Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki haluaa olla houkutteleva ruokamatkailukohde

Jaa
Helsingin arvostus ruokamatkailukohteena kasvaa elinvoimaisten yritysten ja intohimoisten ammattilaisten ansiosta. Menestyvät ravintola-alan yritykset kasvattavat kaupungin mainetta ja houkuttelevat kaupungin ravintolatarjonnasta kiinnostuneita matkailijoita tutustumaan Helsinkiin myös laajemmin.
Kasarmitorin kesä oli Helsingin kesän 2021 ruokamatkakohdeuutuus. Kesän aikana se keräsi yli 300 000 kävijää. Kuva: Camilla Bloom
Kasarmitorin kesä oli Helsingin kesän 2021 ruokamatkakohdeuutuus. Kesän aikana se keräsi yli 300 000 kävijää. Kuva: Camilla Bloom

”Ruokamatkailu on maailmanlaajuisesti kasvava trendi ja on tärkeää, että Helsinki pysyy mukana kilpailussa. Lisäksi ruokamatkailun välilliset vaikutukset esimerkiksi verotuloihin ja työllisyyteen ovat merkittäviä”, kertoo Helsingin kaupungin yritysluotsi Jukka-Pekka Tolvanen.

Helsinki panostaa ruokamatkailuun ja tukee alan yrityksiä kehittämällä kaupungin toimintaympäristöä. Ravintola-alan näkökulmasta tämä tarkoittaa esimerkiksi toimivia lupakäytäntöjä ja kaavoitusta sekä ravintoloiden saavutettavuutta. Kun kaupunki toimii hyvin ja suunnitellusti, myös yrityksillä on mahdollisuus kehittyä ja toteuttaa luovuuttaan.

Helsingille menestystä kansallisessa ruokamatkailukilpailussa sekä uusi Michelin-tähden voittanut ravintola

Helsinkiläisten ravintoloiden menestys on ollut alkusyksyn aikana erityisen hienoa, kun ravintola-alan yritysten onnistumisia on mitattu sekä kansallisissa että kansainvälisissä kilpailuissa. Syyskuussa kaupungille mainetta toi esimerkiksi Michelin-tähden ansainnut Finnjävel Salonki, josta tuli samalla seitsemäs Michelin-tähden ansainnut helsinkiläisravintola. Espoon Nuuksiossa sijaitseva Metsäravintola Nielu puolestaan voitti Suomen ruokamatkailukilpailun.

Syyskuun 16. päivänä Helsingin kaupungintalon juhlasalissa järjestetty Suomen ruokamatkailukilpailun palkintogaala oli menestys myös katajanokkalaiselle ravintola Nokalle. Ravintola Nokka ja heidän kehittämänsä menu sai kilpailussa arvostetun kunniamaininnan merkittävänä ruokamatkailutekona.

Kuluva viikko toi suomalaiselle ravintola-alan osaamiselle kansainvälistä huomiota. Syyskuun lopussa Ranskan Lyonissa järjestetyssä kansainvälisesti arvostetussa kokkikilpailu Bocuse d’Orissa maailman kokkien parhaimmisto pääsi esittelemään taitojaan. Myös Suomi oli edustettuna kilpailussa. Kokkimaajoukkueen harjoituskeittiö sijaitsee Helsingissä.

Osallistuminen kansainvälisiin ravintola-alan kilpailuihin on tärkeää sekä Helsingille että koko Suomelle. Helsingin kaupunki jatkaa panostuksia ravintola-alan toimintaympäristön kehittämiseen, jotta alan yrityksillä olisi parhaat mahdolliset edellytykset menestyä myös tulevaisuudessa.

Yhdessä ravintoloiden, alan ammattilaisten ja mielenkiintoisen kulttuurin avulla Helsingillä on erinomainen tilaisuus kasvaa kokoaan suuremmaksi ruokamatkailukohteeksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: yritysluotsi Jukka-Pekka Tolvanen, puh. 040 547 8345, sähköposti: jukkapekka.tolvanen@hel.fi


Viestin välitti: viestintäasiantuntija Tero Lahti, puh. 040 334 4801, sähköposti: tero.j.lahti@hel.fi

Kuvat

Kasarmitorin kesä oli Helsingin kesän 2021 ruokamatkakohdeuutuus. Kesän aikana se keräsi yli 300 000 kävijää. Kuva: Camilla Bloom
Kasarmitorin kesä oli Helsingin kesän 2021 ruokamatkakohdeuutuus. Kesän aikana se keräsi yli 300 000 kävijää. Kuva: Camilla Bloom
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Pormestarikunnan tiedotustilaisuus Helsingin kaupunkistrategiasta 2025–202925.6.2025 10:00:02 EEST | Kutsu

Pormestari Daniel Sazonov julkistaa esityksensä Helsingin kaupunkistrategiaksi valtuustokaudelle 2025–2029 torstaina 26. kesäkuuta 2025 kello 10–10.45 yhdessä apulaispormestarien Johanna Laisaaren, Reetta Vanhasen, Paavo Arhinmäen ja Maarit Vierusen sekä ruotsalaisen kansanpuolueen Marcus Rantalan kanssa. Mediatilaisuus järjestetään Helsingin kaupungintalon tapahtumatorilla (sisäänkäynti Pohjoisesplanadi 11–13).

Helsingin vilkas kongressikesä hyödyttää myös kaupunkilaisia: aivoterveyspäivänä perehdytään aivojen hyvinvointiin19.6.2025 10:00:24 EEST | Tiedote

Helsingin kongressivuodesta 2025 on luvassa vilkas. Kongresseja Helsinkiin houkuttelee muun muassa toimiva infrastruktuuri ja kaupungin tunnettuus kestävänä matkailukohteena. Taloudellisen hyödyn lisäksi vieraat jättävät Helsinkiin myös pitkäkestoista perintöä, kuten tutkimustoimintaa, verkostoja ja kaupallisia suhteita. Myös kaupungin asukkaat saavat osansa kansainvälisten huippuosaajien tietotaidosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye