Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsinki tiivistää yhteistyötään Lontoon ja Tukholman kanssa – pormestari Vapaavuori tapaa pormestarikollegansa

Jaa

Pormestari Jan Vapaavuori tapaa Tukholman uuden pormestarin Anna König Jerlmyrin Tukholmassa perjantaina 8.2. ja Lontoon pormestarin Sadiq Khanin Lontoossa keskiviikkona 13.2. Lisäksi Lontoon kanssa sovitaan kaupunkien digitalisaatiojohtajien aloitteesta dataan liittyvästä yhteistyöstä.

Tulevaisuuden haasteet ja niiden ratkaisut eivät tunne maantieteellisiä rajoja. Yhteistyö kaupunkien välillä on yksi globaalisti nousevia teemoja. Helsingin tavoitteena kansainvälisessä yhteistyössä on oppia parhaita käytäntöjä muilta kaupungeilta, saada Helsingin ääni kuuluviin maailman merkittävissä foorumeissa ja jakaa omia onnistumisia muiden kanssa.

Tukholmassa keskeisiä keskusteluteemoja ovat muun muassa innovaatiot kasvavan kaupungin katutöiden sujuvoittamiseksi sekä erityisten sääolosuhteiden – kuten lumimassojen - aiheuttamien ongelmien ratkaisut.

Lontoossa pormestarien välisen keskustelun keskeisenä teemana on molempien kaupunkien tavoite kehittää johtavia älykaupunkiratkaisuja ja käyttää dataa parempien kaupunkilaispalvelujen luomiseksi. Lisäksi pormestari Vapaavuori on kutsuttu sekä puhujaksi että moderaattoriksi MOVE 2019 -konferenssiin. Datan eettinen käyttö ja digitalisaation luomat haasteet ovat keskeinen teema Suomen suurlähetystössä järjestettävässä seminaarissa. Seminaarin puhujia ovat pormestari Vapaavuoren ohella muun muassa Lontoon kaupungin digitalisaatiojohtaja Theo Blackwell. Lisäksi Lontoon ja Helsingin digitalisaatiojohtajien on tarkoitus muodollisesti vahvistaa matkan aikana kaupunkien välinen asiantuntijoiden ja osaamiseen vaihtoon tähtäävä yhteistyö.

”Kaupunkien välisen yhteistyön kautta on mahdollista luoda ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin nopeammin ja tehokkaammin. Kaupunkien aktiivinen vuorovaikutus tuo mukanaan myös ratkaisuja, joiden merkittävyydestä valtiot eivät voi olla eri mieltä. Kaupunkien mahdollisuus testata ja toteuttaa tulevaisuuden ratkaisuja tulee olemaan yhä merkittävämmässä roolissa tulevaisuudessa”, sanoo pormestari Vapaavuori.

Lisätietoja:

Yhteysjohtaja Sanna-Mari Jäntti. 0400 536 581, sanna-mari.jantti@hel.fi

Pormestarin erityisavustaja Hanna Laine, 040 504 4406, hanna.e.laine@hel.fi

***

Helsingin kaupunginkanslia, viestintä
Casper Almqvist

040 1879829

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingissä 71 päiväkotia, joiden rakennuslupa on puutteellinen – sulkemisia ei ole tiedossa15.3.2019 10:45:37 EETTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren käynnistämässä päiväkotiselvityksessä käytiin läpi sekä yksityisten että kaupungin omien päiväkotien rakennuslupia. Yhteensä 43 päiväkodille ei ollut lainkaan haettu rakennuslupaa ja puutteita löytyi myös kaupungin omista päiväkodeista. Valmistelu esitutkintapyyntöön on valmisteilla ainakin Ankkalampi Oy:stä. Pormestarin mukaan kaupunki varmistaa, että tilanne saadaan kuntoon syksyyn mennessä.

Kuusi suurinta kaupunkia: Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamista tulee jatkaa asukkaiden tarpeista lähtien kuntapohjaisesti, hallitusti ja vaiheittain sekä alueelliset lähtökohdat huomioon ottaen12.3.2019 19:51:06 EETTiedote

Sosiaali- ja terveyspalveluja tulee rakentaa asukkaiden, ei hallinnon tarpeisiin Jo vuosia on pyritty sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuuden, laadun ja yhdenvertaisuuden parantamiseen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kustannusten kasvun hillitsemiseen. Nykyisen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän keskeisiä ongelmia ovat ongelmat palveluihin pääsyssä sekä erityisesti pienimpien kuntien taloudellinen kantokyky ja liian pieni väestöpohja. Uudistamista on toistaiseksi pyritty tekemään liian hallintolähtöisesti - tuloksetta. Palvelujen parantaminen edellyttää kuuden suurimman kaupungin näkemyksen mukaan keskittymistä jatkossa nimenomaan sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseen, ilman laajamittaista ja muita toimialoja koskevaa hallinnon uudelleen järjestämistä. Mittavien kokonaisuudistusten toteuttaminen on yhä vaikeampaa maailman monimutkaistuessa ja muutosnopeuden kasvaessa. Koko julkista palvelujärjestelmää, ja sen hyvin toimivia osia ei ole syytä remontoida, vaan keskittää

Päiväkotiselvityksessä löytynyt useita ilman ajantasaista lupaa toimivia päiväkoteja22.2.2019 16:18:42 EETTiedote

Ankkalampi-päiväkotiketjun ongelmien paljastuttua pormestari Jan Vapaavuori käynnisti selvityksen Helsingin yksityisten palveluntuottajien sekä kaupungin omien varhaiskasvatustilojen lupatilanteen kartoittamiseksi sekä sen perusteelliseksi selvittämiseksi, mistä havaitut ongelmat varhaiskasvatustilojen lupakysymyksissä johtuvat. Akuutin kriisin hoitoon on myös perustettu erillinen task force.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme