Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki kutsuu kaupunkilaiset uusien kävelyalueiden suunnittelutyöpajaan ja asukasraatiin

Jaa

Helsinki laajentaa ydinkeskustan kävely-, oleskelu- ja pyöräilyalueita tulevana kesänä. Väliaikaisia kävely- ja pyöräilyalueita toteutetaan Esplanadeilla, Kasarmikadulla, Erottajankadulla, Korkeavuorenkadulla Designmuseon edustalla ja Lönnrotinkadulla. Kaupunkilaiset halutaan mukaan kehittämään suunnitelmia ja kertomaan näkemyksiään kokeiluista. Yhteistyö alkaa joulukuussa kaikille avoimella ideointityöpajalla ja jatkuu ensi vuonna kaupunkilaisista koostuvan raadin kanssa. Lisäksi järjestetään kaikille avoimia kahvilakeskusteluja Esplanadin historiasta ja tulevaisuudesta keväällä 2023.

Esplanadin puisto kesällä. Kuva: Helena Roschier
Esplanadin puisto kesällä. Kuva: Helena Roschier

Joulukuun ideointityöpajasta ajatuksia suunnitteluun

Kaupunkilaisille järjestetään Esplanadien kävely- ja pyöräilyalueita koskeva ideointityöpaja keskiviikkona 14.12. kello 17.30. Tilaisuus alkaa noin puolen tunnin kävelykierroksella, jolle lähdetään Helsingin kaupungintalon Kauppatorin puoleiselta pääovelta kello 17.30. Kierroksen jälkeinen ideatyöpaja käynnistyy kello 18 Torikorttelien Lyhtysalissa, osoitteessa Sofiankatu 4 C. Esteetön sisäänkäynti tilaisuuteen on Sonckin salin kautta, osoitteessa Aleksanterinkatu 28.

Työpajassa keskustellaan tulevista muutoksista Esplanadeilla sekä alueen merkityksestä ja elämästä eri vuorokauden- ja vuodenaikoina. Tilaisuuden aluksi Euroopan historian professori Laura Kolbe Helsingin yliopistosta puhuu Esplanadien merkityksestä osana helsinkiläistä kaupunkikulttuuria. Esitykset pidetään suomeksi, mutta kysymyksiä ja keskustelua on mahdollista käydä myös ruotsiksi ja englanniksi.

Tiedot tilaisuudesta löytyvät kaupungin tapahtumakalenterista.

Kaupunkilaisraadilta ideoita ja kokemuksia

Työpajatyöskentelyn jatkoksi kootaan noin 15-henkinen kaupunkilaisraati, joka tuo kaupunkilaisten ja eri tavoin liikkuvien ääntä suunnitteluun. Raati kehittää kävelyalueiden suunnitelmia yhdessä kaupungin asiantuntijoiden kanssa, pohtii ideoita kaupunkiympäristön parantamiseksi sekä testaa kesällä uusia kävelyalueita.

Raati kokoontuu 3–4 kertaa vuoden 2023 aikana ja mahdollisesti 1–2 kertaa vuonna 2024. Tapaamiset kestävät noin kaksi tuntia. Ensimmäinen tapaaminen järjestetään 17.1. klo 16–19, jolloin ohjelmassa on suunnitelmien kommentointi, kalusteisiin liittyvät kysymykset sekä katutilan visiointi. Toinen tapaaminen on kesäkuussa, jolloin raati kiertää testikävelyllä uusilla kävelyalueilla. Syys-lokakuun tapaamisessa keskustellaan kesän kokemuksista.

Kaupunkilaisraadin osallistujiksi toivotaan eri puolilla kaupunkia asuvia, eri ikäisiä ihmisiä. Raatiin voivat ilmoittautua vapaaehtoiseksi niin suomea, ruotsia kuin englantia puhuvat. Raatilaiset valitaan vapaaehtoisten joukosta niin, että raadista tulisi mahdollisimman monipuolinen.

Haku raatiin päättyy 20.12. Valituille osallistujille ilmoitetaan ennen joulua. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi kaupunkilaisraatiin tästä linkistä.

Lisätietoa hankkeesta Keskustan uudet kävelyalueet -verkkosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pihla Kuokkanen
yksikön päällikkö
Helsingin kaupunki
Liikenne- ja katusuunnittelu
Toiminnanohjaus
pihla.kuokkanen@hel.fi
puh. 09 310 34301

Jani Päivänen
Suunnittelupäällikkö
jani.paivanen@sweco.fi
puh. 0400 560626

Kuvat

Esplanadin puisto kesällä. Kuva: Helena Roschier
Esplanadin puisto kesällä. Kuva: Helena Roschier
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 26.1.202326.1.2023 16:53:45 EET | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 26.1.2023. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 9.2.2023.

Herttoniemen liikuntapuisto korjataan uuteen loistoon26.1.2023 10:45:00 EET | Tiedote

1970-luvulla rakennettu Herttoniemen liikuntapuisto peruskorjataan ja samalla luodaan uusi ja moderni liikuntakeskittymä vanhan Herttoniemen alueelle. Puiston liikuntapaikat uudistetaan ja alueelle tuodaan uusia liikuntatoimintoja. Helsingin kaupungin suunnitelmien tavoitteena on parantaa ja monipuolistaa puiston ympärivuotista liikuntatoimintaa. Lisäksi alueella selvitetään, voitaisiinko liikuntapuiston yhteyteen sijoittaa frisbeegolfrata.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme