Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki liittyy Terve Kunta -verkoston jäseneksi

Jaa

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 15. kesäkuuta, että Helsingin kaupunki liittyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koordinoiman Terve Kunta -verkoston jäseneksi. Kaupunginhallitus hyväksyi myös Jätkäsaaren liikuntapuistossa sijaitsevan alueen vuokraamisen PPJ Jalkapallohalli Oy:lle sekä päätti sijoittaa 130 miljoonaa euroa Kalasataman Kymppi -yhtiöön.

Kaupunginhallitus päätti, että Helsingin kaupunki liittyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koordinoiman Terve Kunta -verkoston jäseneksi. Helsingin kaupungin luottamushenkilöedustajaksi verkostossa tulee sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari.

Kaupunginhallitus päätti 20.5.2019 hakea jäsenyyttä WHO:n European Healthy Cities -verkostoon kaudelle VII (2019–2024). Hakemus on jätetty joulukuussa 2019 ja on lopullisessa arviointivaiheessa tieteellisessä neuvostossa. Poikkeustilanteen vuoksi hakemusten lopullinen hyväksyminen on siirtynyt syksylle 2020. Healthy Cities -verkoston syksyllä 2019 uusittujen hakemusohjeiden mukaan edellytys hyväksymiselle on, että kaupunki toimii aktiivisesti myös kansallisessa verkostossa, eli Terve Kunta -verkostossa.

Helsingin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ohjausryhmä on esittänyt liittymistä Terve kunta -verkostoon, jonka tavoitteena on väestön hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen sekä sairauksien ehkäisy. Tavoitteen toteuttamiseksi verkosto kehittää ja arvioi verkostokuntien hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen strategista johtamista, toimintamuotoja ja toiminnan arviointia. 

Kaupunginhallitus päätti sijoittaa 130 miljoonaa euroa Kalasataman Kymppi -yhtiöön

Kaupunginhallitus päätti hyväksyä 130 miljoonan euron suuruisen vastikkeettoman sijoituksen tekemisen Kiinteistö Oy Helsingin Kalasataman Kymppi -yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon.

Kaupunginhallitus päätti syyskuussa 2018 myydä Kiinteistö Oy Helsingin Kalasataman Kymppi -nimisen yhtiön koko osakekannan Union Investment Real Estate GmbH:lle ja kaupunginvaltuusto päätti tämän jälkeen vuokrata tilat Helsingin kaupungin käyttöön. Kyseessä on rakenteilla oleva uudisrakennus Helsingin kaupungin kaupunkiympäristö-toimialalle.

Kaupunki vuokraa alueen Jätkäsaaren liikuntapuistosta jalkapallokäyttöön

Kaupunginhallitus hyväksyi Jätkäsaaren liikuntapuistossa sijaitsevan 12 130 neliömetrin suuruisen alueen vuokraamisen PPJ Jalkapallohalli Oy:lle. Alue vuokrataan liikuntatoimintaa varten liikuntajohtajan myöhemmin päättämästä ajankohdasta alkaen vuoden 2043 loppuun asti. Jalkapallohalli Oy:lle myönnettiin myös 1,5 miljoonan euron laina hallin rahoitusta varten.

PPJ Jalkapallohalli Oy:n tarkoituksena on ensimmäisessä vaiheessa toteuttaa tekonurmipintaisella kentällä varustettu ylipainerakenteinen jalkapallohalli palvelemaan pääsääntöisesti Pallo-Pojat Juniorit ry:n toimintaa. Ylipainehalli on ympärivuotisessa käytössä ja se palvelee myös muita lähialueen liikuntaseuroja ja kouluja.

Lapinlahden sairaala-aluetta koskeva asia jäi viikoksi pöydälle ja sitä käsitellään kaupunginhallituksen seuraavassa kokouksessa 22.6.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Valtuusto hyväksyi periaatepäätöksen sote- ja maakuntalausunnosta23.9.2020 23:43:27 EESTTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 23.9. kokouksessa periaatepäätöksen lausunnoksi sosiaali- ja terveysministeriölle hallituksen esitysluonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistusta ja maakuntien perustamista koskevaksi lainsäädännöksi. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti ja käsiteltiin muun muassa Tennispalatsin tontin vuokrausperiaatteiden muutoksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme