Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsinki ja Moskova tiivistävät yhteistyötään kaupunkikehityksen saralla

Jaa

Pormestari Jan Vapaavuori ja Moskovan pormestari Sergei Sobjanin keskustelevat Moskovassa 31.5. kaupunkien välisestä yhteistyöstä ja allekirjoittavat siihen liittyvän pöytäkirjan. Kärkiteemoina ovat startup-alan yhteistyön kehittäminen, digitalisaation hyödyntäminen kasvatuksessa ja koulutuksessa sekä uusimmat teknologiat kaupunkiympäristön ja liikenteen kehittämisessä.

”Helsinki lähestyy kaupunkien välistä yhteistyötä erityisesti konkretian kautta. Kokemusten ja osaamisen vaihto on kaupunkien välillä mielekästä, kun tavoitteena on molempien kaupunkien asukkaiden arjen toimivuuden kehittäminen. Kaupungistumisen haasteet ovat joka tapauksessa yhteisiä. Tässä voimme oppia paljon Moskovan kokemuksista suurkaupungin kohtaamista haasteista. Toivon, että Helsinki voi puolestaan tarjota sellaisia uusia toimintamalleja, joiden kokeileminen on ketterämpää pienemmässä metropolissa”, pormestari Jan Vapaavuori toteaa.

Pormestari Vapaavuori vierailee myös Moskovan kaupunginhallituksen alaisessa yliopistossa, jossa hän alustaa kaupunkien kasvavasta merkityksestä kansainvälisinä toimijoina ja globaalien ongelmien ratkaisijoina.

Keskustelufoorumissa puhtaat ja älykkäät kaupunkiratkaisut

Puhtaat ja älykkäät kaupunkiratkaisut ovat nyt aiempaa korostuneemmin esillä Helsingin ja Moskovan yhteistyön teemoissa.

Pormestari Vapaavuoren vierailun yhteydessä Moskovassa järjestetään seminaari, jonka teemana on Kohti puhtaita ja älykkäitä kaupunkiratkaisuja. Seminaarin järjestäjinä ovat Helsingin kaupungin lisäksi työ- ja elinkeinoministeriö, Moskovan kaupunki ja Suomalais-venäläinen kauppakamari. Tilaisuus on samalla Suomen ja Venäjän talouskomission alaisen Moskovan aluetyöryhmän kokous.

Tarkempi seminaarin ohjelma löytyy verkko-osoitteesta https://www.svkk.fi/tapahtumat/puhtaat-ja-alykkaat-kaupunkiratkaisut-moskova-ja-helsinki/

Helsingin kaupunginkanslia, viestintä
Paula Katajamäki
Tiedottaja
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:     
Erityissuunnittelija Outi Jäppinen, 040 574 3588, outi.jappinen@hel.fi
Kaupunginsihteeri Victor Andersson, 050 358 1271,victor.andersson@hel.fi

 

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Kaksikymmentä Helsingin tekijää palkitaan huomenna / Tjugo skapare av Helsingfors får pris i morgon12.6.2018 00:00Tiedote

Huomenna Helsinki-päivänä kaupunki palkitsee noin 20 eri alojen vaikuttajaa. Palkittavat ovat ansiokkaasti työskennelleet Helsingin hyväksi tai tehneet Helsinkiä tunnetuksi työskennellessään kansainvälisissä tehtävissä. Tunnustukset jaetaan pormestari Jan Vapaavuoren ja apulaispormestareiden isännöimässä Helsinki-päivän kutsujuhlassa Bio Rexissä 12.6. klo 18 alkaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme