Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinkiin merellinen julkisen taiteen biennaali vuonna 2020

Jaa

Helsinkiin perustetaan rannoille ja saariin levittäytyvä nykytaiteen biennaali. Ensimmäinen nykytaiteen suurtapahtuma pidetään vuonna 2020. Asiasta päätti Helsingin kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta kokouksessaan 16.1.

Kuva: Helsingin kaupunki
Kuva: Helsingin kaupunki

Biennaalin perustaminen on osa Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan vuoden 2018 vuosisuunnitelmaa.

– ”Helsingin saaret, vesialueet ja rannat ovat ainutlaatuinen kokonaisuus ja kaikkien saavutettavissa. Biennaalissa tarjotaan nähtävää myös matkailijoille”, perustelee hanketta kulttuurin- ja vapaa-ajan toimialan johtaja Tommi Laitio. – ”Samaan meren ja rantojen saavutettavuuden parantamiseen liittyvät venesatamien- ja vesiliikennelaitureiden vaiheittainen uusiminen sekä väylien ja satamaolosuhteiden parantaminen”. 

Merellisen teeman lisäksi toimiala tulee kiinnittämään kuluvana vuonna huomiota erityisesti tapahtumien järjestämiseen, hyvinvointiin ja liikkumiseen sekä nuorten hyvinvointiin ja vaikuttamismahdollisuuksiin.

– ”Tavoitteena on tehdä Helsingistä kaupunki, jossa on aina syitä lähteä liikkeelle kokemaan jotain uutta yhdessä. Tuotamme itse korkeatasoisia sisältöjä ja luomme mahdollisuuksia siihen muille, Laitio luettelee. – ” Haluamme myös, että Helsinki on kaupunki, jossa nuorten ääni kuuluu, yhtäkään lasta ja nuorta ei jätetä yksin ja kaikilla on jokin harrastus”.

Kulttuurivisiotyöryhmälle kyllä, Lenininpuiston uudelleennimeämiselle ei

Kulttuurin- ja vapaa-ajan toimialan vuoden 2018 vuosisuunnitelman lisäksi kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta käsitteli muun muassa kaupunginvaltuutettu Jörn Donnerin ehdotusta kulttuurivisiotyöryhmän perustamisesta ja Lenininpuiston uudelleennimeämistä.

Donnerin ehdotuksen mukaisesti kaupunki alkaa selvittää mahdollisuutta perustaa laaja-alainen, kulttuuriin liittyvää visiointityötä tekevä työryhmä. Työryhmän tavoitteena on luoda kaupunkiin monimuotoiseen kulttuurin tekemiseen ja tuottamiseen innostava ilmapiiri seuraavan kymmenen vuoden aikana. 

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta ei kannattanut Sinisen valtuustoryhmän ryhmäaloitetta Alppiharjussa sijaitsevan Lenininpuiston nimen muuttamisesta Ukko-Pekan puistoksi. Päätös syntyi äänin 5-5, jolloin puheenjohtajan kanta ratkaisi asian. Lautakunnan äänestyspäätös perustuu muun muassa nimistötoimikunnan lausuntoon, jonka mukaan vakiintuneita ja paikallishistoriallisesti merkittäviä paikannimiä ei tule muuttaa, ellei muuttamiseen ole pakottavaa tarvetta. Asia etenee seuraavaksi kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan 16.1. kokouksen päätöstiedote on luettavissa kokonaisuudessaan Helsingin kaupungin verkkosivuilla.

Yhteyshenkilöt

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan vuosisuunnitelma 2018
toimialajohtaja Tommi Laitio, puh. 09 310 89045, tommi.laitio@hel.fi

Ehdotus kulttuurivisiotyöryhmän perustamisesta ja ehdotus Lenininpuiston nimen muuttami-sesta Ukko-Pekan puistoksi
kulttuurijohtaja Tuula Haavisto, puh. 09 310 85500, tuula.haavisto@hel.fi

Kuvat

Kuva: Helsingin kaupunki
Kuva: Helsingin kaupunki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

///KORJATTU TIEDOTE/// Helsingin mallin uudet hankkeet aloittavat tammikuussa 201915.11.2018 19:36Tiedote

Alueellisen ja osallistavan kulttuurityön eli Helsingin mallin uuden kauden 2019–2021 hankkeet on valittu. Valtaosa mukaan valituista toimijoista on ollut mukana mallin pilottikaudella 2016–2018, uusina aloittavat Suomalainen Barokkiorkesteri sekä Teatteri Tuike. Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuurijaosto päätti Helsingin mallin avustusten kohdentumisesta kokouksessaan 15.11.2018. Tänään klo 18:07 lähetetyssä tiedotteessa oli Suomen Kansallisteatterin Osakeyhtiön hanke kirjattu virheellisesti Vuosaareen suuntautuvaksi hankkeeksi. Hanke toteutetaan Kannelmäen ja Malminkartanon alueella. Tieto on korjattu alla olevaan listaukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme