Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki tukee kulttuuri- ja liikunta-alan palautumista ja henkilöstön virkistäytymistä kertaluontoisella henkilöstöedulla

Jaa

Helsingin kaupunki on hankkimassa koko henkilöstölleen kulttuuri- ja liikuntaseteleitä. Kyseessä on kertaluonteinen etu, jonka henkilöstö voi käyttää virkistymiseen koronatilanteen jälleen salliessa kulttuuri- ja liikuntasektorin palveluiden parissa. Hankinnan arvo kaupungille on yhteensä noin 7,6 miljoonaa euroa ja edun arvo on työntekijälle enintään 200 euroa.

Kuva: Julia Kivelä
Kuva: Julia Kivelä

”Haluamme panostaa koko kaupungille tärkeän kulttuuri- ja liikuntasektorin palautumiseen pandemian negatiivisista vaikutuksista samalla, kun tarjoamme henkilöstölle mahdollisuuden virkistäytymiseen rankan koronavuoden jälkeen”, pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

Kertaluonteinen henkilöstöetu on henkilöstön käytettävissä kesäkuussa 2021.

Myös palkkoihin tulossa korotuksia: palkkakehityssuunnitelma vuodelle 2021 valmistui

Palkkakehityssuunnitelma on Helsingin kaupungin oma pidemmän aikavälin suunnitelma, jonka avulla nostetaan palkkausta niissä ammattiryhmissä, joissa kaupungilla on rekrytointihaasteita. Palkkakehityssuunnitelmalla lisätään kaupungin houkuttelevuutta työnantajana. Talousarviossa 2021 on kohdennettu 4,5 miljoonan euron määräraha palkkakehityssuunnitelman toteuttamiseen.

”Samalla kun kaupunkimme kasvaa, kasvaa kysyntä monille palveluille ja niiden osaaville tekijöille. Palkkakehityssuunnitelma lanseerattiin vuonna 2019 järjestelmälliseksi ja suunnitelmalliseksi tavaksi vastata tähän haasteeseen”, Vapaavuori kertoo.

Tänä vuonna huomioidaan hoitohenkilöstön saatavuutta, jota pandemiavuosi on vaikeuttanut entisestään. Toinen suuri huomioitava henkilöstöryhmä ovat lastenhoitajat.

Palkankorotuksia ohjataan seuraaville ammattiryhmille toukokuusta 2021 alkaen:

Sosiaali- ja terveysala
- Lähi- ja perushoitajat ja muut hoitotehtävät Helsingin sairaalassa ja seniorikeskuksissa
- Palveluneuvojat ja vastaavat palveluneuvojat Palvelukeskus Helsingissä
- Sairaanhoitajat Helsingin sairaalassa, seniorikeskuksissa, vammaistyön asumispalveluissa ja lastenkodeissa sekä apulaisosastonhoitajat Helsingin sairaalassa ja seniorikeskuksissa
- Erikoistuvat lääkärit Helsingin sairaalassa
- Työterveyshoitajat ja työterveyshuollon erikoislääkärit

Kasvatus ja koulutus
- Varhaiskasvatuksen lastenhoitajat

Pelastusala
- Palomiehet ja ylipalomiehet

Vapaa-ajan ala
- Liikunnanohjaustehtäviä liikuntapalveluissa
- Nuoriso-ohjaajan tehtäviä nuorisopalveluissa

Rakentamisen ala
- Lupa-arkkitehdit rakennusvalvonnassa

Lisäksi työnantaja ja henkilöstöjärjestöt ovat neuvotelleet tietyille kaupungin tehtävänimikkeille palkankorotukset, joiden raami sisältyy valtakunnallisiin virka- ja työehtosopimuksiin.

Lääkäreille kertaluonteinen palkitseminen

Palkkakehityssuunnitelman mukaiset palkankorotukset tulevat voimaan kesken vuotta, joten talousarvioon varatusta määrärahasta jää käytettäväksi kertaluonteiseen palkitsemiseen 1,4 miljoona euroa vuoden 2021 aikana. Tämä kertaluonteinen määräraha kohdistetaan terveysasemilla, neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa työskenteleville lääkäreille.

Tavoitteena on sitouttaa lääkäreitä Helsingin kaupungille jatkuvasti haastavassa rekrytointitilanteessa ja varmistaa tätä kautta tärkeiden palveluiden toimivuutta ja saavutettavuutta kaupunkilaisille.

Meddelandet på svenska finns bifogat.

Pormestarin haastattelupyynnöt

Pormestarin erityisavustaja Lotta Backlund, puh. 040 531 3076, s-posti: lotta.backlund@hel.fi

Lisätiedot

Kaupungin henkilöstöjohtaja Nina Gros, puh. 040 820 3780, s-posti: nina.gros@hel.fi

Kuvat

Kuva: Julia Kivelä
Kuva: Julia Kivelä
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

C21-kaupunginjohtajat: Kaupungit ovat Suomen kasvun kivijalka – puoliväliriihessä on vahvistettava kaupunkien edellytyksiä kestävään ja pitkäjänteiseen kasvuun12.4.2021 12:00:00 EEST | Tiedote

C21-kaupunginjohtajat edellyttävät, että hallitus tekee huhtikuun puoliväliriihen yhteydessä päätöksiä, jotka vahvistavat kuntatalouden pitkän aikavälin kestävyyttä ja turvaavat kaupunkien kyvyn investoida koronakriisin jälkeiseen kasvuun. Kaupungit ovat keskeisessä asemassa niin koronakriisin hoidossa kuin siitä elpymisessä ja uuden talouskasvun luomisessa, ja niiden toimintaedellytyksiä on vahvistettava ja potentiaali tunnistettava.

Kiertotalouden palvelut löytyvät nyt pääkaupunkiseudun palvelukartalta12.4.2021 11:56:19 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun palvelukartalta löytyy nyt uusi palvelukokonaisuus nimeltä Kiertotalouden palvelut. Palvelukokonaisuuteen on koottu alkuvaiheessa pääasiassa Helsingissä toimivia kierto- ja jakamistalouden palveluja, mutta jatkossa kaikki pääkaupunkiseudun kiertotaloustoimijat ovat tervetulleita mukaan. Tavoitteena on helpottaa palvelujen löytämistä ja edistää kiertotaloutta asukkaiden arjessa.

Uudelle arkkitehtuuri- ja designmuseolle kerätty Suomen oloissa poikkeuksellisen merkittävä rahoituspohja – yksityistä rahoitusta tähän mennessä vähintään 24 miljoonaa euroa8.4.2021 15:10:00 EEST | Tiedote

Jane ja Aatos Erkon säätiö, Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden ovat ehdollisesti sitoutuneet uuden Helsingin Eteläsatamaan suunnitellun arkkitehtuuri- ja designmuseon pääomittamiseen yhteensä vähintään 24 miljoonalla eurolla. Kokonaisuus on Suomen oloissa poikkeuksellisen merkittävä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositteli tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n toimeenpanon jatkamista8.4.2021 13:01:36 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositteli kokouksessaan 8.4.2021, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto tekisi päätöksen tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n toimeenpanon jatkamisesta alueella kahdeksi viikoksi eteenpäin 28.4.2021 saakka kuitenkin niin, että edelleen muuten suljettavaksi määrättyjä yksityisiä ja julkisia tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen. Päätös tilojen sulkemisesta ei koskisi ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

MEDIAKUTSU / MEDIEINBJUDAN: Uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon yksityinen rahoitus / Privat finansiering för det nya arkitektur- och designmuseet8.4.2021 09:30:00 EEST | Kutsu

Helsingin Eteläsatamaan kaavaillun uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon yksityisen rahoituksen tilanteesta kerrotaan tänään 8. huhtikuuta kello 15 alkavassa mediatilaisuudessa. / Läget i fråga om den privata finansieringen för det nya arkitektur- och designmuseum som planeras i Södra hamnen i Helsingfors är tema för en presskonferens i dag den 8 april med början kl. 15.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme