Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki mukaan Bloombergin uutta digitaalisuutta kehittävään ohjelmaan

Jaa

Helsinki osallistuu yhdysvaltalaisen Bloomberg Philanthropies -säätiön aloittamaan laajaan digitaalisia innovaatiota koskevaan ohjelmaan. Hankkeen tavoitteena on nopeuttaa digitalisaation hyödyntämistä tärkeiden palvelujen parantamiseksi.

Uutistoimisto Bloombergin perustaja ja New Yorkin entinen pormestari Michael R. Bloomberg julkaisi Euroopan pääkaupungeille suunnatun New Digital Innovation Project for European Cities -hankkeen myöhään eilen illalla Lontoossa. 

Hankkeeseen on kutsuttu mukaan 28 eurooppalaista pääkaupunkia. Projektiavustusten, apurahojen ja digitaalisen liiketoiminnan johtajille sekä muille avainasemassa oleville johtajille suunnatun kehitysohjelman avulla Bloomberg Philantrophies pyrkii auttamaan Euroopan kaupunkeja vahvistamaan digijohtamista ja jakamaan opittua muiden kaupunkien kanssa ympäri maailman. 

– Sitoumuksemme hahmottaa paremmin globaalia murrosta on keskeinen osa Helsingin strategiaa. Tavoitteemme on olla digitalisaatiota parhaiten hyödyntävä kaupunki maailmassa. Yhteistyö Michael R. Bloombergin ja Bloomberg Philanthropiesin kanssa edistää Helsingin onnistumista näissä tärkeissä kysymyksissä ja mahdollistaa konkreettisen yhteistyön muiden kaupunkien kanssa, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Osallistuvat kaupungit hyötyvät erilaisista tavoista tukea paikallisia hankkeita. Hankkeita johtavat innovaatio-, digi- ja tietoliiketoiminnan johtajat tulevat saamaan johtamisen tukea vahvojen tiimien muodostamisessa sekä muutoksen johtamisessa. Kaupungeille on tarjolla innovaatioapurahoja ja hankeavustusta, joita kansainvälisen tason yhteistyökumppanit myöntävät auttaakseen tärkeiden julkisten palvelujen kehittämisessä. Kaupungit hyötyvät myös hyvien käytäntöjen jakamisesta ja verkostoitumisesta. 

– Helsingin kaupungilla on kunnianhimoinen digistrategia parempien digitaalisten palvelujen kehittämiseksi asukkaille. Uudet ennakoivat ja räätälöidyt palvelut edellyttävät, että tietoa ja tekoälyä hyödynnetään eettisesti, toteaa Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama. ‒ Odotamme innokkaasti yhteistyön syventämistä Bloomberg Philanthropiesin ja johtavien älykkäiden kaupunkien, kuten Lontoon, kanssa. Kaupunkien tulisi tehdä yhteistyötä yhteisissä haasteissa.

Pormestari Jan Vapaavuori osallistuu parhaillaan EU-maiden pääkaupunkien pormestaritapaamiseen Lontoossa. Vapaavuori puhuu kaksipäiväisessä tapaamisessa EU:n kaupunkistrategiasta sekä kaupunkien kohtaamista turvallisuushaasteista, jotka molemmat ovat pormestaritapaamisen pääteemoja. Pormestarit laativat yhteisen julkilausuman, jossa kaupungit sitoutuvat taistelemaan ääriliikkeitä sekä ilmastonmuutosta vastan yhdessä entistä tiiviimmin. 

Lisätietoja: https://www.bloomberg.org/about/ 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Sanna-Mari Jäntti, yhteyspäällikkö, 0400 536581, sanna-mari.jantti@hel.fi
Mikko Rusama, digitalisaatiojohtaja, 050 5722229, mikko.rusama@hel.fi

Viestin välitti:
Tero Lahti, viestintäasiantuntija, 040 3344801, tero.j.lahti@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Majoitus- ja ravitsemisala kohtaa Megamakoisa-tapahtumassa16.10.2019 13:00:00 EESTTiedote

Oletko majoitus- ja ravitsemisalan ammattilainen, opiskelija tai alasta vasta kiinnostunut? Megamakoisa on tapahtuma sinulle – ohjelmassa kiinnostavia puheenvuoroja ja uratarinoita, tietoa alan trendeistä ja työpaikoista, speed date -työhaastatteluja sekä neuvontaa työnhakuun, yrittämiseen ja koulutukseen. Tapahtuma järjestetään Helsingin Teurastamolla (Kellohalli, Työpajankatu 2) tiistaina 29. lokakuuta kello 11–14.

Helsingissä kokeillaan uusia keinoja työttömyyden vähentämiseksi14.10.2019 07:43:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunki, Invalidiliitto sekä Uudenmaan ELY-keskus ja TE-toimisto toteuttavat yhteisen palvelukokeilun, joka alkaa marraskuussa 2019 ja kestää vuoden 2021 alkuun saakka. Palvelukokeilu on suunnattu helsinkiläisille yli 30-vuotiaille työttömille, jotka ovat palvelun alkaessa saaneet työttömyyden perusteella työmarkkinatukea yli 300 päivää. Kokeilun kokonaisbudjetti on noin kaksi miljoonaa euroa.

Kaupunkien välistä yhteistyötä syvennetään Pekingin pormestarin Chen Jiningin Helsingin vierailun yhteydessä11.10.2019 09:39:13 EESTTiedote

Pekingin pormestari Chen Jining vierailee tällä viikolla Helsingissä. Vierailu syventää Helsingin yhteistyötä yhden maailman tärkeimmän kaupungin kanssa. Pormestarit Jan Vapaavuori ja Chen Jining allekirjoittavat tapaamisensa yhteydessä kaupunkien välisen nelivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka teemat ulottuvat kaupunkisuunnittelusta ympäristönsuojeluun ja innovaatioyhteistyöhön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme