Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki teki toisen koronapassikokeilun Savoy-teatterissa – mukana myös pikatestimahdollisuus

Jaa

Helsingin kaupunki tukee valtionhallintoa suunnittelussa olevan koronapassin pikaisen käyttöönoton edistämiseksi. Tavoitteena on saada koronapassi käyttöön ei-lakisääteisissä palveluissa rajatuilla toimialoilla kuten kulttuuri, tapahtumat ja ravintolat. Tästä syystä Helsingin kaupunki teki toisen koronapassikokeilun maanantaina 30. elokuuta Savoy-teatterin West Side Story -musikaalin kenraaliharjoituksessa.

Helsingin kaupunki teki toisen koronapassikokeilun maanantaina 30. elokuuta Savoy-teatterin West Side Story -musikaalin kenraaliharjoituksessa. Kuva: Nora Norrlin.
Helsingin kaupunki teki toisen koronapassikokeilun maanantaina 30. elokuuta Savoy-teatterin West Side Story -musikaalin kenraaliharjoituksessa. Kuva: Nora Norrlin.

Koronapassikokeilussa testattiin koronapassin ja pikatestien vapaaehtoista käyttöä

Helsingin kaupungin ensimmäisessä koronapassikokeilussa tilaisuuteen osallistuneiden kutsuvieraiden tuli sisään päästäkseen osoittaa yksi seuraavista kolmesta todistuksesta: todistus kahdesta saadusta koronarokotusannoksesta, todistus negatiivisesta koronatestituloksesta viimeisen 72 tunnin ajalta tai todistus viimeisen puolen vuoden ajalta sairastetusta koronataudista.

Helsingin toisen koronapassikokeilun tekotapa oli erilainen kuin edellinen kokeilu viikkoa aiemmin, sillä tällä kertaa kokeiltiin erityisesti koronapassin vapaaehtoista käyttöä. Tapahtumavieraiden koronatodistukset luettiin teknisesti samalla tavalla kuin ensimmäisessäkin kokeilussa, mutta koronapassin näyttö ei ollut pakollista. Samalla tilaisuuteen tulijoilla oli mahdollisuus myös vapaaehtoiseen koronan pikatestaukseen. Helsingin kaupunki halusi kokeilla, kuinka suuri osuus tilaisuuden vieraista halusi näyttää voimassa olevan koronapassin tai tehdä pikatestin.

Ja tulokset olivat rohkaisevia, sillä suurin osa osallistujista näytti koronapassin. Covid-pikatesti tehtiin 24 henkilölle. Kaikki suhtautuivat myönteisesti koronapassikokeiluun. Moni yleisön jäsen kehui prosessin sujuvuutta ja oli tyytyväinen siihen, että koronapassikokeilu järjestettiin. Vain kuusi henkilöä halusi olla osallistumatta kokeiluun tällä kertaa. Yhteensä kenraaliharjoituksessa oli lähes 250 katsojaa.

”Kaupungin tähän mennessä toteuttamat kaksi koronapassipilottia osoittavat selvästi, ettei koronapassin käyttöönottoon liity merkittäviä teknisiä haasteita. Samalla olemme huomanneet, että asiakkaat suhtautuvat pääosin myönteisesti koronapassin hyödyntämiseen palveluiden terveysturvallisuuden varmistamiseksi. Toivomme yhä, että epidemiatilanne paranee rokotekattavuuden lisääntyessä niin, että kaikista rajoituksista voidaan luopua. Jos niin hyvin ei kuitenkaan käy, olisi koronapassi tarpeellinen ja toimiva tapa lieventää epidemian vaikutuksia tapahtuma-, ravintola- ja kulttuurialan liiketoiminnalle,” toteaa koronapassi-asiaa kaupungilla koordinoiva yrityspalvelut-yksikön päällikkö Jani Moliis.

Helsingin ensimmäistä koronapassikokeilua pidettiin kävijäpalautteen perusteella onnistuneena

Helsingin kaupunki keräsi ensimmäisestä koronapassikokeilusta myös osallistujilta palautetta. Senkin perusteella kaupungin kokeilema koronapassisovellus arvosteltiin oikein hyvin toimivaksi tavaksi varmistaa terveysturvallinen sisäänpääsy tapahtumiin. Vastanneista yli 90 % totesi koronapassin tarkistamisen sujuneen erittäin hyvin ja heistä jokainen olisi valmis tulevaisuudessakin osallistumaan tapahtumiin, joissa sisäänpääsyn edellytyksenä vaadittaisiin koronapassia.

”Asiakkaamme iloitsivat koronapassikokeilusta, mikä vahvistaa uskoamme siihen, että koronapassi sopisi mainiosti teatterikäyttöön ja mahdollistaisi täydelle salille esittämisen jo nyt”, Savoy-teatterin johtaja Päivi Loponen-Kyrönseppä sanoo.

Kulttuuri-, tapahtuma- ja ravintolatoimialoilla on keskeinen merkitys elinvoiman luojana Helsingin kaltaisissa suurissa kaupungeissa. Siksi koronapassilla olisi iso merkitys yhteiskunnan hallitussa avautumisessa sekä matkailun uudelleen käynnistymisessä.  Helsinki on yhdessä kulttuuri-, ravintola- ja tapahtuma-alan kanssa tarjonnutkin valtiolle kumppanuutta koronapassin kehitykseen ja pilotointiin. Kehitystyötä tehdään yhdessä valtion ja toimialan yritysten kanssa ja siinä pyritään hyödyntämään muiden EU-maiden ratkaisuja.

Helsingin kaupunki jatkaa koronapassin käyttömahdollisuuksien kokeilemista ja hyödyntämistä omassa toiminnassaan myös jatkossa, jotta se olisi otettavissa laajemmin käyttöön nopeastikin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
yrityspalvelut-yksikön päällikkö Jani Moliis, puh. 09 310 22781, e-mail: jani.moliis@hel.fi

Viestin välitti:
viestintäasiantuntija Tero Lahti, puh. 09 310 36376, e-mail: tero.j.lahti@hel.fi

Kuvat

Helsingin kaupunki teki toisen koronapassikokeilun maanantaina 30. elokuuta Savoy-teatterin West Side Story -musikaalin kenraaliharjoituksessa. Kuva: Nora Norrlin.
Helsingin kaupunki teki toisen koronapassikokeilun maanantaina 30. elokuuta Savoy-teatterin West Side Story -musikaalin kenraaliharjoituksessa. Kuva: Nora Norrlin.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uusi Helsinki Education Hub tekee oppimisen ja koulutuksen ideoista innovaatioita20.9.2021 11:10:00 EEST | Tiedote

Helsinki avaa 23. syyskuuta uuden Helsinki Education Hubin. Oppimis- ja koulutusala on kasvussa maailmanlaajuisesti ja Helsinki Education Hub haluaa edistää oppimis- ja koulutusteknologian kasvuyrittäjyyttä. Tavoitteena on yhdistää oppimisen ja koulutuksen start up -yritykset, suomalainen pedagoginen osaaminen ja akateeminen tutkimus, jotta voidaan synnyttää uusia innovaatiota, edistää opetusteknologia-alan yrittäjyyttä ja luoda uutta liiketoimintaa. Samalla Helsingistä halutaan tehdä oppimisen pääkaupunki.

Helsingin väestö korkeasti koulutettua niin muuhun Suomeen kuin Eurooppaankin verrattuna – 40–49-vuotiaat korkeakoulutetuin ikäryhmä14.9.2021 08:47:08 EEST | Tiedote

Helsingin työikäinen väestö on Suomen ja Euroopankin mittakaavassa korkeasti koulutettua. Etenkin nuoret helsinkiläisnaiset ovat muuta väestöä koulutetumpia. Viime vuosikymmeninä korkeakoulutettujen osuus on kasvanut varsinkin vanhemmissa ikäryhmissä. Helsingissä koulutustaustojen erot näkyvät myös alueellisesti: erityisesti korkeakoulutettu väestö on vahvasti keskittynyt tiettyihin kaupunginosiin. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta julkaisusta Väestön koulutusrakenne Helsingissä vuonna 2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme