Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki, Espoo ja Vantaa kartoittavat päihdetilannetta verkkokyselyllä

Jaa

Käytetäänkö kaupunginosassasi liikaa alkoholia tai muita päihteitä? Oletko ollut korona-aikana huolissasi läheisen päihteidenkäytöstä?

Helsinki, Espoo ja Vantaa kartoittavat verkossa tehtävällä kyselyllä asukkaidensa näkemyksiä kaupunkien päihdetilanteesta ja riippuvuuksien hoitomahdollisuuksista. Kaikkia yli 13-vuotiaita kaupunkilaisia kannustetaan vastaamaan kyselyyn.

Kysymykset koskevat alkoholia, tupakkatuotteita, huumeita ja rahapelaamista. Lisäksi pyydetään havaintoja alaikäisten päihteidenkäytöstä ja koronaepidemian vaikutuksesta päihteidenkäyttöön.

Päihdetilannekysely on osa valtakunnallista, ehkäisevän päihdetyön Pakka-toimintamallia. Verkkokyselyn tuloksia hyödynnetään pääkaupunkiseudun suurten kaupunkien terveyden ja hyvinvoinnin edistämistyössä ja ehkäisevässä päihdetyössä. Ajantasainen tieto helpottaa paikallista työtä, jolla pyritään vähentämään alkoholi-, tupakka- ja rahapelihaittoja. Kyselyn tulokset johtavat kohdennettuihin jatkotoimenpiteisiin.

Päihdetilannekysely avautuu 1. syyskuuta ja se on avoinna lokakuun loppuun asti. Kyselyyn vastataan nimettömästi ja luottamuksellisesti. Kyselyn voi tehdä myös ruotsiksi ja englanniksi.


Helsingin päihdetilannekysely 2020:

Suomi: https://webropol.com/s/paihdetilannekysely2020Hki

Ruotsi: https://webropol.com/s/paihdetilannekysely2020Hki-SV 

Englanti: https://webropol.com/s/paihdetilannekysely2020Hki-ENG

Espoon päihdetilannekysely 2020: 

Suomi: https://webropol.com/s/Paihdetilannekysely-Espoo-2020

Ruotsi: https://webropol.com/s/Enkat-rusmedelslaget-Esbo-2020

Englanti: https://webropol.com/s/Substance-abuse-situation-Espoo-2020

Vantaan päihdetilannekysely 2020: 

Suomi: https://webropol.com/s/Paihdetilannekysely-Vantaa-2020

Ruotsi: https://webropol.com/s/Enkat-rusmedelslaget-Vanda-2020

Englanti: https://webropol.com/s/Substance-abuse-situation-Vantaa-2020


Lisätietoa päihdetilannekyselystä:


Helsinki:


Annukka Tapiola, erityissuunnittelija, aikuisten ehkäisevä mielenterveys- ja päihdetyö, Helsingin kaupunki, puh. 040 765 3084, annukka.tapiola ( at ) hel.fi

Aija Blad, Klaari-koordinaattori, nuorten ehkäisevä päihdetyö, Helsingin kaupunki, puh. 050 377 3476, aija.blad ( at ) hel.fi


Espoo:

Tuija Tuormaa, asiantuntija, ehkäisevä mielenterveys- ja päihdetyö, Espoon kaupunki, puh. 040 639 3115, tuija.tuormaa ( at ) espoo.fi

Vantaa:

Kati Tervo, erityissosiaaliohjaaja, päihde- ja mielenterveyspalvelut, ehkäisevän päihdetyön yksikkö, Vantaan kaupunki, puh. 040 593 9202, kati.tervo ( at ) vantaa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uusimaa koronakriisin jälkeen – Työn tekemisen tapojen muutoksella voi olla laajalle kantautuvia vaikutuksia17.9.2020 13:30:00 EESTTiedote

Poikkeuksellisen tilanteen vauhdittamana työmarkkinoiden murros kohti erikoistumista vaativia työtehtäviä nopeutuu. Myös uudenlaisten työn tekemisen tapojen yleistyminen muovaa monia aloja uudelleen. Uusimman Helsingin Seudun Suunnat -julkaisun artikkelissa koronaepidemian vaikutuksia Uudenmaan työllisyyteen ja elinkeinoelämään tarkastelee Uudenmaan ELY-keskuksen tutkija Reino Savolainen.

Helsinki mukana isännöimässä maailman ensimmäistä pelimaailman huipputeknologiaa hyödyntävää virtuaalikonferenssia17.9.2020 09:41:08 EESTTiedote

Helsingin ja Tallinnan kaupungit isännöivät kolmatta World Summit on Digital Built Environment (WDBE) -konferenssia kaupunkikehityksen ammattilaisille. Koronapandemian johdosta WDBE on yhdistänyt voimansa peliyhtiö Epic Gamesin sekä virtuaalitodellisuuteen erikoistuneen Zoanin kanssa rakentaakseen konferenssivieraille ainutlaatuisen kokemuksen virtuaalisessa ”illuusiokaupungissa”.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme