Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsinki tiivistää yhteistyötään Lontoon ja Tukholman kanssa – pormestari Vapaavuori tapaa pormestarikollegansa

Jaa

Pormestari Jan Vapaavuori tapaa Tukholman uuden pormestarin Anna König Jerlmyrin Tukholmassa perjantaina 8.2. ja Lontoon pormestarin Sadiq Khanin Lontoossa keskiviikkona 13.2. Lisäksi Lontoon kanssa sovitaan kaupunkien digitalisaatiojohtajien aloitteesta dataan liittyvästä yhteistyöstä.

Tulevaisuuden haasteet ja niiden ratkaisut eivät tunne maantieteellisiä rajoja. Yhteistyö kaupunkien välillä on yksi globaalisti nousevia teemoja. Helsingin tavoitteena kansainvälisessä yhteistyössä on oppia parhaita käytäntöjä muilta kaupungeilta, saada Helsingin ääni kuuluviin maailman merkittävissä foorumeissa ja jakaa omia onnistumisia muiden kanssa.

Tukholmassa keskeisiä keskusteluteemoja ovat muun muassa innovaatiot kasvavan kaupungin katutöiden sujuvoittamiseksi sekä erityisten sääolosuhteiden – kuten lumimassojen - aiheuttamien ongelmien ratkaisut.

Lontoossa pormestarien välisen keskustelun keskeisenä teemana on molempien kaupunkien tavoite kehittää johtavia älykaupunkiratkaisuja ja käyttää dataa parempien kaupunkilaispalvelujen luomiseksi. Lisäksi pormestari Vapaavuori on kutsuttu sekä puhujaksi että moderaattoriksi MOVE 2019 -konferenssiin. Datan eettinen käyttö ja digitalisaation luomat haasteet ovat keskeinen teema Suomen suurlähetystössä järjestettävässä seminaarissa. Seminaarin puhujia ovat pormestari Vapaavuoren ohella muun muassa Lontoon kaupungin digitalisaatiojohtaja Theo Blackwell. Lisäksi Lontoon ja Helsingin digitalisaatiojohtajien on tarkoitus muodollisesti vahvistaa matkan aikana kaupunkien välinen asiantuntijoiden ja osaamiseen vaihtoon tähtäävä yhteistyö.

”Kaupunkien välisen yhteistyön kautta on mahdollista luoda ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin nopeammin ja tehokkaammin. Kaupunkien aktiivinen vuorovaikutus tuo mukanaan myös ratkaisuja, joiden merkittävyydestä valtiot eivät voi olla eri mieltä. Kaupunkien mahdollisuus testata ja toteuttaa tulevaisuuden ratkaisuja tulee olemaan yhä merkittävämmässä roolissa tulevaisuudessa”, sanoo pormestari Vapaavuori.

Lisätietoja:

Yhteysjohtaja Sanna-Mari Jäntti. 0400 536 581, sanna-mari.jantti@hel.fi

Pormestarin erityisavustaja Hanna Laine, 040 504 4406, hanna.e.laine@hel.fi

***

Helsingin kaupunginkanslia, viestintä
Casper Almqvist

040 1879829

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Kaksi kolmesta kuntien nuorisotyön esimiehistä arvioi kunnan nuorille suunnattujen digitaalisten palvelujen parantuneen viimeisen vuoden aikana29.5.2019 11:02:43 EEST | Tiedote

Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verke toteutti maaliskuussa jo neljännen kerran kyselyn kuntien nuorisotyön digitalisaatiosta ja digitaalisesta nuorisotyöstä. Tänään julkaistussa Kunnallisen nuorisotyön digitalisaatio 2019 -raportista ilmenee, että digitalisaatioon suhtaudutaan myönteisesti ja digitaaliset palvelut ovat parantuneet viime vuosina.

Helsingin kaupungin rakennusvalvonta tekee toisen esitutkintapyynnön päiväkotien rakennuslupa-asiassa24.5.2019 14:19:57 EEST | Tiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren käynnistämässä päiväkotiselvityksessä käytiin alkukeväällä läpi sekä yksityisten että kaupungin omien päiväkotien rakennuslupia. Selvityksessä löytyi yhteensä 71 päiväkotia, joiden rakennuslupa oli puutteellinen. Helsingin kaupungin rakennusvalvonta teki maaliskuussa esitutkintapyynnön poliisille päiväkotiyritys Ankkalampi – Ankdammen Oy:stä. Nyt esitutkintapyyntö tehdään kaupungin omasta toiminnasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme