Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsinki tiivistää yhteistyötään Lontoon ja Tukholman kanssa – pormestari Vapaavuori tapaa pormestarikollegansa

Jaa

Pormestari Jan Vapaavuori tapaa Tukholman uuden pormestarin Anna König Jerlmyrin Tukholmassa perjantaina 8.2. ja Lontoon pormestarin Sadiq Khanin Lontoossa keskiviikkona 13.2. Lisäksi Lontoon kanssa sovitaan kaupunkien digitalisaatiojohtajien aloitteesta dataan liittyvästä yhteistyöstä.

Tulevaisuuden haasteet ja niiden ratkaisut eivät tunne maantieteellisiä rajoja. Yhteistyö kaupunkien välillä on yksi globaalisti nousevia teemoja. Helsingin tavoitteena kansainvälisessä yhteistyössä on oppia parhaita käytäntöjä muilta kaupungeilta, saada Helsingin ääni kuuluviin maailman merkittävissä foorumeissa ja jakaa omia onnistumisia muiden kanssa.

Tukholmassa keskeisiä keskusteluteemoja ovat muun muassa innovaatiot kasvavan kaupungin katutöiden sujuvoittamiseksi sekä erityisten sääolosuhteiden – kuten lumimassojen - aiheuttamien ongelmien ratkaisut.

Lontoossa pormestarien välisen keskustelun keskeisenä teemana on molempien kaupunkien tavoite kehittää johtavia älykaupunkiratkaisuja ja käyttää dataa parempien kaupunkilaispalvelujen luomiseksi. Lisäksi pormestari Vapaavuori on kutsuttu sekä puhujaksi että moderaattoriksi MOVE 2019 -konferenssiin. Datan eettinen käyttö ja digitalisaation luomat haasteet ovat keskeinen teema Suomen suurlähetystössä järjestettävässä seminaarissa. Seminaarin puhujia ovat pormestari Vapaavuoren ohella muun muassa Lontoon kaupungin digitalisaatiojohtaja Theo Blackwell. Lisäksi Lontoon ja Helsingin digitalisaatiojohtajien on tarkoitus muodollisesti vahvistaa matkan aikana kaupunkien välinen asiantuntijoiden ja osaamiseen vaihtoon tähtäävä yhteistyö.

”Kaupunkien välisen yhteistyön kautta on mahdollista luoda ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin nopeammin ja tehokkaammin. Kaupunkien aktiivinen vuorovaikutus tuo mukanaan myös ratkaisuja, joiden merkittävyydestä valtiot eivät voi olla eri mieltä. Kaupunkien mahdollisuus testata ja toteuttaa tulevaisuuden ratkaisuja tulee olemaan yhä merkittävämmässä roolissa tulevaisuudessa”, sanoo pormestari Vapaavuori.

Lisätietoja:

Yhteysjohtaja Sanna-Mari Jäntti. 0400 536 581, sanna-mari.jantti@hel.fi

Pormestarin erityisavustaja Hanna Laine, 040 504 4406, hanna.e.laine@hel.fi

***

Helsingin kaupunginkanslia, viestintä
Casper Almqvist

040 1879829

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Suomi ja Viro edistävät yhteistyössä nuorisotyön digitalisaatiota19.2.2019 09:54:40Tiedote

Digitalisaatio muuttaa jatkuvasti yhteiskuntaamme. Monet asiantuntijat uskovat, että olemmekin jo siirtymässä kohti neljättä teollista vallankumousta. Muutos näkyy myös nuorisotyön kentällä, minkä vuoksi digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verke haluaa tehdä digitalisaation näkyväksi ja nostaa esille sen vaikutuksia nuoriin ja nuorisotyöhön. Nuorisotyön digitalisaatiokehityksen edelläkävijöinä suomalainen Verke ja Viron Nuorisotyön Keskus – Eesti Noorsootöö Keskus (ENTK) julkaisee tänään Digitalisaatio ja nuorisotyö -julkaisun.

Helsingin päästövähennysohjelma etenee päätöksentekoon: 147 toimenpiteellä hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä29.11.2018 16:16:27Tiedote

Korjattu 30.11. klo 10.40 toimenpiteiden määräksi 147 ja välitavoitteeksi vuoteen 2030 mennessä 60 prosenttia. Helsinki asetti kaupunkistrategiassaan vuosille 2017–2021 kunnianhimoisen tavoitteen olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Hiilineutraalius edellyttää kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä Helsingissä 80 prosentilla vuodesta 1990. Välitavoitteeksi asetettiin kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen 60 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma sisältää tarvittavat toimet hiilineutraaliuden saavuttamiseksi vuoteen 2035 mennessä. Ohjelmassa on yhteensä 147 toimenpidettä, jotka on jaoteltu liikenteen, rakentamisen ja rakennusten käytön, kuluttamisen, hankintojen ja jakamis- ja kiertotalouden sekä Smart & Clean -kasvun toimenpidekokonaisuuksiin. Lisäksi ohjelmassa on kuvattu mm. Helen Oy:n kehitysohjelmaa ja lähivuosien toimia, hiilinieluja ja päästöjen kompensointia. Helsingin kaupunginhallitus käsittelee päästövähennysohjelmaa kokouksess

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme