Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki testaa uusia katutyöopasteita Oulunkylässä

Jaa

Helsinki testaa uudenlaisia työmaaopasteita Oulunkylässä Mäkitorpantien ja Siltavoudintien katutyömaalla. Kokeilulla etsitään tapoja, joilla työmaat haittaisivat kaupunkilaisten arkea mahdollisimman vähän ja työmaiden läheisyydessä liikkuminen olisi kaupunkilaisille helpompaa ja turvallisempaa. Kokeilu on osa Helsingin alkuvuodesta 2019 aloittamaa katutöiden haittojen vähentämiseen tähtäävää hanketta.

Ehdotukset uusiksi työmaatauluiksi. Kuva: Pentagon Design Oy.
Ehdotukset uusiksi työmaatauluiksi. Kuva: Pentagon Design Oy.

Uusien opasteiden suunnittelussa on hyödynnetty palvelumuotoilua. Testattavat työmaataulut, opaskyltit ja reittimerkinnät perustuvat kaupunkilaisilta kerättyyn palautteeseen, työmaan havainnointiin ja vanhojen opasteiden analysoimiseen. Syyskuussa toteutetussa, katutöihin liittyvässä verkkokyselyssä Helsinki sai kaupunkilaisilta yli 1300 vastausta ja yli 2000 kehittämisideaa.

Oulunkylän työmaalle tulee yhtenäisempi opastus, uudet työmaataulut kävelijöille, pyöräilijöille ja autoilijoille sekä selkeämmät reittiopasteet.

Työmaata parannetaan muillakin tavoin, kuten kohentamalla valaistusta, alentamalla nopeusrajoituksia, kiinnittämällä työmaan siisteyteen huomiota sekä leventämällä jalankulun väyliä.


Anna palautetta opasteista

Kokeilun tuloksia hyödynnetään myös muilla katutyömailla. Jos uudenlaiset opasteet saavat hyvää palautetta ja ne koetaan hyviksi, opasteiden malli voidaan ottaa käytäntöön laajemmin Helsingissä.

Voit antaa palautetta opasteista tammikuun loppuun saakka.

Kyselyyn >>

Taustatietoa Oulunkylän katutyömaasta

Mäkitorpantielle ja Siltavuodintielle rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet, ja kävelytie erotetaan selkeästi noppakivellä pyörätiestä. Korotettuja suojateitä tehdään lisää ja bussipysäkkejä muutetaan entistä turvallisemmaksi.

Voit lukea lisää Oulunkylän katutöistä kaupungin verkkosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot opastekokeilusta:

Heikki Mäntymäki, viestintäpäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
puh. 050 4131729

Lisätiedot työmaasta:

Henri Koskelainen,
vastaava työnjohtaja
Stara
puh. 040 563 0583

Juhani Jaatinen,
projektipäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 70693

Kuvat

Ehdotukset uusiksi työmaatauluiksi. Kuva: Pentagon Design Oy.
Ehdotukset uusiksi työmaatauluiksi. Kuva: Pentagon Design Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 17.9.202017.9.2020 16:35:53 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 17.9.2020. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 1.10.2020.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 15.9.202015.9.2020 20:52:15 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 15.9.2020 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme