Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinki tehostaa koronarokotuksia

Jaa

Koronaepidemian kiihtyessä Helsinki tehostaa ja nopeuttaa koronarokotuksia. Tammikuun alussa aukeaa viides rokotuspiste Messukeskukseen ja vuodenvaihteen jälkeen rokotuksia tarjotaan myös iltaisin ja lauantaisin. Yksityisten työterveyshuoltojen mukaan tulo rokotuksiin nopeuttaa työikäisten rokotuksia.

”Haluamme kaikin mahdollisin tavoin omikronvariantin levitessä nopeuttaa helsinkiläisten koronarokotuksia. Tämä näkyy monina konkreettisina toimenpiteinä”, sanoo terveys- ja pähdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

Riskiryhmien ja 60-vuotta täyttäneiden rokotukset turvataan

Helsingissä halutaan varmistaa, että yli 60-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat helsinkiläiset saavat kolmannet rokotukset mahdollisimman nopeasti. Ajanvarausjärjestelmään avataan 25.12. lähtien uusia tälle ryhmälle kohdennettuja aikoja. Uusia aikoja avataan tämän jälkeenkin sitä mukaa, kun rokottajia saadaan lisää.

Malmin rokotuspiste on auki tapaninpäivänä 26.12. Tapaninpäivän rokotusajat varataan ensisijaisesti 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville ja ajat avataan viimeistään joulupäivänä 25.12.

Lisäksi Helsinki avaa tammikuussa rokotuspisteitä yli 60-vuotiaille seniorikeskuksiin ja sairaalan yhteyteen. Tästä tiedotetaan tarkemmin joulun jälkeen.

”Iäkkäiden ja riskiryhmään kuuluvien rokotukset on tärkeä turvata, koska heillä on suurempi riski sairastua vakavaan covid19-tautiin”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa.

Kolmansia rokotuksia annetaan ajanvarauksella myös 18 - 59 -vuotiaille aikuisille. Ensimmäisen ja toisen rokotuksen saa ilman ajanvarausta suoraan rokotuspisteiltä.    

Helsingin rokotuspisteet Jätkäsaaressa, Kannelmäessä, Malmilla ja Myllypurossa ovat
joulun välipäivinä auki arkisin klo 8.15 - 16. Malmin rokotuspista on auki tapaninpäivänä.

Messukeskukseen rokotuspiste ja lauantaista rokotuspäivä 

Messukeskukseen avataan Helsingin viides rokotuspiste maanantaina 3. tammikuuta. Paikka soveltuu hyvin rokotuksiin. Se on keskeisellä paikalla ja hyvien liikenneyhteyksien päässä.  

Lauantaista 8. tammikuuta alkaen Helsingin rokotuspisteillä rokotetaan lauantaisin ja arki-iltaisin.

Rokotuksia perhekeskuksissa ja terveysasemilla

Itäkadun ja Kallion perhekeskuksissa aletaan rokottamaan maanantaina 27. joulukuuta 5 -11 -vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia lapsia. Ajan voi varata osoitteesta koronarokotusaika.fi  

Myös terveysasemilla tarjotaan rokotuksia muiden käyntien yhteydessä.

Lisää rokottajia – yksityinen työterveyshuolto mukaan rokotuksiin

Helsinki rekrytoi koko ajan aktiivisesti rokottajia ja tarjoaa omalle henkilökunnalle mahdollisuuden tehdä lisätöitä rokotuspisteillä. Myös yksityistet työterveyshuollon toimijat ovat tulossa vuoden alussa mukaan rokottamaan.

”Yksityisten työterveyshuoltojen mukaan tulo rokotuksiin nopeuttaa työikäisten rokotuksia. Työterveyshuollot tiedottavat itse työntekijöitään, kun he aloittavat rokotukset”, Leena Turpeinen kertoo lopuksi.

Lisätietoja: Leena Turpeinen, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja, p. 050 325 6917, leena.turpeinen@hel.fi

Lisätietoa Helsingin koronarokotuksista koronarokotus.hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
viestintäasiantuntija
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Vapaaehtoiset lasten ja nuorten rinnallakulkijoina – tavallisia asioita ja tärkeää yhdessäoloa11.1.2022 08:28:33 EET | Tiedote

Vapaaehtoistoimintaa lasten, nuorten ja perheiden parissa tehdään jälleen näkyväksi #olentukena -kampanjassa 10.–17.1. Viikon aikana vapaaehtoisten tarinoita jaetaan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #olentukena ja #jagstöder. Uusille vapaaehtoisille on toiminnoissa tarvetta. ”Lähdin mukaan vapaaehtoiseen tukihenkilötoimintaa, kun puolisoni luki pari vuotta sitten lehtijutun aiheesta ja vinkkasi siitä minulle, todeten että voisin olla hyvä tukihenkilö. Luin itse jutun pariin kertaan, nukuin yön yli ja lähetin hakemuksen.” kertoo vapaaehtoinen tukihenkilö Samuli Pahkala Helsingin kaupungin tukihenkilötoiminnasta. Lasten, nuorten ja lapsiperheiden kuormitus on lisääntynyt viime aikoina ja vapaaehtoisen aikuisen tuella voi olla suuri merkitys. Samuli Pahkala yllättyi kuinka vaivatonta ja luontevaa tukisuhteessa toimiminen on. ”Meillä synkkasi tuettavani kanssa heti ensi tapaamisesta asti, ja meille on rakentunut hyvä keskinäinen luottamus. Toiminta mahdollistaa tuettavalle asioita,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme