Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki haluaa olla houkutteleva ruokamatkailukohde

Jaa

Helsingin arvostus ruokamatkailukohteena kasvaa elinvoimaisten yritysten ja intohimoisten ammattilaisten ansiosta. Menestyvät ravintola-alan yritykset kasvattavat kaupungin mainetta ja houkuttelevat kaupungin ravintolatarjonnasta kiinnostuneita matkailijoita tutustumaan Helsinkiin myös laajemmin.

Kasarmitorin kesä oli Helsingin kesän 2021 ruokamatkakohdeuutuus. Kesän aikana se keräsi yli 300 000 kävijää. Kuva: Camilla Bloom
Kasarmitorin kesä oli Helsingin kesän 2021 ruokamatkakohdeuutuus. Kesän aikana se keräsi yli 300 000 kävijää. Kuva: Camilla Bloom

”Ruokamatkailu on maailmanlaajuisesti kasvava trendi ja on tärkeää, että Helsinki pysyy mukana kilpailussa. Lisäksi ruokamatkailun välilliset vaikutukset esimerkiksi verotuloihin ja työllisyyteen ovat merkittäviä”, kertoo Helsingin kaupungin yritysluotsi Jukka-Pekka Tolvanen.

Helsinki panostaa ruokamatkailuun ja tukee alan yrityksiä kehittämällä kaupungin toimintaympäristöä. Ravintola-alan näkökulmasta tämä tarkoittaa esimerkiksi toimivia lupakäytäntöjä ja kaavoitusta sekä ravintoloiden saavutettavuutta. Kun kaupunki toimii hyvin ja suunnitellusti, myös yrityksillä on mahdollisuus kehittyä ja toteuttaa luovuuttaan.

Helsingille menestystä kansallisessa ruokamatkailukilpailussa sekä uusi Michelin-tähden voittanut ravintola

Helsinkiläisten ravintoloiden menestys on ollut alkusyksyn aikana erityisen hienoa, kun ravintola-alan yritysten onnistumisia on mitattu sekä kansallisissa että kansainvälisissä kilpailuissa. Syyskuussa kaupungille mainetta toi esimerkiksi Michelin-tähden ansainnut Finnjävel Salonki, josta tuli samalla seitsemäs Michelin-tähden ansainnut helsinkiläisravintola. Espoon Nuuksiossa sijaitseva Metsäravintola Nielu puolestaan voitti Suomen ruokamatkailukilpailun.

Syyskuun 16. päivänä Helsingin kaupungintalon juhlasalissa järjestetty Suomen ruokamatkailukilpailun palkintogaala oli menestys myös katajanokkalaiselle ravintola Nokalle. Ravintola Nokka ja heidän kehittämänsä menu sai kilpailussa arvostetun kunniamaininnan merkittävänä ruokamatkailutekona.

Kuluva viikko toi suomalaiselle ravintola-alan osaamiselle kansainvälistä huomiota. Syyskuun lopussa Ranskan Lyonissa järjestetyssä kansainvälisesti arvostetussa kokkikilpailu Bocuse d’Orissa maailman kokkien parhaimmisto pääsi esittelemään taitojaan. Myös Suomi oli edustettuna kilpailussa. Kokkimaajoukkueen harjoituskeittiö sijaitsee Helsingissä.

Osallistuminen kansainvälisiin ravintola-alan kilpailuihin on tärkeää sekä Helsingille että koko Suomelle. Helsingin kaupunki jatkaa panostuksia ravintola-alan toimintaympäristön kehittämiseen, jotta alan yrityksillä olisi parhaat mahdolliset edellytykset menestyä myös tulevaisuudessa.

Yhdessä ravintoloiden, alan ammattilaisten ja mielenkiintoisen kulttuurin avulla Helsingillä on erinomainen tilaisuus kasvaa kokoaan suuremmaksi ruokamatkailukohteeksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: yritysluotsi Jukka-Pekka Tolvanen, puh. 040 547 8345, sähköposti: jukkapekka.tolvanen@hel.fi

Viestin välitti: viestintäasiantuntija Tero Lahti, puh. 040 334 4801, sähköposti: tero.j.lahti@hel.fi

Kuvat

Kasarmitorin kesä oli Helsingin kesän 2021 ruokamatkakohdeuutuus. Kesän aikana se keräsi yli 300 000 kävijää. Kuva: Camilla Bloom
Kasarmitorin kesä oli Helsingin kesän 2021 ruokamatkakohdeuutuus. Kesän aikana se keräsi yli 300 000 kävijää. Kuva: Camilla Bloom
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

UusiDuuni 2021 –virtuaalinen rekrytointitapahtuma yhdistää pääkaupunkiseudun työpaikat ja tekijät28.10.2021 10:30:00 EEST | Tiedote

Syksyn isoin rekrytointitapahtuma, UusiDuuni 2021, järjestetään 3.11.2021. UusiDuuni 2021 on ensimmäinen Espoon, Helsingin ja Vantaan työllisyyspalveluiden, Uudenmaan TE-palvelujen sekä koulutuskuntayhtymien Stadin AO:n, Varian ja Omnian yhteinen rekrytointitapahtuma. Tapahtuman tavoitteena on yhdistää työpaikat ja tekijät tehokkaalla, helposti lähestyttävällä tavalla sekä tarjota monipuolisia työ- ja koulutusmahdollisuuksia.

Kouluterveyskysely tuo esille monia huolestuttavia seikkoja helsinkiläislasten ja -nuorten hyvinvoinnista26.10.2021 09:00:07 EEST | Tiedote

Kouluterveyskyselyn tuloksiin pohjautuva tilastojulkaisu tarkastelee helsinkiläislasten ja -nuorten hyvinvointia ja terveyttä. Lapset ja nuoret vastasivat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toteuttamaan kyselyyn loppukeväästä 2021. Silloin osa helsinkiläisnuorista, varsinkin toisella asteella olevat, olivat olleet etäopetuksessa koronaepidemiaan liittyvien rajoittamistoimien vuoksi.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen hankesuunnitelma etenee valtuustoon25.10.2021 17:37:31 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. lokakuuta omalta osaltaan Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen hankesuunnitelman. Hankesuunnitelma koskee Helsingin Vartiokylän alueelle uudisrakennuksena toteutettavaa oppilaitosta, joka tulee korvaamaan nykyiset Stadin ammatti- ja aikuisopiston tilat Vartiokylässä, Herttoniemessä ja Mellunkylässä.

Kuuden suurimman kaupungin kaupunginjohtajat: TE-palveluiden uusi rahoitusmalli tulee valmistella huolella ja kuntia kuunnellen22.10.2021 09:30:00 EEST | Tiedote

Kuuden suurimman kaupungin kaupunginjohtajat kantavat huolta TE-palveluiden uuden kannustavan rahoitusmallin valmistelusta. Rahoitusmallista ja mahdollisesta siihen liittyvästä kompensaatiosta ei tule linjata, ennen kuin laskelmat ja vaikutukset kuntatalouteen on käyty tarkemmin läpi yhdessä kuntakentän kanssa. Tätä puoltavat uudistuksen merkittävät vaikutukset kuntatalouteen. Vaarana on se, että rahoitusmallista tehdään päätöksiä ilman riittävän perusteellista arviota niiden vaikutuksista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme