Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki-päivän vauva syntyi kello 00.04

Jaa

Helsingin kaupunki on muistanut jo 57 vuoden ajan kaupungin syntymäpäivänä 12.6. Helsingissä ensimmäisenä syntynyttä vauvaa. Tänä vuonna Helsinki-päivän vauvana onnitellaan Kuokkosen perheen vauvaa, joka syntyi kello 00.04.

Pormestari Juhana Vartiainen onnittelee Helsinki-vauvaa ja vauvan äitiä Lidiia Kuokkosta Naistenklinikalla. Kuva: Petri Anttila
Pormestari Juhana Vartiainen onnittelee Helsinki-vauvaa ja vauvan äitiä Lidiia Kuokkosta Naistenklinikalla. Kuva: Petri Anttila

- Haluan onnitella lämpimästi koko perhettä uudesta Helsinki-vauvasta! Toivotan hyvää vointia koko perheelle, pormestari Juhana Vartiainen sanoi onnitellessaan perhettä Naistenklinikalla.

Vauva on poika ja hänen kutsumanimensä on Benjamin. Vauva painoi syntyessään 4205g ja oli 51,5 cm pitkä. Perheeseen kuuluu myös vauvan 17-vuotias isosisko.

Vauva sai kaupungilta lahjaksi Metsolan luomupuuvillasta valmistetun Puppy-malliston peiton. Metsola on kotimainen, vuonna 2007 perustettu lastenvaatemerkki.

Helsinki-päivän vauvan onnitteluperinne on jatkunut vuodesta 1965 lähtien.

Lisätietoja:

www.helsinkipaiva.fi

Helsingin tapahtumasäätiö
Marianne Saukkonen
Vastaava tuottaja
marianne.saukkonen@eventshelsinki.fi
+358 40 334 7148

Viestinnän yhteyshenkilö:
Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Pormestari Juhana Vartiainen onnittelee Helsinki-vauvaa ja vauvan äitiä Lidiia Kuokkosta Naistenklinikalla. Kuva: Petri Anttila
Pormestari Juhana Vartiainen onnittelee Helsinki-vauvaa ja vauvan äitiä Lidiia Kuokkosta Naistenklinikalla. Kuva: Petri Anttila
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi ensi vuoden talousarvioehdotuksen raamin27.6.2022 17:29:58 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 27. kesäkuuta talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksen 2023–2025 laatimisohjeet ja niihin sisältyvät kaupunkitasoisen käyttötalouden kokonaisraamin toimintamenoille. Kaupunginhallitus hyväksyi myös investointiraamin talousarviokohdittain sekä alustavan investointiohjelman vuosille 2023–2032. Lisäksi kaupunginhallitus lähetti laatimisohjeet lauta- ja johtokunnille noudatettaviksi talousarvioehdotusten valmistelussa.

KORJATTU TIEDOTE: Helsingin kaupunki mukana juhlistamassa Helsinki Pridea27.6.2022 12:15:00 EEST | Tiedote

HUOM: Tiedotetta korjattu 29.6.2022 kaupungintalolla järjestettävien keskustelutilaisuuksuuksien osalta. Oikeat päivämäärät ovat torstai 30.6. sekä perjantai 1.7. Kahden vuoden koronatauon jälkeen Helsinki Pride näkyy jälleen vahvasti katukuvassa ja Helsingin kaupunki liputtaa yhtenä tapahtuman pääyhteistyökumppaneista yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta Pride-viikolla 27.6.–3.7.

C21-kaupunkien kaupunginjohtajat: TE-palveluiden siirto kuntiin hyvä tavoite – toteutuksessa valuvikoja22.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden uudelleen järjestämistä koskevaksi lainsäädännöksi on ollut lausuntokierroksella kunnissa. Uudistuksessa TE-palveluiden järjestäminen siirtyy valtiolta paikallistasolle. Suomen 21 suurimman kaupungin kaupunginjohtajat pitävät uudistuksen tavoitteita hyvinä, mutta toteutuksen valuviat on mahdollista vielä korjata ennen kuin hallituksen esitys etenee eduskunnan käsittelyyn.

Erot helsinkiläisten turvattomuuskokemuksissa eri asuinalueilla säilyneet samansuuruisina21.6.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin turvallisuustutkimuksen tuloksista käy ilmi, että asuinalueiden välillä on eroja siinä, kuinka turvallisina niiden asukkaat kokevat alueensa. Vaikka asuinalueiden väliset erot turvattomuuskokemuksissa ovat merkittäviä, erot ovat kuitenkin edellisiin tutkimuskertoihin verrattuna säilyneet samansuuruisina. Kaupunkilaisia huolestuttaa eniten viheralueiden väheneminen, paikkojen töhriminen ja rikkominen sekä syrjäytyminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme