Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki tarjoaa tapahtumajärjestäjille lisäohjeistusta ja neuvontaa koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa

Jaa

Koronaviruksen aiheuttama tilanne on aiheuttanut tarpeen täsmentää Helsingin kaupungin ohjeistusta tapahtumajärjestämisestä. Lisäohjeet on nyt julkistettu ja otettu käyttöön. Poikkeustilanteeseen liittyvien ohjeiden (THL ja OKM 14.5.2020) lisäksi tapahtuman järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikki tarpeelliset luvat, ilmoitukset ja muut järjestelyt on hoidettu hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkamista.

Kuva: Vesa Laitinen
Kuva: Vesa Laitinen

Koronaviruksen hillitsemiseen liittyvä tapahtumajärjestäjien lisäohjeistus on suunniteltu kaupungin eri viranomaisten ja palveluntuottajien toimesta yhteistyössä kahden tapahtuman, perinteikkään Helsinki Cupin ja uuden Suvilahti Summerin, kanssa.

Ohjeistuksen tarkoituksena on opastaa ja auttaa tapahtumajärjestäjiä estämään koronavirustartuntojen leviäminen tilaisuuksissa ja näin taata tapahtumakävijöille turvallinen elämys. Ohjeistus noudattaa valtion linjauksia ja sitä päivitetään, kun uusia linjauksia tehdään.

”On tärkeää, että tulevat tapahtumat toteutetaan niin turvallisesti kuin suinkin mahdollista. Tuemme kaupunkina tapahtumajärjestäjiä parhaamme mukaan, jotta tapahtumiin osallistuminen ei aiheuttaisi ylimääräistä riskiä kävijöille”, projektipäällikkö Päivi Munther toteaa.

Kaupunki antaa ohjeita tapahtumia koskien, mutta ei yleisiin kokoontumisiin. Kokoontumislaissa yleisellä kokouksella tarkoitetaan mielenosoitusta tai muuta kokoontumisvapauden käyttämiseksi järjestettyä tilaisuutta, johon muutkin kuin nimenomaisesti kutsutut voivat osallistua tai jota he voivat seurata.

Verkko-osoitteessa www.hel.fi/tapahtumallisuus on tapahtumajärjestäjän muistilista, johon on koottu tietoa yleisimmin tarvittavista luvista ja muista asioista, joista tapahtuman järjestäjän tulee huolehtia. Tapahtuman luonteen mukaan voidaan tarvita vielä muitakin lupia ja ilmoituksia kuin sivustolla mainitut.

Helsinki linjaa koronavirustilanteeseen liittyvissä tapahtumajärjestämisen lisäohjeissa seuraavista teemoista:

- yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan ei saa tulla oireisena
- riskiryhmään kuuluvia suositellaan välttämään yleisötilaisuuksia
- tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää tilaisuuksissa
- hyvä käsi- ja yskimishygienia tilaisuuden aikana estää tartuntoja
- siivouksen merkitys korostuu tapahtumapaikalla
- toimenpiteet, mikäli yleisötilaisuudessa tai yleisessä kokoontumisessa todetaan koronavirustartunta
- viestinnän merkitys.

Lisäksi kaupunki suosittaa tapahtumajärjestäjää laatimaan ohjeiden pohjalta tarkemman toimenpidelistauksen koronaviruksen leviämisen estämiseksi ja liittämään sen tapahtumailmoitukseen.

Tapahtumajärjestäjät voivat tarvittaessa kysyä lisätietoja osoitteesta: marketing@hel.fi.

Ilmoitusvelvollisuuden osalta poikkeuksena vain Varaamon tapahtumapaikat

Varaamalla tapahtumapaikan verkkopalvelu Varaamosta tapahtumajärjestäjä hyväksyy ulkotapahtumapaikkojen käyttösäännöt sekä sitoutuu noudattamaan yleisohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä tapahtumien yhteydessä.

Tapahtumajärjestäjän tulee selvittää voimassa olevat kokoontumisrajoitukset ja tapahtumajärjestäjä on vastuussa siitä, että osallistujamäärä ei nouse yli sallitun määrän.

Helsingin kaupungilla on oikeus purkaa sopimus yksipuolisesti perustuen kokoontumisrajoitukseen, mikäli suunnitellun tapahtuman järjestäminen kokonaisuudessa arvioiden turvallisesti ei ole mahdollista.

Varaamon tapahtumapaikkoja koskeviin kysymyksiin saa vastauksen osoitteesta: ulkoilmatapahtumat@hel.fi.


Verkossa 

Tapahtumallisuus Helsingissä

Poikkeustilanteen (covid-19) tapahtumajärjestämisen ohjeet Helsingissä

Aluehallintoviraston päätös kokoontumisrajoituksista

Aluehallintoviraston usein kysytyt kysymykset yleisötilaisuuksien erityisjärjestelyistä

Työterveyslaitoksen ohjeet palvelualoille

Työterveyslaitoksen ohjeet siivoukseen

Suojakäsineiden käyttöohjeet

Suojamaskien käyttöohjeet


Tämä tiedote julkaistaan mahdollisimman pian Hel.fi-sivustolla käännösversiona ruotsiksi ja englanniksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Päivi Munther, Helsingin kaupunginkanslia, viestintäosasto, puh. 040 334 2045, s-posti: paivi.munther@hel.fi

Kuvat

Kuva: Vesa Laitinen
Kuva: Vesa Laitinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Vajaa puolet Helsingin työpaikoista soveltuu hyvin etätyöhön27.1.2022 09:32:42 EET | Tiedote

Etätyötä tekevien osuus on jo pitkään kasvanut Suomessa, ja koronapandemian vaikutukset ovat vauhdittaneet kasvua entisestään. Kaikkiin ammatteihin etätyö ei kuitenkaan sovellu. Helsingin työpaikoista arviolta 45 prosenttia soveltuu hyvin etätyöhön, ja näitä töitä on erityisen paljon kantakaupungissa ja sen lähiympäristössä. Helsingissä on selvästi enemmän etätyöhön soveltuvia työpaikkoja kuin koko maassa keskimäärin. Kaupunginkanslian uudessa tutkimusartikkelissa Etätyötä jatkossakin – mutta kenelle ja missä? tarkastellaan etätyöhön soveltuvien työpaikkojen määriä ja sijoittumista erityisesti Helsingissä, sekä vertaillaan Helsingin tilannetta muuhun pääkaupunkiseutuun ja suurimpiin kaupunkiseutuihin.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa matalariskisten tilojen rajoituksiin asteittaisia kevennyksiä – kuormitus sosiaali- ja terveydenhuollossa yhä korkealla tasolla25.1.2022 15:00:00 EET | Tiedote

Koronaviruspandemian aiheuttama kuormitus pääkaupunkiseudun sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa on pysynyt edelleen korkealla tasolla ja kiireetöntä toimintaa on jouduttu ajamaan laajasti alas. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kuormituksen nousu on kuitenkin pysähtynyt ja kääntynyt pääkaupunkiseudulla laskuun. Tartuntojen korkealla pysyttelevä taso tai tartuntojen lisääntyminen ylikuormittaa sosiaali- ja terveyspalveluja merkittävästi. Voimassa olevat tiukat rajoitukset ovat estäneet aikuisten välisiä pitkäkestoisia kontakteja ja siten todennäköisesti hidastaneet koronataudin leviämistä sekä turvanneet sosiaali- ja terveydenhuollon kantokykyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme