Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki käynnistää tiistaina 17.3. kello 12 koulunkäyntiin liittyvän puhelinneuvonnan

Jaa

Helsingin kouluissa ja oppilaitoksissa siirrytään kotona tapahtuvaan opetukseen keskiviikkona 18. maaliskuuta.

Tässä poikkeuksellisessa ja kysymyksiä herättävässä tilanteessa kaupunki on päättänyt avata uuden koulunkäyntiin liittyvän puhelinneuvonnan 17. maaliskuuta kello 12. Palvelu on avoinna arkisin kello 9–18.

Numerossa 09 310 10025 vastataan helsinkiläisten oppilaiden ja opiskelijoiden koulunkäyntiin liittyviin kysymyksiin suomeksi ja englanniksi.

Ruotsinkielistä opetusta koskeviin kysymyksiin vastataan numerossa 09 310 10027.

Kaupungin verkkosivuilla on jo julkaistu usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia koulutyöhön liittyen.  

Kaikki oppilaat ja opiskelijat saavat kotiopiskeluohjeet Wilman kautta. Verkko-opetusta toteutetaan erilaisilla sähköisillä alustoilla. Opettajien käytössä on valikoima etäopetus- ja verkkovideotyökaluja, joilla opettaja voi toteuttaa verkkopedagogiikkaa. Opettaja antaa oppilaille tavoitteet, ohjaa oppimista ja antaa palautetta verkkoympäristössä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle antaa:
viestintä- ja markkinointipäällikkö Hanna-Kaisa Talvensaari, puh. 040 758 1572, s-posti: hanna-kaisa.talvensaari@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Pormestarin infossa tietoa Helsingin kaupungin uusimmista päätöksistä koronavirustilanteeseen liittyen tänään kello 1727.3.2020 13:45:58 EETKutsu

Pormestarin info lähetetään suorana Helsinki-kanavalla kello 17 alkaen. Pormestari Jan Vapaavuori kertoo infossa muun muassa kaupungin yritysvuokralaisiin liittyvistä päätöksistä sekä muista uusista koronakriisiin liittyvistä päätöksistä. Lisäksi infossa ovat mukana ikääntyneille kohdennetun Helsinki-avun edustajina palvelun johtaja Tiina Hörkkö ja Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki. Palvelu on juuri saatu käynnistettyä ja myös ensimmäiset yrityskumppanit vahvistettua.

Helsinki pyrkii välttämään henkilöstönsä lomautukset – varautumissuunnitelmalla varmistetaan kriittiset toiminnot24.3.2020 16:40:30 EETTiedote

Helsingin kaupunki haluaa välttää henkilöstön lomautukset varautumalla koronaviruksen aiheuttamaan tilanteeseen kaikin käytettävissä olevin keinoin. Henkilöstön tilanne kaupungin sisällä vaihtelee suuresti alasta ja roolista riippuen. Osa kaupungin toiminnoista on suljettu, mutta esimerkiksi sosiaali- ja terveystoimessa työvoiman tarve on merkittävästi lisääntynyt. Lisäksi pelastustoimessa tulee varmistaa riittävä työvoima poikkeustilanteenkin aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme