Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki on vuoden 2022 kotimainen matkakohde

Jaa

Helsinki on valittu Finnish Travel Galassa vuoden 2022 kotimaiseksi matkakohteeksi. Voittajavalinnan perusteluissa todetaan Helsingin tarjoavan hienon kansainvälisen kaupunkielämyksen monipuolisella tarjonnalla luontoa, kulttuuria, urheilua, arkkitehtuuria, ravintoloita, kahviloita ja tapahtumia. Finnish Travel Gala järjestettiin Helsingissä 4. marraskuuta 2022.

Helsinki-päivänä kaupunki täyttyy tapahtumista. Kuva: Lauri Rotko
Helsinki-päivänä kaupunki täyttyy tapahtumista. Kuva: Lauri Rotko

Helsingin valinta vuoden kotimaiseksi matkakohteeksi ei ole sattumaa, vaan matkailualan ammattilaisten tekemän pitkäjänteisen ja määrätietoisen työn tulos. Helsingin kaupunki haluaa toimia matkailun kestävän kasvun ja uudistumisen mahdollistajana ja kehittää Helsingistä koko maailman älykkäintä ja kestävintä matkailukohdetta.

Helsinki haluaa olla elävä ja kansainvälisesti vetovoimainen matkailu- ja tapahtumakaupunki

Helsingin kaupungin matkailutyössä kaikuu rakkaus kaupunkia kohtaan. Kaupungin tavoitteena on, että toimialan yritykset voivat kaupungin avulla kasvaa ja siten lisätä kaupungin vetovoimaa entisestään. Helsinki haluaa olla elävä ja kansainvälisesti vetovoimainen matkailu- ja tapahtumakaupunki, ja sen vahvuus on monipuolisuudessa: jokainen vierailija voi löytää oman tapansa lomailla kaupungissa. Helsinki kehittää kaupunkiohjelmien yhteyteen myös lähiluonnon tarjoamia mahdollisuuksia. Tämä lisää kaupungin kiinnostusta kansainvälisten matkustajien keskuudessa ja tuottaa merkittävää arvonlisää myös matkailupalvelujen tuottajille.

- Yritykset, nähtävyydet ja yksittäiset alan työntekijät ovat niitä, jotka tekevät Helsingistä houkuttelevan, kiinnostavan ja mieleenpainuvan. Kunnia tästä palkinnosta kuuluu kaikille teille! muistutti Helsingin matkailupäällikkö Nina Vesterinen kiitospuheessaan.

Finnish Travel Gala on Suomen matkailualan liitto SMALin palveluyhtiö Smalserin ja matkailualan merkittävien yritysten yhteistyönä toteuttama vuosittainen tapahtuma, jossa matkailualan ammattilaiset kokoontuvat yhdessä vieraidensa kanssa palkitsemaan vuoden matkailutekoja ja -ilmiöitä. Gaalan tavoitteena on tuoda esiin matkailutoimialan merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa niin työllistäjänä ja talouden kohentajana, elämysten tuottajana kuin työkseen matkustavien arjen helpottajana.

Finnish Travel Galassa palkittiin voittajat yhteensä yhdeksässä eri palkintokategoriassa. Muita voittajia olivat muun muassa Vuoden matkailuinnovaatioksi valittu Serlachius-museoiden Taidesauna sekä Vuoden vastuulliseksi toimijaksi valittu Viking Line Abp, joka voitti myös Vuoden kuljetusyhtiö -sarjan.

Lue lisää: Finnish Travel Galassa palkittiin koronasta selvinneen matkailualan toimijoita ja kohteita

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Matkailupäällikkö Nina Vesterinen, nina.vesterinen@hel.fi, +358 40 635 4508

Viestin välitti:

Viestintäasiantuntija Tero Lahti, tero.j.lahti@hel.fi, +358 40 334 4801

Kuvat

Helsinki-päivänä kaupunki täyttyy tapahtumista. Kuva: Lauri Rotko
Helsinki-päivänä kaupunki täyttyy tapahtumista. Kuva: Lauri Rotko
Lataa
Helsingin matkailutoimijat juhlistivat valintaa vuoden 2022 kotimaiseksi matkakohteeksi. Palkintoa pitelee Helsingin matkailupäällikkö Nina Vesterinen. Kuva: Helsinki Partners.
Helsingin matkailutoimijat juhlistivat valintaa vuoden 2022 kotimaiseksi matkakohteeksi. Palkintoa pitelee Helsingin matkailupäällikkö Nina Vesterinen. Kuva: Helsinki Partners.
Lataa
Helsinki on vuoden 2022 kotimainen matkakohde.
Helsinki on vuoden 2022 kotimainen matkakohde.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

C21-kaupunkien kaupunginjohtajien hallitusohjelmatavoitteet: Kestävä tulevaisuus luodaan kaupungeissa8.12.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Suomen 21 suurimman kaupungin kaupunginjohtajat haluavat toteuttaa tuloksekasta yhteistyötä tulevan hallituksen kanssa ja toimia yhdessä koko Suomen parhaaksi. C21-verkoston hallitusohjelmatavoitteissa painottuvat luottamus kaupunkeihin ja aito kumppanuus, huoli resurssien riittävyydestä maailmanluokan haasteiden ratkaisemiseen sekä ilmastonmuutoksen torjunta. Seuraavalla hallituskaudella tulee olla kaupunkien ja vaikuttavan kaupunkipolitiikan aika.

Helsingin kaupungin palveluissa varaudutaan mahdollisiin sähkökatkoihin7.12.2022 15:00:00 EET | Tiedote

Talven aikana sähkön tuotanto ja tuonti eivät välttämättä riitä kattamaan kulutusta Euroopassa ja Suomessakin voi tulla pulaa sähköstä. Tällaisessa tilanteessa sähkönkulutusta on rajoitettava ja myös sähkökatkot saattavat olla mahdollisia. Varautumisvelvoitteen mukaisesti kuntien on varmistettava tehtäviensä mahdollisimman hyvä hoitaminen myös häiriötilanteissa. Helsingin kaupungin palveluissa on varauduttu mahdollisten sähkökatkojen aiheuttamiin häiriöihin ja niiden vaikutuksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme