Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki tarjoaa kaikille maksutonta digitukea yli 150 toimipisteessä – yhdenvertainen digiarki kuuluu kaikille

Jaa

Helsinki tarjoaa kaikille maksutonta digitukea yli 150 toimipisteessä. Viime vuosina tukea on järjestetty myös etäpalveluna. Parhaillaan kaupunki kehittää kotiin tarjottavaa digitukea.

Kuva: Mika Keijonen, Helsingin kaupungin aineistopankki.
Kuva: Mika Keijonen, Helsingin kaupungin aineistopankki.

Digituesta saa apua tietokoneen, tablettien ja älypuhelimien käyttöön. Digituki on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille, jotka tarvitsevat tukea arjen digikysymyksiin. Se toteuttaa Helsingin strategisia tavoitteita osallisuudesta, yhdenvertaisuudesta ja asukaslähtöisyydestä. Digitukea on saatavilla usealla eri kielellä. 

– Yhdenvertainen ja hyvä digiarki kuuluu jokaiselle helsinkiläiselle. Nyt haluamme tuoda esiin digituen kattavaa tarjontaa, jota saa helposti ja vaivattomasti matalalla kynnyksellä ja maksuttomasti ympäri kaupunkia. Haluan kannustaa kaikkia tutustumaan kattavaan digituen tarjontaan ja huomaamaan, että apua erilaisiin digipulmiin saa helposti kaikkialla kaupungissa, sanoo erityissuunnittelija Ari Tammi Helsingin kaupunginkansliasta. 

Laadukas digituki on mahdollista digitukijoiden säännöllisen valmentamisen ansioista. Tähän sisältyy säännöllinen digitukiseminaari, joka järjestetään seuraavan kerran 20. toukokuuta klo 9–12. Tilaisuuden aiheet käsittelevät muun muassa digitalisaation vaikutuksia tulevaisuudessa ja ajankohtaista kysymystä siitä, mitä jokaisen tulisi tietää digitaalisesta varautumisesta ja digitaalisesta kotivarasta. Seminaaria Helsingin kaupungintalolta voi seurata suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla.

Digituki lisää ja vahvistaa tarvittavia taitoja

Viikolla 20 Helsingin kaupungin digituki näkyy erityisesti katukuvassa ja medioissa. Helsinki viestii aktiivisesti digituesta, jotta kaikki tietäisivät ja voisivat hyötyä siitä. 

– Kun kaupunkilaisilla on tieto digituesta, he pystyvät hyödyntämään sitä helposti. Vaikka tukea ei tarvitsisi nyt itse, siitä saatetaan vinkata toisille, ja näin mummo, pappa tai ystävä saa apua, muistuttaa Tammi kaupunginkansliasta. 

Tukea saa Helsingin kaupungin kirjastoissa, palvelukeskuksissa, asukastaloilla, nuorisotaloilla ja työväenopiston toimipaikoissa. Etädigitukea voi tilata digituki.hel.fi -sivuston kautta tai soittamalla Helsinki-infoon 09-310 11 111. Helsinki-info opastaa myös kotidigituen tilaamisessa. 

Länk till version på svenska
Link to version in English

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki

Anne Nissinen, neuvontapäällikkö, p. 040 3362228, s-posti: anne.k.nissinen(at)hel.fi

Ari Tammi Ari, erityissuunnittelija, p. 040 3537228, s-posti: ari.tammi(at)hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
Nina Rintala, viestintäasiantuntija, p. 040 685 7690, s-posti: nina.rintala(at)hel.fi

Kuvat

Kuva: Mika Keijonen, Helsingin kaupungin aineistopankki.
Kuva: Mika Keijonen, Helsingin kaupungin aineistopankki.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi ensi vuoden talousarvioehdotuksen raamin27.6.2022 17:29:58 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 27. kesäkuuta talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksen 2023–2025 laatimisohjeet ja niihin sisältyvät kaupunkitasoisen käyttötalouden kokonaisraamin toimintamenoille. Kaupunginhallitus hyväksyi myös investointiraamin talousarviokohdittain sekä alustavan investointiohjelman vuosille 2023–2032. Lisäksi kaupunginhallitus lähetti laatimisohjeet lauta- ja johtokunnille noudatettaviksi talousarvioehdotusten valmistelussa.

KORJATTU TIEDOTE: Helsingin kaupunki mukana juhlistamassa Helsinki Pridea27.6.2022 12:15:00 EEST | Tiedote

HUOM: Tiedotetta korjattu 29.6.2022 kaupungintalolla järjestettävien keskustelutilaisuuksuuksien osalta. Oikeat päivämäärät ovat torstai 30.6. sekä perjantai 1.7. Kahden vuoden koronatauon jälkeen Helsinki Pride näkyy jälleen vahvasti katukuvassa ja Helsingin kaupunki liputtaa yhtenä tapahtuman pääyhteistyökumppaneista yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta Pride-viikolla 27.6.–3.7.

C21-kaupunkien kaupunginjohtajat: TE-palveluiden siirto kuntiin hyvä tavoite – toteutuksessa valuvikoja22.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden uudelleen järjestämistä koskevaksi lainsäädännöksi on ollut lausuntokierroksella kunnissa. Uudistuksessa TE-palveluiden järjestäminen siirtyy valtiolta paikallistasolle. Suomen 21 suurimman kaupungin kaupunginjohtajat pitävät uudistuksen tavoitteita hyvinä, mutta toteutuksen valuviat on mahdollista vielä korjata ennen kuin hallituksen esitys etenee eduskunnan käsittelyyn.

Erot helsinkiläisten turvattomuuskokemuksissa eri asuinalueilla säilyneet samansuuruisina21.6.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin turvallisuustutkimuksen tuloksista käy ilmi, että asuinalueiden välillä on eroja siinä, kuinka turvallisina niiden asukkaat kokevat alueensa. Vaikka asuinalueiden väliset erot turvattomuuskokemuksissa ovat merkittäviä, erot ovat kuitenkin edellisiin tutkimuskertoihin verrattuna säilyneet samansuuruisina. Kaupunkilaisia huolestuttaa eniten viheralueiden väheneminen, paikkojen töhriminen ja rikkominen sekä syrjäytyminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme