Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki kannustaa jälleen turvalliseen etävapun viettoon – Vapun päällä vappu -konsertti Virtuaalisessa Helsingissä kruunaa vappuaaton

Jaa

Helsingin vuosi sitten lanseeraama kaikkien aikojen etävappu saa jatkoa. Etävapun juhlijoita kannustetaan tänäkin vuonna viettämään kevätkauden avausta lähipiirissä kokoontumisrajoitusten mukaisesti. Juhlamielelle voi virittäytyä Helsingin tarjoaman virtuaalisen ohjelman parissa. Vappuaaton kruunaa Nelonen Median ja Zoan Oy:n kumppanina toteutettu Vapun päällä vappu -show Virtuaalisessa Helsingissä. Konsertti on katsottavissa ilmaiseksi vappuaattona Nelosella ja Ruudussa.

Vappuaattoa juhlitaan Apulannan ja Stigin keikalla Virtuaalisessa Helsingissä. Mukana juhlahumussa myös Havis Amanda ja Kivimiehet. Kuva: Zoan Oy.
Vappuaattoa juhlitaan Apulannan ja Stigin keikalla Virtuaalisessa Helsingissä. Mukana juhlahumussa myös Havis Amanda ja Kivimiehet. Kuva: Zoan Oy.

”Epidemiatilanne luo jo toivoa normaalimmasta kesästä, mutta haluamme kannustaa kaupunkilaisia jaksamaan kokoontumisrajoituksia vapun yli. Toivomme, että vappua juhlitaan omassa lähipiirissä, jotta tartuntatilanne ei vapun takia pahene. Suomen vappupääkaupunkina Helsinki iloitsee, että tänäkin vuonna saamme tarjota yhdessä kumppaneidemme kanssa kaikille suomalaisille huikeaa vappuohjelmaa kotisohvilta seurattavaksi”, iloitsee pormestari Jan Vapaavuori.

Vappuaattoa juhlitaan Apulannan ja Stigin keikalla Virtuaalisessa Helsingissä

Helsingin kaupunki on yhtenä kumppanina mukana virtuaaliteknologiaan erikoistuneen Zoan Oy:n toteuttamassa vappuaaton konsertissa. Virtuaaliselle Senaatintorille ja Vallisaareen sijoittuvassa Vapun päällä vappu -showssa kaksi Suomen suosituinta artistia, Apulanta ja Stig, nostattavat etävapun juhlatunnelmaa.

”Laadukkaan viihteen merkitys ja tarve on pandemian aikana kasvanut suuremmaksi kuin koskaan ja onkin innostavaa olla mukana luomassa virtuaalista vappujuhlaa suomalaisille Nelosen ja Ruudun välityksellä. Tietysti odotamme malttamattomana, että pääsemme jälleen järjestämään isoja livetapahtumia, mutta sitä ennen pyrimme tekemään etävapusta kaikille mahdollisimman hauskan”, sanoo Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso.

"Olemme kiitollisia siitä, että pääsemme järjestämään yhteistyössä mahtavien kumppanien kanssa virtuaalista konserttia jo toistamiseen. Tämän vuoden spektaakkelista ei tule vauhtia ja hyvää fiilistä puuttumaan", iloitsee konsertin toteuttavan Zoan Oy:n toimitusjohtaja Miikka Rosendahl.

Vapun päällä vappu -konsertin virallisina pääyhteistyökumppaneina toimivat Helsingin kaupunki, VR, Xiaomi, Radio Suomipop ja Nelonen Media. Mukana menossa on myös Wolt.

Vapun päällä vappu -lähetys 30.4. klo 19 Nelosella ja Ruudussa.

Helsingin kaupunki tuottaa myös omaa digitaalista vappuohjelmaa vappuaaton ja -päivän viihdykkeeksi. Tarkempi ohjelma päivittyy tapahtumat.hel.fi -sivulle.

Manta saa lakkinsa ennakkoon, patsas suojataan aitauksin

Havis Amandan patsas lakitetaan tänäkin vuonna. Lakitusvuorossa olevan Hanken Svenska handelshögskolanin ylioppilaskunta lakittaa Mantan ennen vappua. Yle taltioi lakituksen, ja se on katsottavissa muun muassa Yle Areenassa vappuaattona alkuillasta.

Vapuksi Havis Amandan suojataan aitauksella. Kaupunki ei varaudu ylimääräisin roskiksin tai käymälöin vapun juhlijoihin. Kaupalliseen toimintaan vappuna ei myönnetä uusia lupia eikä sesonkimyyntipaikkoja vuokrata. 

”Helsinki on ilolla mukana rakentamassa vappuun hauskaa ja toivottavasti voimauttavaakin sisältöä yhteistyössä Suomen ykkösartistien ja kumppaneiden kanssa. Viime vuonna helsinkiläiset seurasivat upeasti annettuja rajoituksia ja suosituksia, eikä kaupungilla näkynyt suuria seurueita vappuna. Uskon, että koronaväsymyksestä huolimatta jaksamme vielä yhden etävapun ja toivotaan, että jo ensi vuonna pääsemme juhlimaan kevättä helsinkiläisten rakkaille juhlapaikoille”, kannustaa brändiyksikön päällikkö Sanna Forsström Helsingin kaupungilta.

Pressmeddelandet publiceras på svenska på www.hel.fi/sv
Press release in English will be published on www.hel.fi/en

Lisätietoja vapun järjestelyistä ja ohjelmasta

Helsingin kaupunki
Sanna Forsström
Brändiyksikön päällikkö 
040 531 3713
sanna.forsstrom@hel.fi

Liisa Kivelä
Viestintäjohtaja
0400 308 484
liisa.kivela@hel.fi

Nelonen Media
Matti Markkola
Markkinointipäällikkö
050 3549 303 
matti.markkola@sanoma.com

Zoan Oy
Miikka Rosendahl
Toimitusjohtaja
040 963 4977 
miikka.rosendahl@zoan.fi 

Svenska Handelshögskolan
Daniel Hasselström
050 57 07 846 
daniel.hasselstrom@shs.fi 

Tiedotteen lähetti:

Johanna Snellman
viestintäasiantuntija
kaupunginkanslia, viestintä
040 843 0915
johanna.snellman@hel.fi 

Avainsanat

Kuvat

Vappuaattoa juhlitaan Apulannan ja Stigin keikalla Virtuaalisessa Helsingissä. Mukana juhlahumussa myös Havis Amanda ja Kivimiehet. Kuva: Zoan Oy.
Vappuaattoa juhlitaan Apulannan ja Stigin keikalla Virtuaalisessa Helsingissä. Mukana juhlahumussa myös Havis Amanda ja Kivimiehet. Kuva: Zoan Oy.
Lataa
Mantakin virittäytyy toisen etävapun tunnelmiin. Kuva: Sanna Mander
Mantakin virittäytyy toisen etävapun tunnelmiin. Kuva: Sanna Mander
Lataa
Apulanta. Kuva: Levy-yhtiö
Apulanta. Kuva: Levy-yhtiö
Lataa
Stig. Kuva: Warner Music
Stig. Kuva: Warner Music
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Vajaa puolet Helsingin työpaikoista soveltuu hyvin etätyöhön27.1.2022 09:32:42 EET | Tiedote

Etätyötä tekevien osuus on jo pitkään kasvanut Suomessa, ja koronapandemian vaikutukset ovat vauhdittaneet kasvua entisestään. Kaikkiin ammatteihin etätyö ei kuitenkaan sovellu. Helsingin työpaikoista arviolta 45 prosenttia soveltuu hyvin etätyöhön, ja näitä töitä on erityisen paljon kantakaupungissa ja sen lähiympäristössä. Helsingissä on selvästi enemmän etätyöhön soveltuvia työpaikkoja kuin koko maassa keskimäärin. Kaupunginkanslian uudessa tutkimusartikkelissa Etätyötä jatkossakin – mutta kenelle ja missä? tarkastellaan etätyöhön soveltuvien työpaikkojen määriä ja sijoittumista erityisesti Helsingissä, sekä vertaillaan Helsingin tilannetta muuhun pääkaupunkiseutuun ja suurimpiin kaupunkiseutuihin.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa matalariskisten tilojen rajoituksiin asteittaisia kevennyksiä – kuormitus sosiaali- ja terveydenhuollossa yhä korkealla tasolla25.1.2022 15:00:00 EET | Tiedote

Koronaviruspandemian aiheuttama kuormitus pääkaupunkiseudun sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa on pysynyt edelleen korkealla tasolla ja kiireetöntä toimintaa on jouduttu ajamaan laajasti alas. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kuormituksen nousu on kuitenkin pysähtynyt ja kääntynyt pääkaupunkiseudulla laskuun. Tartuntojen korkealla pysyttelevä taso tai tartuntojen lisääntyminen ylikuormittaa sosiaali- ja terveyspalveluja merkittävästi. Voimassa olevat tiukat rajoitukset ovat estäneet aikuisten välisiä pitkäkestoisia kontakteja ja siten todennäköisesti hidastaneet koronataudin leviämistä sekä turvanneet sosiaali- ja terveydenhuollon kantokykyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme