Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinki lisää rokotuspisteitä vuoden alussa

Jaa

Helsinki lisää rokotuspisteitä vauhdittaakseen koronarokotuksia. Messukeskukseen avataan 3.1. viides rokotuspiste. Samanaikaisesti avataan ikääntyneille tarkoitetut rokotuspisteet Laakson sairaalaan ja Kustaankartanon seniorikeskukseen. Vuoden alussa laajenevat myös rokotuspisteiden aukioloajat.

Messukeskukseen rokotuspiste ja lauantaista rokotuspäivä

Messukeskukseen avataan Helsingin viides rokotuspiste maanantaina 3. tammikuuta. Messukeskuksen rokotuspiste on auki ma - to klo 8.15 - 20, pe klo 8.15 - 16 ja la 9.15 -17. Messukeskuksen rokotuspiste on auki loppiaisena. Myös Haagan terveysasemalla rokotetaan loppiaisena ajanvarauksella.

Jätkäsaaren, Kannelmäen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteet ovat auki vuoden alusta alkaen arkisin ma, ke ja pe klo 8.15 - 16 ja ti ja to 8.15 - 18.

”Avaamme kaikkiin rokotuspisteisiin lisää rokotusaikoja sitä mukaa, kun saamme lisää rokottajia. Yksityisten työterveyshuoltojen tulo mukaan rokotuksiin vuoden alussa lisää työikäisten rokotusaikoja, ja tämä on meille tervetullut apu, vs. terveysasemien johtajalääkäri Mari Kinnunen toteaa.

Ikääntyneille rokotuspisteet Laakson sairaalaan ja Kustaankartanoon

Maanantaina 3.1. avataan 60 vuotta täyttäneille ja vanhemmille tarkoitetut rokotuspisteet Laakson sairaalaan (Lääkärinkatu 8, rakennus 4) ja Kustaankartanon seniorikeskukseen (Oltermannintie 32, K-alasali). Kustaankartanossa ja Laakson sairaalassa annetaan ajanvarauksella ensimmäisiä, toisia ja kolmansia rokoteannoksia.

Kustaankartanon rokotuspiste on auki ma - pe klo 12 - 18 ja Laakson ma - to klo 15 - 19 ja pe klo 15 - 18.

”Iäkkäiden rokotukset on tärkeää turvata, koska heillä on suurempi riski sairastua vakavaan covid19-tautiin”, Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen toteaa.

Aika verkosta tai soittamalla ajanvaraukseen

Ensimmäisen ja toisen rokotuksen saa 12 vuotta täyttäneet ilman ajanvarausta suoraan rokotuspisteiltä. Kolmanteen rokotukseen tulee varata aika. Ajan voi varata verkosta osoitteesta koronarokotusaika.fi tai soittamalla numeroon 09 310 46300. Numero palvelee arkisin klo 8–16.

Kaupungin verkkosivuille on lisätty taulukko, josta näkee mitä ryhmiä tällä hetkellä rokotetaan, mikä on kunkin ryhmän toisen ja kolmannen rokotteen minimiaikaväli ja pitääkö rokotukseen varata aika.

Lisätietoa:

Lisätietoa Helsingin koronarokotuksista

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
viestintäasiantuntija
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme