Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinkiläiset käyvät koronavirustestissä hyvin ahkerasti

Jaa

Viime viikolla Helsingissä tehtiin 2843 koronatestiä. Viikko oli koko korona-ajan neljänneksi vilkkain. Myös tämä viikko on jatkunut vilkkaana.

Koronavirustilanne on pysynyt kevääseen nähden rauhallisena. Viime viikolla 17 helsinkiläisellä todettiin tartunta ja tapaukset painottuivat viikon ensimmäisille päiville. Sittemmin uusia tartuntoja on todettu päivätasolla vain yksittäisiä tai ei ollenkaan.

”On hienoa havaita, että testiin hakeudutaan herkästi ja vastuullisesti. Taustalla ei näytä kuitenkaan olevan koronaa vaan ilmeisimmin muita hengitystiesairauksia ja jonkin verran heinänuhaa. Korona voi olla oireiltaan moninainen ja alkuvaiheessa muistuttaa muita sairauksia. Yksikään testi ei siis ole turha”, toteaa terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

”Testaamistakin tärkeämpää on toki se, että koronavirustartuntoja ehkäistään kaikin keinoin arjessa ja myös kesällä. Lisäksi on oleellista muistaa, ettei negatiivinen koronatesti poissulje tartuntaa. Oireisen tulee jäädä kotiin ja välttää kaikkia kontakteja”, Lukkarinen lisää.

Koko kevään ja alkukesä aikana Helsingissä on tehty lähes 40 000 testiä koronaviruksen varalta.

Omaolo.fi:n oirearvio hyvin suosittu

Helsinkiläiset ovat löytäneet hyvin myös omaolo.fi -verkkopalvelun, jossa voi tehdä oirearvion ja josta voi saada tarpeen mukaan testiajan. Omaolo.fi:n käyttömäärä on kasvanut viime aikoina. Omaolon oirearvion kautta testiajan on saanut tällä viikolla yli 150 asiakasta päivässä.

Omaolo.fi:n lisäksi helsinkiläisiä palvelee arkipäivisin koronaneuvontapuhelin, p. 09 310 10024, ja muina aikoina Päivystysapu, p. 116 117. Tarpeen vaatiessa sekä omaolosta että koronavirusneuvonnasta ohjataan testiin. Testauspaikkoina ovat drive-in-pisteet Meilahdessa ja Malmilla sekä Stoa Itäkeskuksessa.

”Toissa viikolla avattu Helsingin oma lisänäytteenottopiste Malmilla on saanut hyvän vastaanoton. Avaamme seuraavaksi pisteen Luoteis-Helsinkiin, jotta hakeutuminen on helppoa koko Helsingin alueelta. Näytteenottokapasiteetti on riittänyt ja kasvatamme sitä tarpeen vaatiessa. Seuraamme hyvin tarkasti tilanteen kehittymistä”, kertoo terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

Lisätietoja:

terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen, p. 09 310 52481
terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen, p. 09 310 42700

** Testimäärä HUSLAB:n analysoimia, joko Helsingin kaupungin tilaamia tai helsinkiläisistä tehtyjä testejä. Luku ei sisällä muiden laboratorioiden testimääriä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Ole tukena kuin Jarkko – sinäkin voit auttaa lapsia, nuoria ja perheitä11.1.2021 12:24:46 EETTiedote

Tällä viikolla (11. –17.1.) tuodaan sosiaalisessa mediassa näkyväksi lasten, nuorten ja perheiden parissa tehtävää vapaaehtoistyötä aihetunnisteilla #olentukena #jagstöder. Kampanjan ovat ideoineet Ehjä ry, Helsingin Diakonissalaitos, Helsingin kaupunki, Oma Kamu ry, Pelastakaa Lapset ry, Perhehoitoliitto ry, Pienperheyhdistys ry, Vantaan kaupunki sekä Yhteiset lapsemme ry. Vapaaehtoinen on luotettava ja turvallinen aikuinen ystävä, joka tarjoaa tukea, aikaa ja välittävää läsnäoloa. Vapaaehtoistoiminnassa mukana oleva Jarkko halusi jakaa tarinansa kaikille, jotka miettivät, miten voisivat auttaa lapsia, nuoria ja perheitä. ”Istun ratikassa ja mietin, että asiani ovat melko kivasti. Minulla on perhe ja työ sekä mieleisiä harrastuksia ja kavereita. Pohdin, olisiko jotain, mitä voisin tehdä, jotta joku toinenkin voisi joskus ajatella, että hänen asiansa ovat melko hyvin. Tästä ajatuksesta inspiroituneena tutkin mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistyötä. Päätän, että haluaisin olla tukena lap

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme