Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki etsii parasta katutyömaata 2021 – kaupunkilaisten ehdotuksia halutaan kilpailuun

Jaa

Helsinki järjestää ensimmäistä kertaa Vuoden katutyömaa –kilpailun. Tavoitteena on löytää työmaa, jonka työmaajärjestelyt, opastukset ja väliaikaiset kulkureitit ovat ensiluokkaisia ja jakaa hyviä käytäntöjä.

Katutyömaa Hernesaaressa. Kuva: Susa Junnola
Katutyömaa Hernesaaressa. Kuva: Susa Junnola

Kaupunkilaiset voivat osallistua työmaiden mittelöön ehdottamalla kisaan omaa suosikkiaan, jossa asiat toimivat heidän mielestään erityisen hyvin.

Myös infra-alan toimijat voivat ehdottaa omia työmaitaan mukaan kilpailuun.

Ehdotuksia voi esittää osoitteessa: https://new.maptionnaire.com/q/8buk9v9ufc4l.

Kilpailussa valitaan kolme voittajaa

Katutyömaita arvioidaan kolmessa eri kategoriassa: kiinteistötyömaat (esim. julkisivuremontti), suuret katutyömaat (esim. Raide-Jokeri) ja pienet katutyömaat (esim. tietoliikennekaapelin kaivaminen). Työmaata ehdottaessaan ei tarvitse tietää, mihin ryhmään työmaa kuuluu.

Valinnat parhaimmista työmaista tekee arviointiraati, johon kuuluvat muun muassa Helen Oy, Rakli, Infra ry, Ficom, Invalidiliitto, Kauppakamari, HSL ja Helsingin kaupunki.

Kilpailun eteneminen:

  • Kilpailu alkaa torstaina 27.5. Ehdotuksia hyvistä katutyömaista voi tehdä keskiviikkoon 15.9 asti.
  • Arviointiraati seuraa kesän aikana kilpailussa mukana olevia työmaita. Raati huomioi mm. sitä, miten helppoa työmaan läheisyydessä on kävellä tai pyöräillä sekä työmaan esteettömyyttä, siisteyttä, turvallisuutta, työmaataulua ja yleisvaikutelmaa. Arviointeja tehdään työmaakäynneillä ja työmailta saatujen aineistojen avulla.
  • Lokakuun alussa arviointiraati päättää kilpailun voittajat kussakin kategoriassa kaupunkilaisten antamat äänet huomioiden.   

>> Helsingin katu- ja infratyömaat kartalla

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jyrki Paavilainen
projektinjohtaja
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
jyrki.paavilainen@hel.fi
puh. 09 310 25896

Kuvat

Katutyömaa Hernesaaressa. Kuva: Susa Junnola
Katutyömaa Hernesaaressa. Kuva: Susa Junnola
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 10.6.202110.6.2021 20:48:55 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 10.6.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti, kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 1.7.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 8.6.20218.6.2021 19:42:15 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan tänään 8.kesäkuuta pidetty kokous on päättynyt. Palveluntuottajan laajan tietojärjestelmäongelman vuoksi päätöstiedotetta ei pysytä julkaisemaan normaalin tapaan kaupungin verkkosivuilla. Julkaisemme päätöstiedotteen verkkosivuilla heti, kun järjestelmä toimii. Kokouksen päätökset Asia/1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan tarkastajien valinta (pdf) (html) Ehdotuksen mukaan Asia/2 Ilmoitusasiat (pdf) (html) Ehdotuksen mukaan Asia/3 Kaupunkiympäristölautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Atte Harjanteen ym. toivomusponnesta, joka koskee korttelipihapilotin mahdollisuuksien selvittämistä (pdf) (html) Hyväksyttiin esittelijän ehdotuksesta poiketen Vastaehdotus Rantanen Tuomas + Rautava Risto Lisätään. "Lautakunta esittää lisäksi, että toimiala järjestää korttelipihoja hiljattain toteuttaneille tai niitä jo suunnitteleville taloyhtiöille suunnatun kilpailun. Sen kautta yhtiöiden olisi mahdollista n

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme