Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinki jakoi korona-avustuksia liikuntaseuroille

Jaa

Koronaviruspandemia on heikentänyt helsinkiläisten liikuntaseurojen toimintaedellytyksiä huomattavasti. Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto päätti tänään 8.12.2020 kokouksessaan helsinkiläisille liikuntaseuroille suunnatun korona-avustuksen sekä kohdennetun toiminta-avustuksen saajat. Korona-ajan avustuksia myönnettiin yhteensä 178 101 euroa.

© Helsingin kaupunki/Konsta Linkola
© Helsingin kaupunki/Konsta Linkola

Korona-avustuksen sekä kohdennetun toiminta-avustuksen tavoitteena on turvata seurojen toimintakyky poikkeustilanteessa ja toteuttaa Helsingin kaupungin strategisia tavoitteita lasten, nuorten ja perheiden harrastamisen edistämiseksi sekä liikkumattomuuden vähentämiseksi.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto kohdensi korona-avustusta kahdeksalle seuralle yhteensä 40 100 euroa seuraavasti: Barreto Helsinki ry 12 000 euroa, Helsinki Ringette ry 6 800 euroa, Itä-Helsingin Shakkikerho ry 100 euroa, Nyländska Jaktklubben rf 2 500 euroa, Pakilan Voimistelijat PNV ry 7 000 euroa, Puna-Mustat ry 1 400 euroa, Sapa ry 9 000 euroa ja Uimaseura Helsinki ry 1 300 euroa.

Avustusta voidaan käyttää 8-18-vuotiaille lapsille ja nuorille tai perheille suunnatun maksuttoman toiminnan järjestämiseen seurassa perinteisin toiminnan tavoin tai uusin keinoin. Toiminnalla tavoitetaan erityisesti ne perheet, lapset ja nuoret, joiden mahdollisuus harrastaa on vaikeutunut pandemian aiheuttaman taloustilanteen vuoksi tai muusta taloudellisesta syystä.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto myönsi kohdennettua toiminta-avustusta koulujen liikuntasalien sulkemisesta aiheutuneisiin taloudellisiin ja toiminnallisiin haasteisiin vuonna 2020 yhteensä 138 001 euroa 12 seuralle seuraavasti: EräViikingit ry 4 600 euroa, Helsingin Jyry ry, naisosasto 900 euroa, Helsingin Palloseura ry 10 160 euroa, Kannelmäen Voimistelijat ry 10 000 euroa, Pakilan Visa ry 2 424 euroa, Pakilan Voimistelijat PNV ry 52 000 euroa, Pallokerho-35 ry 18 000 euroa, Puistolan Urheilijat ry 16 000 euroa, Puna-Mustat ry 1 400 euroa, Rock'n Roll Dance Club Comets ry 13 500 euroa, Suomen Taitovoimisteluklubi ry 3 500 euroa ja Tapanilan Erä ry 5 517 euroa.

Kohdennettu toiminta-avustus on yleisluontoinen avustus, joka myönnetään koulujen liikuntasalien ilta- ja vapaa-ajankäytön sulkeutumisesta 1.8.–31.12.2020 välisenä aikana aiheutuneen yleishyödyllisen toiminnan alijäämään. Seura saa itse päättää avustuksen kohdentamisesta.

Avustusten hakuaika oli 5.10.–1.11.2020. Korona-avustushakemuksia saapui määräaikaan mennessä 12 kappaletta, kohdennetun toiminta-avustuksen hakemuksia 16 kappaletta.

Avustukset maksetaan avustuksen saajille yhdessä erässä päätöksenteon jälkeen.

Korona-avustuksen ja kohdennetun toiminta-avustuksen lisäksi liikuntajaosto antoi kokouksessa lausuntonsa kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnalle kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan 2012 tulosbudjetista ja toimintasuunnitelmasta sekä päätti liikunnan ja urheilun suurtapahtumien yhteistyökriteereistä ja liikunnan laitosavustuksista vuodelle 2021. Liikuntajaoston päätöstiedote on luettavissa kokonaisuudessaan Helsingin kaupungin verkkosivuilta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Taina Korell
Liikuntapalveluiden kumppanuuspäällikkö
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika
040 3501898
taina.korell@hel.fi

Kuvat

© Helsingin kaupunki/Konsta Linkola
© Helsingin kaupunki/Konsta Linkola
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu neljään palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, kirjasto, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

///KORJATTU TIEDOTE///: Helsinki etsii kumppaneita harrastamisen Suomen mallin käynnistämiseen Helsingissä18.1.2021 14:51:00 EETTiedote

TIEDOTTEESSA KORJATTU: HANKINNAN ALOITUSPÄIVÄMÄÄRÄN VUOSILUKU. Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) myönsi Helsingin kaupungille 22.12.2020 miljoona (1,0) euroa harrastamisen Suomen mallin mukaisen toiminnan käynnistämistä varten. Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Hanke käynnistyy harrastustoimintaa järjestävien kumppaneiden kartoituksella ja kilpailutuksella, jota seuraa toiminnan suunnittelu ja organisoituminen.

Helsinki etsii kumppaneita harrastamisen Suomen mallin käynnistämiseen Helsingissä18.1.2021 10:00:00 EETTiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) myönsi Helsingin kaupungille 22.12.2020 miljoona (1,0) euroa harrastamisen Suomen mallin mukaisen toiminnan käynnistämistä varten. Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Hanke käynnistyy harrastustoimintaa järjestävien kumppaneiden kartoituksella ja kilpailutuksella, jota seuraa toiminnan suunnittelu ja organisoituminen.

Uusi ja maksuton Liikuntaluuri tarjoaa henkilökohtaista ohjausta Helsingin liikuntamahdollisuuksien pariin8.1.2021 11:00:00 EETTiedote

Helsingin liikuntapalvelut avaa 11. tammikuuta uuden puhelinpalvelun, Liikuntaluurin, joka tarjoaa kaupunkilaisille tietoa ja tukea sekä kannustusta liikkumismahdollisuuksiin liittyen. Palvelu on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille, jotka voivat puhelinpalvelun avulla saada liikunta-alan asiantuntijan apua mieltä askarruttaviin liikkumiseen liittyviin kysymyksiin.

KORJATTU: Yhdeksän tekojäätä auki joulun pyhinä, kirjastoissa jatkuu rajoitettu asiointi17.12.2020 14:10:00 EETTiedote

Koronakoordinaatioryhmä linjasi 10. joulukuuta kokouksessaan voimassa olevien rajoitusten ja suositusten voimassaolon jatkamisesta 10. tammikuuta saakka. Joulun pyhinä Helsingin tekojäät ovat auki ja suurimmilla tekojääkentillä henkilömäärärajoituksia on kasvatettu. Kulttuurin ja vapaa-ajan palvelut ovat kiinni 10.1. asti, kuten museot, kulttuurikeskukset, sisäliikuntapaikat ja nuorisotilat. Kirjastoissa jatkuu rajoitettu palvelu, mutta joulun pyhinä kaikki kirjastot ovat kiinni.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme