Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinki tarjoaa koululaisille runsaasti lomanviettotapoja

Jaa

Helsinki tarjoaa jälleen kymmeniä eri kesänviettotapoja koululaisille ja nuorille. Tulevana kesänä on tarjolla ennätysmäärä nuorten itsensä järjestämää toimintaa ja tapahtumia. Kesäloman tarjonta on koottu Nuorten Helsinki -verkkosivuille.

Kuva: Maarit Hohteri
Kuva: Maarit Hohteri

Yli 40 000 peruskoululaista aloittaa Helsingissä kesäloman lauantaina 4.6. Helsinki tarjoaa koululaisille kymmeniä maksuttomia ja huokeita kesänviettotapoja eri puolilla kaupunkia. Tarjontaa on leireistä erilaisiin kursseihin ja työpajoihin, mutta tarjolla on myös paljon vapaamuotoista yhdessä tekemistä ja hengailua ilman ennakkoilmoittautumista.

Nuoret järjestävät nuorille

Kuluvana kesänä nähdään ennätysmäärä nuorten itsensä järjestämiä tapahtumia ja toimintaa eri puolilla kaupunkia. Nuorten osallistuvan budjetoinnin eli Nuorten budjetin (ent. RuutiBudjetti) kautta nousseissa toimenpiteissä korostuu koronan jälkeisessä ajassa nuorten toive tapahtumista ja tekemisestä, jossa voi tutustua uusiin ihmisiin.

Kesäkuussa koetaan mm. loman aloitustapahtuma X-treme Party 4.6. Pihlajamäen nuorisopuistossa sekä Kumpulan koulukasvitarhalla 15.6. järjestettävä kaikenikäisille suunnattu Roskafestivaali, jota tähdittää Jukka Poika. Kansalaistorilla puolestaan järjestetään 18.6. Kesän kunniaksi -karnevaali, ja Malminkartanon nuorisotalon pihalla liikuntapainotteinen Maltsu Action -tapahtumapäivä 17.6. Elokuussa juuri ennen koulujen alkua 6.8. puolestaan vietetään Vuosaaren Aurinkolahdessa KuFe-kulttuurifestaria. Lisää Nuorten budjetista nousseita tapahtumia on luvassa vielä syksyn aikana.

Toimintaa ulkoilmassa

Valtaosa kesätoiminnasta keskittyy ulkosalle. Nuorisotalojen kesäpihat ja kulttuuritalojen kesäaukiot tarjoavat monipuolista ohjelmaa ja tekemistä läpi kesän. Esimerkiksi Maunulatalon kesäaukiolla erilaista maksutonta ohjelmaa on toukokuusta elokuuhun.

Läpi kesän toimivat myös nuorten suunnittelemat ja ylläpitämät persoonalliset kesäkahvilat. Tänä kesänä ovat avoinna kahvilat Kumpulan koulukasvitarhalla, Pukinmäen nuorisotalolla, Pihlajamäen nuorisopuistossa, Jakomäen nuorisotalolla, Merilahden koululla Vuosaaressa, Munkkiniemen koriskentän laidalla, Vartiosaaren Saarigalleriassa sekä Maunulatalon kesäaukiolla ja Fallkullan kotieläintilan yhteydessä. Myös Mustikkamaan Syötävässä puistossa on nuorten järjestämää kahvilatoimintaa.

Nuorisopalveluiden ympäristötoiminnan yksikkö järjestää monipuolista toimintaa Vartiosaaren Saarigalleriassa sekä Mustikkamaan Syötävässä puistossa. Toiminta sopii erityisesti luonnosta, taiteesta ja käsillä tekemisestä kiinnostuneille ja se on kaikille avointa, ennakkoilmoittautumista tarvita.

Maauimalat kuuluvat kesään

Uimastadion ja Kumpulan maauimala kuuluvat erottamattomana osana Helsingin kesään. Lisäksi tarjolla on liikunnallista tekemistä mm. futiksen, tenniksen, tanssin ja melonnan, tai vaikkapa Pokemon-kävelyjen muodossa. Tekemistä löytyy lisäksi niin pelaamisesta, kokkailusta kuin musiikista ja mediastakin kiinnostuneille. Helsingin kaupunginmuseoon ja HAM Helsingin taidemuseoon on alle 18-vuotiailla aina vapaa pääsy.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan runsas kesätarjonta on koottu osoitteeseen nuorten.hel.fi/kesaloma. Valikoima täydentyy viikoittain myös loman alettua.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kati Hurme
Viestintäsuunnittelija,
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Puh. 040 620 4092
kati.hurme@hel.fi

Satu Pusa
viestintäpäällikkö
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Puh. 050 336 5039
satu.m.pusa@hel.fi

Kuvat

Kuva: Maarit Hohteri
Kuva: Maarit Hohteri
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 21.6.202221.6.2022 18:52:24 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 21.6. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla. Lautakunta hyväksyi mm. Oulunkylän jäähallin peruskorjauksen ja huoltorakennuksen perusparantamisen hankesuunnitelman, ja kannattaa lainan myöntämistä KOY Namika Areenalle liikuntahallin rakentamiseksi Pakilaan. Lautakunta hyväksyi myös HAM taidemuseon säätiöittämiseen liittyvän esityksen, jos säätiöittämiseen tarvittava lisärahoitus osoitetaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan nykyisen talousarvion ulkopuolelta.

Koronapalautumisraha mahdollistaa ennätyksellisen runsaan kulttuuritarjonnan kesällä Helsingissä15.6.2022 15:51:49 EEST | Tiedote

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan saaman koronapalautumisrahan myötä Helsingistä löytyy tänä kesänä ennätyksellinen määrä upeita tapahtumia kaupunkilaisten ja vierailijoiden iloksi. Espan lavalla nautitaan mm. monimuotoisista musiikkiesityksistä, ja Helsingin elävät kadut -tapahtuma tuo stand up -komiikan, performanssit ja katuteatterin keskustan kaduille. Kulttuurikeskukset tarjoavat mm. nuorten Pride-tapahtumia, musiikkikeikkoja ja kaupunkiviljelyä. Uudenlaisilla mikroavustuksilla pyritään puolestaan edistämään kulttuurikentän nopeaa palautumista pandemia-ajasta.

Helsingin elävät kadut (Helsinki Living Streets) will take culture to the streets and invite city residents to enjoy encounters and spending time together in the city centre13.6.2022 10:00:00 EEST | Press release

The City of Helsinki wants to offer residents and performers the opportunity to meet each other after the pandemic and enliven the city centre with summer programme. Helsingin elävät kadut (Helsinki Living Streets) offers cultural programme in five different places in the city centre. The streets will be taken over by music, dance, circus and other performing arts as well as participatory workshops from 16 June to 25 August.

Helsingfors levande gator tar kulturen till gatorna och bjuder in stadsborna till stadskärnan för att njuta av möten och samvaro.13.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Helsingfors stad vill erbjuda invånarna och artisterna möjlighet att träffas i stadskärnan efter coronaviruset och återuppliva stadskärnan med ett sommarprogram. Helsingfors levande gator sprider med sitt kulturprogram ut sig i fem olika områden i stadskärnan. Musik, dans, cirkus och annan scenkonst samt verkstäder tar över gatorna 16.6–25.8.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme