Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki vuokraa Kumpulan kampukselta tilat luonnontiedelukiolle

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 17.3. tilojen vuokraamisesta Helsingin yliopiston Kumpulan kampukselta Helsingin luonnontiedelukion käyttöön. Jos hanke etenee aikataulussa, luonnontiedelukion oppilaat muuttavat Kumpulaan elokuussa 2023.

Päätös koskee jo olemassa olevien opetus- ja liikuntatilojen vuokraamista Helsingin Yliopistokiinteistö Oy:ltä sekä lukion käyttöön toteutettavan uudisrakennuksen vuokrasopimusta. Osoitteeseen Pietari Kalmin katu 5 toteutettavaan puurakenteiseen uudisrakennukseen suunnitellaan tilat 900 opiskelijalle.

Uudet tilat korvaavat Helsingin luonnontiedelukion nykyiset vuokratilat osoitteessa Mäkelänkatu 84. Luonnontiedelukio tarvitsee isommat tilat opiskelijamäärän kasvaessa. Lisäksi nykyiset tilat eivät kaikilta osin täytä lukion opetussuunnitelman toiminnalle asettamia vaatimuksia.

Luonnontiedelukion muutto matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan yhteyteen vahvistaa yliopiston ja lukion yhteistoimintaa ja vuorovaikutusta

Valtuuston päätös kattaa yhteensä noin 6 316 htm² laajuiset tilat, joiden kokonaisvuokra on yhteensä 39 433 800 euroa 20 vuoden vuokra-ajalta.

Päiväkoti Vanhainen saa uuden päiväkotirakennuksen

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Kannelmäessä sijaitsevan Päiväkoti Vanhaisen korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelman. Uudisrakennukseen suunnitellaan tilat 224 lapselle varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen käyttöön. Hankkeen enimmäishinta on 11 353 000 euroa.

Uutta päiväkotirakennusta tarvitaan, koska alueen asukasmäärä on kasvussa ja nykyiset päiväkotitilat vaatisivat laajoja korjauksia. Rakentaminen edellyttää olemassa olevan päiväkodin purkamista ja toiminnan siirtämistä rakennustöiden ajaksi väistötiloihin. 

Kohteelle aiotaan hakea rakennuksen Joutsenmerkkiä, jolloin se olisi ensimmäinen kaupungin toteuttama Joutsenmerkki-kriteerit täyttävä hanke. Joutsenmerkityssä talossa valvotaan rakentamista, käytettyjä rakennusmateriaaleja ja kaikkia rakennukseen tulevia tuotteita. Monet joutsenmerkkikriteerit, kuten valaistuksen tarpeenmukainen ohjaus ja aurinkosähkö, noudattavat kaupungin nykyisiä toimintamalleja.

Uuden päiväkodin rakennustöiden on tarkoitus alkaa huhtikuussa 2022, ja valmista olisi elokuussa 2023.

Muutoksia kaupunginvaltuuston ja -hallituksen kokoonpanoissa

Kaupunginvaltuusto myönsi eron valtuutettu Sampo Terholle (Sin.) kaupunginvaltuutetun luottamustoimesta. Terhon tilalle kaupunginvaltuutetuksi nousee Nuutti Hyttinen (PS).

Kaupunginvaltuusto myönsi eron myös Terhi Koulumiehelle (Kok.) kaupunginhallituksen jäsenen luottamustoimesta. Koulumiehen tilalle kaupunginhallitukseen tulee Seija Muurinen (Kok.).

Lisäksi kaupunginvaltuusto hyväksyi tytäryhteisöjen vuoden 2020 talousarviossa asetettujen kaupunginvaltuustolle raportoitavien tavoitteiden poikkeamat Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilojen ja Seure Henkilöstöpalvelut Oy:n osalta. Tarkempi selvitys muiden talousarviotavoitteiden toteutumisesta esitetään kaupunginhallituksen konsernijaostolle Yhteisöraportissa 4/2020.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

C21-kaupunginjohtajat: Kaupungit ovat Suomen kasvun kivijalka – puoliväliriihessä on vahvistettava kaupunkien edellytyksiä kestävään ja pitkäjänteiseen kasvuun12.4.2021 12:00:00 EEST | Tiedote

C21-kaupunginjohtajat edellyttävät, että hallitus tekee huhtikuun puoliväliriihen yhteydessä päätöksiä, jotka vahvistavat kuntatalouden pitkän aikavälin kestävyyttä ja turvaavat kaupunkien kyvyn investoida koronakriisin jälkeiseen kasvuun. Kaupungit ovat keskeisessä asemassa niin koronakriisin hoidossa kuin siitä elpymisessä ja uuden talouskasvun luomisessa, ja niiden toimintaedellytyksiä on vahvistettava ja potentiaali tunnistettava.

Kiertotalouden palvelut löytyvät nyt pääkaupunkiseudun palvelukartalta12.4.2021 11:56:19 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun palvelukartalta löytyy nyt uusi palvelukokonaisuus nimeltä Kiertotalouden palvelut. Palvelukokonaisuuteen on koottu alkuvaiheessa pääasiassa Helsingissä toimivia kierto- ja jakamistalouden palveluja, mutta jatkossa kaikki pääkaupunkiseudun kiertotaloustoimijat ovat tervetulleita mukaan. Tavoitteena on helpottaa palvelujen löytämistä ja edistää kiertotaloutta asukkaiden arjessa.

Uudelle arkkitehtuuri- ja designmuseolle kerätty Suomen oloissa poikkeuksellisen merkittävä rahoituspohja – yksityistä rahoitusta tähän mennessä vähintään 24 miljoonaa euroa8.4.2021 15:10:00 EEST | Tiedote

Jane ja Aatos Erkon säätiö, Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden ovat ehdollisesti sitoutuneet uuden Helsingin Eteläsatamaan suunnitellun arkkitehtuuri- ja designmuseon pääomittamiseen yhteensä vähintään 24 miljoonalla eurolla. Kokonaisuus on Suomen oloissa poikkeuksellisen merkittävä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositteli tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n toimeenpanon jatkamista8.4.2021 13:01:36 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositteli kokouksessaan 8.4.2021, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto tekisi päätöksen tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n toimeenpanon jatkamisesta alueella kahdeksi viikoksi eteenpäin 28.4.2021 saakka kuitenkin niin, että edelleen muuten suljettavaksi määrättyjä yksityisiä ja julkisia tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen. Päätös tilojen sulkemisesta ei koskisi ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

MEDIAKUTSU / MEDIEINBJUDAN: Uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon yksityinen rahoitus / Privat finansiering för det nya arkitektur- och designmuseet8.4.2021 09:30:00 EEST | Kutsu

Helsingin Eteläsatamaan kaavaillun uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon yksityisen rahoituksen tilanteesta kerrotaan tänään 8. huhtikuuta kello 15 alkavassa mediatilaisuudessa. / Läget i fråga om den privata finansieringen för det nya arkitektur- och designmuseum som planeras i Södra hamnen i Helsingfors är tema för en presskonferens i dag den 8 april med början kl. 15.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme