Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki valmistelee uusia teknisten palvelujen palvelustrategisia linjauksia

Jaa

Helsingin kaupunki valmistelee uusia teknisten palvelujen palvelustrategisia linjauksia. Samassa yhteydessä kaupunki tarkastelee sen oman rakentamispalveluliikelaitoksen Staran roolia ja kehittämistarpeita. Uusia linjauksia käsitellään Staran johtokunnassa 15.10.2020 ja Helsingin kaupunkiympäristölautakunnassa 20.10. Näiden jälkeen kaupungin kanslia tekee linjauksista esityksen kaupunginhallitukselle.

Tekniset palvelut ja niiden järjestäminen on taloudellisesti merkittävä noin 750 miljoonan euron vuosittainen kokonaisuus. Tämä muodostuu noin 200 miljoonan euron suuruisista käyttötalouden menoista ja noin 550 miljoonan euron investointimenoista. Näistä palveluista kaupunki hankkii nyt noin 72 prosenttia suoraan markkinoilta ja noin 28 prosenttia Staralta.

Palvelustrategisissa linjauksissa käsitellään muun muassa kaupungin teknisten palvelujen oman ja ostetun tuotannon rooleja, tarvittavia muutoksista teknisen toimen tilaaja-tuottaja -toimintoihin, teknisen toimen palvelutuotannon päällekkäisyyksiä ja Staralle asetettavia tavoitteita kustannusten läpinäkyvyyden ja tuottavuuden suhteen.

Mikäli uudessa palvelustrategiaesityksessä esitettäviä linjauksia päästään edistämään tämän vuoden puolella, tuottavuushyötyjä voidaan saavuttaa jo vuoden 2021 aikana.

Mahdollisten muutosten valmistelu tehdään yhteistoiminnassa henkilöstön kanssa. Kaupunki jatkaa pitkäjänteistä henkilöstöpolitiikkaansa. Kaupunki ei irtisano henkilöstöä tuotannollisista tai taloudellisista syistä.

Yhteyshenkilöt

Marko Karvinen, strategiapäällikkö Helsingin kaupunki, marko.karvinen@hel.fi , 050-547 3737
Kari Pudas, tekninen johtaja Helsingin kaupunki, kari.pudas@hel.fi, 0400-600 623
Timo Martiskainen, toimitusjohtaja Stara, timo.martiskainen@hel.fi, 0400-497 584
Stefan Fröberg, Ulkoilupalvelupäällikkö Stefan Fröberg Helsingin kaupunki, 040-336 0196

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseutu linjasi uusista keinoista koronaepidemian hillitsemiseksi – suositus kasvomaskien käyttämisestä työpaikalla sekä ehdotus velvoittavasta määräyksestä maskien käytölle yleisötilaisuuksissa14.10.2020 11:15:38 EESTTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti kokouksessaan 13. lokakuuta 2020 uusista paikallisista toimista koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi. Tavoitteena on, että paikallisilla ja alueellisilla keinoilla onnistutaan hillitsemään epidemian leviämistä ja tuetaan samalla yhteiskunnan pysymistä auki.

Helsingin kaupunki panostaa palveluiden saavutettavuuteen12.10.2020 14:30:00 EESTTiedote

Helsinki kehittää uutta toimintamallia, jossa vaatimus palveluiden saavutettavuudesta halutaan muuttaa velvoitteesta kaupungin vahvuudeksi. Suomessa päättyi 23. syyskuuta digitaalisten palvelujen tarjoamista koskevan lain siirtymäaika, joka pohjautuu EU:n saavutettavuusdirektiiviin ja velvoittaa viranomaisia, kuten Helsingin kaupunkia, toteuttamaan kaikki julkisesti saatavilla olevat digitaaliset palvelut saavutettavasti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme