Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinki lisää rokotuspisteitä vuoden alussa

Jaa

Helsinki lisää rokotuspisteitä vauhdittaakseen koronarokotuksia. Messukeskukseen avataan 3.1. viides rokotuspiste. Samanaikaisesti avataan ikääntyneille tarkoitetut rokotuspisteet Laakson sairaalaan ja Kustaankartanon seniorikeskukseen. Vuoden alussa laajenevat myös rokotuspisteiden aukioloajat.

Messukeskukseen rokotuspiste ja lauantaista rokotuspäivä

Messukeskukseen avataan Helsingin viides rokotuspiste maanantaina 3. tammikuuta. Messukeskuksen rokotuspiste on auki ma - to klo 8.15 - 20, pe klo 8.15 - 16 ja la 9.15 -17. Messukeskuksen rokotuspiste on auki loppiaisena. Myös Haagan terveysasemalla rokotetaan loppiaisena ajanvarauksella.

Jätkäsaaren, Kannelmäen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteet ovat auki vuoden alusta alkaen arkisin ma, ke ja pe klo 8.15 - 16 ja ti ja to 8.15 - 18.

”Avaamme kaikkiin rokotuspisteisiin lisää rokotusaikoja sitä mukaa, kun saamme lisää rokottajia. Yksityisten työterveyshuoltojen tulo mukaan rokotuksiin vuoden alussa lisää työikäisten rokotusaikoja, ja tämä on meille tervetullut apu, vs. terveysasemien johtajalääkäri Mari Kinnunen toteaa.

Ikääntyneille rokotuspisteet Laakson sairaalaan ja Kustaankartanoon

Maanantaina 3.1. avataan 60 vuotta täyttäneille ja vanhemmille tarkoitetut rokotuspisteet Laakson sairaalaan (Lääkärinkatu 8, rakennus 4) ja Kustaankartanon seniorikeskukseen (Oltermannintie 32, K-alasali). Kustaankartanossa ja Laakson sairaalassa annetaan ajanvarauksella ensimmäisiä, toisia ja kolmansia rokoteannoksia.

Kustaankartanon rokotuspiste on auki ma - pe klo 12 - 18 ja Laakson ma - to klo 15 - 19 ja pe klo 15 - 18.

”Iäkkäiden rokotukset on tärkeää turvata, koska heillä on suurempi riski sairastua vakavaan covid19-tautiin”, Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen toteaa.

Aika verkosta tai soittamalla ajanvaraukseen

Ensimmäisen ja toisen rokotuksen saa 12 vuotta täyttäneet ilman ajanvarausta suoraan rokotuspisteiltä. Kolmanteen rokotukseen tulee varata aika. Ajan voi varata verkosta osoitteesta koronarokotusaika.fi tai soittamalla numeroon 09 310 46300. Numero palvelee arkisin klo 8–16.

Kaupungin verkkosivuille on lisätty taulukko, josta näkee mitä ryhmiä tällä hetkellä rokotetaan, mikä on kunkin ryhmän toisen ja kolmannen rokotteen minimiaikaväli ja pitääkö rokotukseen varata aika.

Lisätietoa:

Lisätietoa Helsingin koronarokotuksista

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
viestintäasiantuntija
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Vapaaehtoiset lasten ja nuorten rinnallakulkijoina – tavallisia asioita ja tärkeää yhdessäoloa11.1.2022 08:28:33 EET | Tiedote

Vapaaehtoistoimintaa lasten, nuorten ja perheiden parissa tehdään jälleen näkyväksi #olentukena -kampanjassa 10.–17.1. Viikon aikana vapaaehtoisten tarinoita jaetaan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #olentukena ja #jagstöder. Uusille vapaaehtoisille on toiminnoissa tarvetta. ”Lähdin mukaan vapaaehtoiseen tukihenkilötoimintaa, kun puolisoni luki pari vuotta sitten lehtijutun aiheesta ja vinkkasi siitä minulle, todeten että voisin olla hyvä tukihenkilö. Luin itse jutun pariin kertaan, nukuin yön yli ja lähetin hakemuksen.” kertoo vapaaehtoinen tukihenkilö Samuli Pahkala Helsingin kaupungin tukihenkilötoiminnasta. Lasten, nuorten ja lapsiperheiden kuormitus on lisääntynyt viime aikoina ja vapaaehtoisen aikuisen tuella voi olla suuri merkitys. Samuli Pahkala yllättyi kuinka vaivatonta ja luontevaa tukisuhteessa toimiminen on. ”Meillä synkkasi tuettavani kanssa heti ensi tapaamisesta asti, ja meille on rakentunut hyvä keskinäinen luottamus. Toiminta mahdollistaa tuettavalle asioita,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme