Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki kartoittaa kaupunkilaisten näkemyksiä pyöräliikenteen olosuhteista

Jaa

Helsinki on avannut kyselyn, jossa kysytään kaupunkilaisilta missä ovat pyöräteiden suurimmat puutteet ja ongelmakohdat. Kyselyn tarkoituksena on kerätä kaupunkilaisten näkemyksiä Helsingin pyöräverkoston nykytilasta, jonka pohjalta pyöräliikenteen hankkeita tullaan arvioimaan tärkeysjärjestykseen.

Kuva: Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten

Helsingin pyöräliikenne on kasvussa ja kaupunki edistää määrätietoisesti pyöräliikenteen olosuhteita. Pyöräverkoston suurimmat ongelmat ovat kantakaupungissa, jossa reitit ovat vielä paikoin varsin katkonaisia. Kantakaupunkiin suunnitellaan lisää yksisuuntaisia pyöräteitä ja -kaistoja. Toteutettavaa on myös esikaupunkialueilla sekä koko kaupungin kattavassa 130 kilometrin mittaisessa baanaverkossa.

Nyt auki oleva kysely liittyy pyöräväylien priorisointi- ja investointiohjelmaan, jossa haetaan pyöräverkon toteuttamisratkaisuja aiempaa nopeammin. Pyöräverkoston investoinnit halutaan kohdistaa pyöräilijöiden kannalta merkittävimpiin paikkoihin. Kyselyn tuloksia tullaan hyödyntämään, kun pyöräväyliä arvioidaan tärkeysjärjestykseen. Tärkeimpien kohteiden suunnittelua ja rakentamista pyritään aikaistamaan.

Kysely on auki 26.4. asti osoitteessa: https://app.maptionnaire.com/fi/8224/

Vastauksia kyselyyn toivotaan kaikilta Helsingissä pyöräileviltä koko kaupungin alueelta. Kyselyn tulokset julkaistaan syksyllä 2020.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Teppo Pasanen
liikenneinsinööri
kaupunkiympäristön toimiala
liikenne- ja katusuunnittelu
puh. 09 310 37123
teppo.pasanen@hel.fi

Kuvat

Kuva: Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kehittyvästä Koillis-Helsingistä keskustellaan verkkotilaisuudessa – osallistua voi omalta kotisohvalta25.5.2020 11:13:52 EESTTiedote

Kehittyvästä Koillis-Helsingistä keskustellaan 1. kesäkuuta 2020 kello 17–19 Helsingin kaupungin järjestämässä verkkotilaisuudessa. Tilaisuudessa koillisen Helsingin suunnittelijat kertovat muun muassa Viikin, Pukinmäen, Puistolan, Suutarilan, Pihlajamäen, Tapanilan ja Malmin ajankohtaisista asioista. Kaupunkilainen pääsee mukaan tilaisuuteen omalla tietokoneella tai kännykällä.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 19.5.202019.5.2020 19:19:50 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on luettavissa liitteenä. Päätöstiedote julkaistaan myös verkkosivuillamme. Julkaisemissa on nyt valitettava tekninen viive. Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Kirjanpainajatuhoja kartoitetaan Helsingin Keskuspuistossa19.5.2020 11:07:41 EESTTiedote

Helsingin kaupunki kartoittaa kirjanpainaja-nimisen kaarnakuoriaisen aiheuttamia tuhoja Keskuspuiston kuusissa. Ensimmäiset pienoiskopterilennot on tarkoitus toteuttaa keskiviikkona 20.5. klo 8.30 alkaen. Lennot ja ilmakuvaus aloitetaan Paloheinän majan pohjoispuolelta kiipeilypuiston ja Paloheinän täyttömäen väliseltä ulkoilureitiltä. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan pienoiskopterilla tehtävää kirjanpainajatuhoalueiden kartoitusta ja samalla tapaamaan asiantuntijoita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme