ruokamatkailun avulla ravintolat saavat lisää näkyvyyttä ja asiakkaita, jotka kertovat elämyksistään kotiseudulla. Ainutlaatuiset ja jaetut kokemukset tukevat Helsingin kehittymistä kansainväliseksi gastronomiseksi helmeksi. Helsingin ruokamatkailun kiinnostavia rakennuspalikoita esittelemme laajasti myös Matkamessuilla,” kertoo Helsingin kaupungin ravintolayhteistyöstä vastaava yritysluotsi Jukka-Pekka Tolvanen.

Helsingin messuosastolla ravintola-alan huippujen puheenvuoroja sekä show & dinner -tunnelmaa

Matkamessujen Helsinki Food Court -messuosasto koostuu ravintolakokonaisuudesta, joka korostaa Helsingin monipuolista korkeaa laatua ruokamatkailukohteena. Jokainen Helsingin messuosaston ravintola edustaa oman ravintolatyyppinsä parhaimmistoa. Helsinki Food Courtilla ovat mukana Pompier Espa, Peloton Cycling Eatery, Yeastie Boi, Fat Ramen, Pastis sekä Happy Waffle, joiden annoksia osastolla voi maistella. Lisäksi Helsingin messuosastolla on ohjelmalava, joka täydentää osaston tarjontaa mielenkiintoisilla esityksillä ja puheenvuoroilla koko messujen keston ajan.

Perjantaina Helsingin lavalla nähdään muun muassa Haaga-Helian ammattikorkeakoulun opiskelijoiden tuottamaa ohjelmaa, joka esittelee Helsinkiä matkailukohteena. Lisäksi perjantai-iltapäivällä ravintoloiden elämyksellisyyttä laajennetaan taikurin ja muiden yllätysesiintyjien ohjelmanumeroilla show & dinner -kokonaisuudeksi sekä kuullaan mitä gastronomiassa tarkoittaa fanius ja millaisia mahdollisuuksia fanien seuraamisella on yritysten liiketoiminnalle.

Lauantaina ja sunnuntaina Helsinki-lavalla esiintyvät useista television ruokaohjelmista ja energisestä esiintymisestään tuttu Linnea Vihonen sekä neljä ruokakirjaa kirjoittanut ja Ylellä suositun ruokaohjelman pääkasvo Tara Junker.

Lisäksi kaikkina messupäivinä lavalla kuullaan Helsinki Food Courtin ravintoloiden mietteitä heidän ravintoloidensa taustoista sekä tavasta, jolla he ilmentävät Helsingin ainutlaatuista ruokakulttuuria. Ruoan, juoman ja hyvän ohjelman parissa onkin Helsingin Food Court osastolla helppo viihtyä pitkään ja koettavaa riittää useammalle päivälle. Helsinki Food Court löytyy Matkamessujen osastopaikalta 6S2.

Lisätietoja:

Matkamessut

Matkailun ja tapahtumien toimintaohjelma

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Matkailupäällikkö Nina Vesterinen, e-mail: nina.vesterinen@hel.fi, puh. 040 6354508

Viestin välitti:
Viestintäasiantuntija Tero Lahti, e-mail: tero.j.lahti@hel.fi, puh. 040 3344801

Kuvat

Helsinki haluaa panostaa aiempaa vahvemmin ruokamatkailuun. Tavoitteena on, Helsingistä tulee maailmanluokan kiinnostava ruokakaupunki. Kuva: Jussi Hellsten
Helsinki haluaa panostaa aiempaa vahvemmin ruokamatkailuun. Tavoitteena on, Helsingistä tulee maailmanluokan kiinnostava ruokakaupunki. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Energiansäästötoimenpiteillä saatiin merkittävästi vähennettyä Helsingin kaupungin kulutusta30.3.2023 14:00:00 EEST | Tiedote

Sähkön hintaan ja saatavuuteen ennakoitiin erilaisia häiriöitä talvikaudelle 2022–2023. Helsingin kaupunki varautui tilanteeseen nopeilla ja osin tilapäisillä toimenpiteillä, jotta energiankulutusta ja -kustannuksia saatiin alennettua ja palvelut turvattua. Kulutuksen vähentämistä tavoiteltiin kaupungin kaikissa soveltuvissa toimitiloissa, suurissa kulutuskohteissa sekä yleisillä alueilla.

Ulkomaalaisomisteisten yritysten merkitys kasvussa Helsingin seudulla – muodostavat yli neljäsosan alueen kokonaisliikevaihdosta27.3.2023 11:01:33 EEST | Tiedote

Ulkomaalaisomisteisten yritysten taloudellinen painoarvo on huomattava, vaikka niiden määrä koko yrityskentästä on vain muutamia prosentteja. Vuonna 2021 neljäsosa Helsingin seudun yrityssektorin työvoimasta työskenteli ulkomaalaisomisteisissa yrityksissä. Koko Suomen ulkomaalaisomisteisista yrityksistä noin 41 prosenttia toimii Helsingissä ja noin 71 prosenttia Helsingin seudulla. Tiedot selviävät tuoreesta Helsingin kaupunginkanslian tutkimusjulkaisusta Ulkomaalaisomisteiset yritykset Helsingin seudulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme