Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsinki ja Moskova tiivistävät yhteistyötään kaupunkikehityksen saralla

Jaa

Pormestari Jan Vapaavuori ja Moskovan pormestari Sergei Sobjanin keskustelevat Moskovassa 31.5. kaupunkien välisestä yhteistyöstä ja allekirjoittavat siihen liittyvän pöytäkirjan. Kärkiteemoina ovat startup-alan yhteistyön kehittäminen, digitalisaation hyödyntäminen kasvatuksessa ja koulutuksessa sekä uusimmat teknologiat kaupunkiympäristön ja liikenteen kehittämisessä.

”Helsinki lähestyy kaupunkien välistä yhteistyötä erityisesti konkretian kautta. Kokemusten ja osaamisen vaihto on kaupunkien välillä mielekästä, kun tavoitteena on molempien kaupunkien asukkaiden arjen toimivuuden kehittäminen. Kaupungistumisen haasteet ovat joka tapauksessa yhteisiä. Tässä voimme oppia paljon Moskovan kokemuksista suurkaupungin kohtaamista haasteista. Toivon, että Helsinki voi puolestaan tarjota sellaisia uusia toimintamalleja, joiden kokeileminen on ketterämpää pienemmässä metropolissa”, pormestari Jan Vapaavuori toteaa.

Pormestari Vapaavuori vierailee myös Moskovan kaupunginhallituksen alaisessa yliopistossa, jossa hän alustaa kaupunkien kasvavasta merkityksestä kansainvälisinä toimijoina ja globaalien ongelmien ratkaisijoina.

Keskustelufoorumissa puhtaat ja älykkäät kaupunkiratkaisut

Puhtaat ja älykkäät kaupunkiratkaisut ovat nyt aiempaa korostuneemmin esillä Helsingin ja Moskovan yhteistyön teemoissa.

Pormestari Vapaavuoren vierailun yhteydessä Moskovassa järjestetään seminaari, jonka teemana on Kohti puhtaita ja älykkäitä kaupunkiratkaisuja. Seminaarin järjestäjinä ovat Helsingin kaupungin lisäksi työ- ja elinkeinoministeriö, Moskovan kaupunki ja Suomalais-venäläinen kauppakamari. Tilaisuus on samalla Suomen ja Venäjän talouskomission alaisen Moskovan aluetyöryhmän kokous.

Tarkempi seminaarin ohjelma löytyy verkko-osoitteesta https://www.svkk.fi/tapahtumat/puhtaat-ja-alykkaat-kaupunkiratkaisut-moskova-ja-helsinki/

Helsingin kaupunginkanslia, viestintä
Paula Katajamäki
Tiedottaja
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:     
Erityissuunnittelija Outi Jäppinen, 040 574 3588, outi.jappinen@hel.fi
Kaupunginsihteeri Victor Andersson, 050 358 1271,victor.andersson@hel.fi

 

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingissä 71 päiväkotia, joiden rakennuslupa on puutteellinen – sulkemisia ei ole tiedossa15.3.2019 10:45:37 EETTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren käynnistämässä päiväkotiselvityksessä käytiin läpi sekä yksityisten että kaupungin omien päiväkotien rakennuslupia. Yhteensä 43 päiväkodille ei ollut lainkaan haettu rakennuslupaa ja puutteita löytyi myös kaupungin omista päiväkodeista. Valmistelu esitutkintapyyntöön on valmisteilla ainakin Ankkalampi Oy:stä. Pormestarin mukaan kaupunki varmistaa, että tilanne saadaan kuntoon syksyyn mennessä.

Kuusi suurinta kaupunkia: Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamista tulee jatkaa asukkaiden tarpeista lähtien kuntapohjaisesti, hallitusti ja vaiheittain sekä alueelliset lähtökohdat huomioon ottaen12.3.2019 19:51:06 EETTiedote

Sosiaali- ja terveyspalveluja tulee rakentaa asukkaiden, ei hallinnon tarpeisiin Jo vuosia on pyritty sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuuden, laadun ja yhdenvertaisuuden parantamiseen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kustannusten kasvun hillitsemiseen. Nykyisen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän keskeisiä ongelmia ovat ongelmat palveluihin pääsyssä sekä erityisesti pienimpien kuntien taloudellinen kantokyky ja liian pieni väestöpohja. Uudistamista on toistaiseksi pyritty tekemään liian hallintolähtöisesti - tuloksetta. Palvelujen parantaminen edellyttää kuuden suurimman kaupungin näkemyksen mukaan keskittymistä jatkossa nimenomaan sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseen, ilman laajamittaista ja muita toimialoja koskevaa hallinnon uudelleen järjestämistä. Mittavien kokonaisuudistusten toteuttaminen on yhä vaikeampaa maailman monimutkaistuessa ja muutosnopeuden kasvaessa. Koko julkista palvelujärjestelmää, ja sen hyvin toimivia osia ei ole syytä remontoida, vaan keskittää

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme