Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki panostaa turvalliseen matkailukokemukseen

Jaa

Pitkän koronasulun jälkeen avautuva Helsinki haluaa varmistaa, että pääkaupungin tarjoamien tapahtumien pariin palaavien vieraiden kokemus olisi mahdollisimman miellyttävä ja luotettava. Helsinki toteutti palvelumuotoilutoimisto Hellonin kanssa tutkimuksen, jonka avulla tunnistettiin asiakkaiden mielenrauhaa ja yleistä turvallisuuden tunnetta tapahtumissa ja matkailupalveluiden parissa tuottavat toimenpiteet.

Helsinki mereltä. Kuva: Jussi Hellsten (c) City of Helsinki.
Helsinki mereltä. Kuva: Jussi Hellsten (c) City of Helsinki.

Touko-kesäkuussa 2020 toteutetun tutkimuksen mukaan 66 prosenttia kuluttajista sanoo, että turvallisuuden tunne on yksi tärkeimmistä päätöksentekoon vaikuttavista tekijöistä pohdittaessa vapaa-ajan matkailua. Samalla 32 prosenttia kuluttajista aloittaisi matkailupalvelujen käytön suunniteltua aikaisemmin, mikäli palveluntarjoaja on huomioinut erityisesti turvallisuuden ja toteuttanut turvallisuutta edistäviä toimenpiteitä. Hieman alle puolet (45 prosenttia) kaikista vastaajista kokivat, että kotimaan kaupunkimatkailu on jo tarpeeksi turvallista.

Tutkimuksessa selvitettiin myös vastaajien luottamusta ja halukkuutta osallistua tapahtumiin. Tulos osoitti, että tapahtumiin osallistumista emmitään toistaiseksi enemmän ja vain 26 prosenttia vastaajista koki, että tapahtumiin osallistuminen on tässä hetkessä riittävän turvallista.

”Pitkän eristäytymisen jälkeen koettaa taas arki, mutta se on erilainen kuin ennen. Helsingissä toimivien palveluntarjoajien onkin tärkeää ymmärtää, millaiseksi asiakkaat turvallisuuden mieltävät. Yleisön tulee tuntea olevansa tapahtumissa ja kaupungilla turvassa. Poikkeustilanteen jälkeen on tärkeää, että tapahtumissa Helsingissä koetaan mielihyvän lisäksi mielenrauhaa”, kertoo Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva.

Näin onnistunut turvallisuuskokemus varmistetaan

• Rauhallisesti ja selkeästi toimivalla henkilökunnalla on merkittävä rooli asiakkaiden turvallisuuskokemuksen luomisessa.
• Asiakkaita arveluttavat tyypillisesti muut asiakkaat ja heidän käytöksensä; palveluntarjoajan on tärkeä varmistaa turvavälien ja muiden yhteisten sääntöjen noudattaminen asiakkaiden kesken.
• Aktiivinen, selkeä ja ennakoiva viestintä turvallisuutta edistävistä toimenpiteistä herättää luottamusta.
• Tilojen puhtautta ja hygieniaa edistävät toimenpiteet saa tehdä näkyväksi asiakkaille.
• Asiakkaille on tärkeää tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus palautteen antoon ja palautteeseen pitää reagoida.

Helsingin kaupunki luo tutkimuksesta saadun tiedon pohjalta turvallisen asiakaskokemuksen toimenpide-ehdotuksia. Tutustu turvallisen kokemuksen ajureihin ja toimenpidesuosituksiin kaupungin verkkosivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva, 050 559 9183, Marja-Leena.Rinkineva@hel.fi

Hellon Oy, toimitusjohtaja Jaakko Wäänänen, 040 560 4828, jaakko.waananen@hellon.com

Kuvat

Helsinki mereltä. Kuva: Jussi Hellsten (c) City of Helsinki.
Helsinki mereltä. Kuva: Jussi Hellsten (c) City of Helsinki.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

G20-maiden johtavat kaupungit kokoontuvat – kutsutuista tarkkailijakaupungeista Helsinki Pohjoismaiden ainoa edustaja30.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Urban20 (U20) -verkosto kokoaa yhteen G20-maiden keskeisten kaupunkien lisäksi valittuja muita kaupunkeja ympäri maailmaa. Helsinki on ainoa pohjoismainen kaupunki vuonna 2018 Buenos Airesissa perustetussa verkostossa. Pormestari Jan Vapaavuori osallistuu keskiviikkona 30. syyskuuta alkavaan Saudi-Arabian Riadin isännöimään U20-huippukokoukseen, joka tänä vuonna järjestetään virtuaalisesti. Vapaavuori käyttää kolmipäiväisen tapahtuman aikana puheenvuoron pormestarien huippukokouksen päättävän tapaamisen lisäksi Maailman talousfoorumin sivutapahtumassa.

Helsinki jatkaa näkyvään huumekauppaan ja päihteidenkäyttöön liittyvien akuuttien ongelmien ratkaisemista entistä laajemmalla viranomais- ja järjestöyhteistyöllä30.9.2020 10:00:00 EESTTiedote

Pormestari Jan Vapaavuori kutsui koolle laaja-alaisen keskustelutilaisuuden Helsingin alueella tapahtuvan näkyvän huumekaupan ja päihteiden käytön aiheuttamiin turvallisuusongelmiin liittyen. Tavoitteena on auttaa käyttäjiä ja hillitä käytöstä ympäristölle aiheutuvia haittoja kehittämällä ja jalkauttamalla alkuvuodesta luotua uutta toimintamallia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme