Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki Pride -kulkue vaikuttaa liikenteeseen keskustassa lauantaina 2. heinäkuuta

Jaa

Poikkeusjärjestelyt liikenteessä vaikuttavat lauantaina 2.7.2022 kello 8–16 ydinkeskustan ja eteläisen Helsingin alueella. Poikkeusjärjestelyt toteutetaan liikenteenohjauslaitteiden ja liikenteenohjaajien avulla.

Kulkuetta aletaan muodostaa Senaatintorilla kello 10 alkaen. Kulkue lähtee liikkeelle kello 12 ja kulkee reittiä Senaatintori, Aleksanterinkatu, Mannerheimintie, Eteläesplanadi, Unioninkatu, Eteläinen Makasiinikatu, Kasarmikatu ja Neitsytpuisto. Kulkue päättyy Kaivopuistoon.

Tapahtumaan odotetaan 100 000 osallistujaa.

Moottoriajoneuvot: Senaatintorin ympäristö: Unioninkatu välillä Kirkkokatu–Aleksanterinkatu ja Kirkkokatu Senaatintorin kohdalta suljetaan ajoneuvoliikenteeltä kello 10 alkaen. Liikenne ohjataan kulkemaan Rauhankadun kautta Snellmaninkadulle.

Mannerheimintie suljetaan pohjoisen suuntaan välillä Eteläesplanadi–Aleksanterinkatu ja Erottajankatu suljetaan välillä Pieni Roobertinkatu–Eteläesplanadi kello 12. Kiertoreitti Yrjönkatu–Lönnrotinkatu–Malminkatu–Runeberginkatu–Eteläinen Rautatiekatu–Mannerheimintie. Myös Bulevardilta ajo estetty Mannerheimintielle pohjoiseen.

Muutoin kulkueen reitti on suljettu liikenteeltä kulkueen ajan. Risteäviltä kaduilta ajo sallitaan kulkueen sopivissa väleissä.

Joukkoliikenne: Katso joukkoliikenteen ajantasaiset tiedot HSL:n reittioppaasta.

Polkupyörät: Senaatintorin ympäristössä samat vaikutukset kuin moottoriajoneuvoliikenteelle.

Erottajankatu ja Mannerheimintie pohjoisen suuntaan Aleksanterinkadulle asti suljettu. Kiertoreitti kulkee Yrjönkatu–Lönnrotinkatu–Annankatu–Mannerheimintie.

Muutoin kulkueen reitti on suljettu liikenteeltä kulkueen ajan. Risteäviltä kaduilta ajo sallitaan kulkueen sopivissa väleissä.

Jalankulkijat: Jalankulkijat voivat liikkua alueella normaalisti.

Helsinki Pride -yhteisö pahoittelee liikenteelle aiheutuvaa haittaa. Liikenne palautetaan normaaliksi heti kulkueen jälkeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsinki Pride tuotanto:
Jenni Juutilainen, vastaava tuottaja
jenni@pride.fi
puh. +358 45 170 2330

Helsingin kaupunki
alueiden valvonta
Jussi Lehtinen, tarkastaja
jussi.lehtinen@hel.fi
puh. 09 310 42190

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin päästöt eivät laske odotetusti – Hiilineutraali Helsinki -ohjelmaa päivitetään12.8.2022 12:03:31 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuonna 2030. Vaikka merkittäviä päästövähennyksiä on jo saatu tehtyä, kehitys on tavoitteeseen nähden liian hidasta – HSY:n päästölaskennan mukaan kaupungin päästöt pysyivät vuonna 2021 edellisen vuoden tasolla. Hiilineutraali Helsinki -ohjelmalla tähdätään suorien päästöjen vähentämiseen, ja kaupunki vastaa haasteeseen päivittämällä ohjelman.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme