Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki tavoittelee miljoonaa virtuaalimatkailijaa vuonna 2019

Jaa

Slushissa esiteltävä VR-Helsinki tähtää kestävän matkailun palvelualustaksi. Helsinki on luonut ainutlaatuisen virtuaalisen kaupunkikokemuksen yhteistyössä VR-studio Zoanin kanssa. Media on tervetullut tutustumaan VR-elämykseen 4. joulukuuta kello 11 Helsingin Slush-osastolle (6C.10).

Virtuaalisen Helsinki-elämyksen maisemiin kuuluu Lonnan saari. (Havainnekuva: Zoan)
Virtuaalisen Helsinki-elämyksen maisemiin kuuluu Lonnan saari. (Havainnekuva: Zoan)

Virtuaalinen Helsinki on 3D-mallintamalla virtuaalitodellisuuteen tuotettu digitaalinen kaksoiskappale (“digital twin”) Helsingistä. Tavoitteena on profiloitua VR/AR-osaamisen keskittymänä sekä houkutella VR-Helsinkiin miljoona kävijää ensi vuoden aikana.

”Virtuaalinen matkustaminen on globaalisti kiinnostava ja kasvava teema. Virtuaalinen kokemus myös markkinoi kohdetta ja tarjoaa uuden elämyksellisen tavan kokea kaupunki. Virtuaalinen kaupunkikokemus tukee hyvin myös Helsingin tavoitetta olla kestävän matkailun edelläkävijäkaupunki ja vahvistaa tunnettuuttamme digitaalisia innovaatioita hyödyntävänä kaupunkina, perustelee Helsinki Marketingin toimitusjohtaja Laura Aalto.

Urbaania elämää, designia ja luontoa

Helsinki voitti äskettäin Euroopan komission uuden European Capital of Smart Tourism -kilpailun, jossa arviointikriteereitä olivat muun muassa matkailun kestävä kehittäminen, digitalisaation hyödyntäminen matkailupalveluissa, mielenkiintoinen kulttuuriperintö ja matkailutarjonnan innovatiivisuus. VR-Helsingissä yhdistyvät samat teemat.

Slushissa esiteltävässä virtuaalisessa kaupunkikokemuksessa vierailija pääsee elämykselliselle kierrokselle Senaatintorille, Alvar Aallon kotitaloon Munkkiniemessä sekä Lonnan saareen. Kierrosta siivittävät musiikki ja vaihtuvat vuodenajat.

Sisältöjä myös palveluntarjoajilta

Monet matkailualan toimijat käyttävät VR-laseilla katseltavia 360-videoita kohteidensa markkinointiin. Virtuaalisen Helsingin toimintaperiaate on erilainen. Tietokoneella rakennetussa Helsingissä kävijä voi liikkua vapaasti ja kaupunkiin voi tuottaa erilaisia elämyksiä. Tulevaisuudessa VR-Helsinki on digitaalinen alusta, joka mahdollistaa myös palveluntarjoajien liiketoiminnan.

”Matkailija voi esimerkiksi käydä 1900-luvun alun Helsingissä tai ostaa suomalaista designia, joka tulee postissa kotiin. Ja kun virtuaalitodellisuus lähitulevaisuudessa muuttuu sosiaaliseksi, eri puolilla maailmaa asuvat ystävät voivat kohdata ja seikkailla yhdessä virtuaalisissa kohteissa", kertoo Zoanin perustaja ja toimitusjohtaja Miikka Rosendahl.

”Helsinki haluaa tarjota matkailijoille entistä vaikuttavampia elämyksiä. Virtuaalinen kaupunkikokemus tarjoaa rajattomat mahdollisuudet vierailla Helsingissä, kun matkalle voi lähteä omalta kotisohvalta. VR-Helsinkiä voidaan hyödyntää myös Helsingin myynnissä kongressi- ja tapahtumakaupunkina", sanoo Laura Aalto.

"Kuluttajat ovat myös yhä tietoisempia matkailun ilmastovaikutuksista ja haluavat tehdä vastuullisia ratkaisuja. Siksi on hyvä, että meillä on erilaisia vaihtoehtoja kokea Helsinki", Aalto jatkaa.

Virtuaalinen Helsinki tulee ensi vuonna saataville esimerkiksi VR-sisältökauppoihin ja erilaisiin tapahtumiin ja tiloihin ympäri maailmaa.

Mediatilaisuus

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan virtuaaliseen Helsinkiin Slushissa osastolla 6C.10 tiistaina 4. joulukuuta kello 11. 

Tilaisuudessa haastateltavana Zoanin edustajat ja pormestari Jan Vapaavuori.


Sosiaalisessa mediassa
#HelsinkiVR #virtualhelsinki #myhelsinki #zoanvr #traveltech #virtualtourism
@zoanvr @myhelsinki


Verkossa
www.virtualhelsinki.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsinki:
Laura Aalto, toimitusjohtaja, Helsinki Marketing, laura.aalto@hel.fi, 040 5079660
Nita Pilkama, erityisasiantuntija, Helsingin elinkeino-osasto, nita.pilkama@hel.fi, 0408411166

Zoan:
Miikka Rosendahl, founder & CEO, miikka.rosendahl@zoan.fi, 040 963 4977
Laura Ala, CMO, laura.ala@zoan.fi, 040 351 6808

Kuvat

Virtuaalisen Helsinki-elämyksen maisemiin kuuluu Lonnan saari. (Havainnekuva: Zoan)
Virtuaalisen Helsinki-elämyksen maisemiin kuuluu Lonnan saari. (Havainnekuva: Zoan)
Lataa
Virtuaalisen Helsinki-elämyksen maisemiin kuuluu Senaatintori. (Havainnekuva: Zoan)
Virtuaalisen Helsinki-elämyksen maisemiin kuuluu Senaatintori. (Havainnekuva: Zoan)
Lataa
Virtuaali-Helsingissä voi vierailla myös Alvar Aallon kotitalossa. (Havainnekuva: Zoan)
Virtuaali-Helsingissä voi vierailla myös Alvar Aallon kotitalossa. (Havainnekuva: Zoan)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailun pilotit käynnistymässä18.3.2019 13:46:46 EETTiedote

Lokakuussa 2018 julkistetussa Tukkutorin ja Teurastamon innovaatiokilpailussa haettiin palvelujen ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja ratkaisuja. Kilpailuehdotuksia kertyi noin 60, joista pilotoitavaksi valikoitui seitsemän parhaaksi arvioitua. Lisäksi ideasarjassa palkittiin neljä ehdotusta. Pilottitoteutukset ovat parhaillaan käynnistymässä ja jatkuvat toukokuun loppuun asti.

Apulaispormestari Vesikansa puhui New Yorkissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä15.3.2019 11:44:04 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa puhui torstaina 14. maaliskuuta New Yorkissa järjestetyssä Helvi Sipilä -seminaarissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille. Vesikansa korosti puheenvuorossaan erityisesti nuorten itsensä osallisuutta maksuttoman ehkäisyn aloittamisessa ja myös sen toteutuksessa. Vesikansa nosti puheenvuorossaan esiin poliittisten nuorisojärjestöjen roolin ensin kuntalaisaloitteen tekemisessä maksuttomasta ehkäisystä nuorille ja myöhemmin niiden tärkeän roolin valtuustoaloitteen käsittelyssä. -On innostavaa päästä kertomaan Helsingin kokemuksista. Puheenvuoron jälkeen yleisöstä löytyi ihmisiä, joita kiinnosti nostaa mallia esiin myös heidän omissa yhteisöissään, Sanna Vesikansa kertoo. Helvi Sipilä -seminaari on perinteikäs suomalaisten naisjärjestöjen järjestämä oheistapahtuma YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan istunnon aikana. Vajaan viikon kestävän matkan aikana Vesikansa on myös tavannut New Yorkin apul

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme