Museokortti

Helsinkiläisherrojen kulttuuriretki vei Kotkasta Savonlinnaan: ”Luutuneet käsitykset suomalaisen miehen kulttuuriennakkoluuloista voi heittää romukoppaan!”

Jaa

Kolme helsinkiläistä herraa, Pauli Kosonen, Jussi Kylliäinen ja Pauli Johansson, järjestivät Herrojen Kulttuuriretken jo seitsemättä kertaa. Tänä kesänä herrat lähtivät jokavuotiselle kulttuuriretkelleen Museokortin seikkailijoina ja suuntasivat museokierrokselle Langinkosken keisarilliseen kalastusmajaan ja Merikeskus Vellamoon Kotkaan, Haminan kaupunginmuseoon, P. E. Svinhufvudin kotiin Luumäelle, Lappeenrannan taidemuseoon sekä Savonlinnan Olavinlinnaan.

Helsinkiläisten ystävysten, Pauli Kososen (kuvassa vas.), Pauli Johanssonin ja Jussi Kylliäisen, jokavuotinen perinne on lähteä yhdessä kulttuuriretkelle.
Helsinkiläisten ystävysten, Pauli Kososen (kuvassa vas.), Pauli Johanssonin ja Jussi Kylliäisen, jokavuotinen perinne on lähteä yhdessä kulttuuriretkelle.

Vuotuisen tradition puitteissa ystävykset, Pauli KosonenJussi Kylliäinen ja Pauli Johansson, pakkasivat laukkunsa, makuupussinsa ja uimahousunsa kartoittaakseen kesäisen Suomen kulttuurista antia. Herrojen Kulttuuriretkillä museot, taidenäyttelyt, kirkot ja kaikki uteliasta mieltä innoittavat kohteet kolutaan eikä kesäistä saunakulttuuria päästetä unohtumaan.

– Luutuneet käsitykset suomalaisen miehen kulttuuriennakkoluuloista voi heittää meidän kohdallamme romukoppaan, Museokortin seikkailijat Pauli Johansson, Jussi Kylliäinen ja Pauli Kosonen kertovat.

Herrojen Kulttuuriretki -perinne on jatkunut jo seitsemän vuotta, ja neljän päivän matkoilla on auton keula kääntynyt eri puolille Suomea.

Tänä kesänä herrat suuntasivat museokierrokselle Kotkasta Savonlinnaan. Ensimmäisenä he vierailivat Langinkosken keisarillisella kalastusmajalla Kotkassa. Kyseinen kalastusmaja on rakennettu vuonna 1889 keisari Aleksanteri III:lle ja hänen puolisolleen keisarinna Maria Fjodorovnalle.

– Mehän olemme Jussin kanssa käyneet Langinkosken keisarillisella kalastusmajalla ensimmäisen kerran jo 60-luvulla kansakoulun luokkaretkellä, Pauli Johansson kertoo museoseikkailulla.

Kotkan Merikeskus Vellamossa herrat tutustuvat muun muassa Suomen merimuseon Merimonsterit-näyttelyyn ja Jäänmurtaja Tarmoon.

– Merikeskus Vellamossa oli todella paljon nähtävää. Siellä olisi voinut viettää vaikka koko päivän, Pauli Kosonen muistelee vierailua Vellamossa.

Kotkasta ystävykset ajoivat ensin Haminan kaupunginmuseoon, jossa on esillä Muistoissa lasitaiteilija Tamara Aladin -näyttely ja sitten Luumäelle presidentti P. E. Svinhufvudin ja rouva Ellen Svinhufvudin entiseen kotiin Kotkaniemeen, P. E. Svinhufvudin kotimuseoon.

– Kotkaniemi oli todella hieno kohde, ja opastus oli kiinnostava, seikkaperäinen historiakatsaus Ukko-Pekan ja Ellenin elämästä eläväisesti kerrottuna, herrat kiittelevät.

Museokierros jatkui kohti Lappeenrannan taidemuseota ja viipurilaissyntyisen kuvataitelija Väinö Raution teoksista koottua retrospektiivistä näyttelyä. 

– Vahva suositus Väinö Rautio -näyttelylle. Siellä oli erittäin hienoja tauluja, ja näyttely oli koko uran kattava mielenkiintoinen kokonaisuus, ystävykset ylistävät Lappeenrannan taidemuseon näyttelyä. 

Museoseikkailun kruunasi vierailu Savonlinnan Olavinlinnassa, jonka tarinoihin herrat pääsivät tutustumaan linnan opastetulla kierroksella.

– Tervetuloa tutustumaan museoseikkailuumme! Museokortin Seikkailijat-kampanja on kuin tehty seurueemme rennon humoristista lomailua varten, kulttuuriherrat iloitsevat.

Katso alta herrojen ensimmäinen seikkailuvideo. Jos video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen täältä.

Seikkailijoiden yhteystiedot haastattelua tai lisätietoa varten saa Museokortin kautta osoitteesta viestinta@museot.fi.

Matkan videopäiväkirjoja seurataan Museokortin kanavissa viikolla 30, 22.–28. heinäkuuta.

Herrojen Kulttuuriretkeä voi seurata sosiaalisessa mediassa @museokortti-kanavalla tunnisteilla #herrojenkulttuuriretki #museoseikkailu2019 #museokortinseikkailija #museokortti #museokierros.

Lue seikkailusta lisää >

Tutustu Museokortin muihin seikkailijoihin >

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marjo Vänttinen
Viestintä- ja markkinointikoordinaattori
Puh. 044 430 0712
marjo.vanttinen@museot.fi

Susanna Seppälä
Sisällöntuottaja
Puh. 044 430 0716
susanna.seppala@museot.fi

Kuvat

Helsinkiläisten ystävysten, Pauli Kososen (kuvassa vas.), Pauli Johanssonin ja Jussi Kylliäisen, jokavuotinen perinne on lähteä yhdessä kulttuuriretkelle.
Helsinkiläisten ystävysten, Pauli Kososen (kuvassa vas.), Pauli Johanssonin ja Jussi Kylliäisen, jokavuotinen perinne on lähteä yhdessä kulttuuriretkelle.
Lataa
Herrojen Kulttuuriretkillä museot, taidenäyttelyt, kirkot ja kaikki uteliasta mieltä innoittavat kohteet kolutaan eikä kesäistä saunakulttuuria päästetä unohtumaan.
Herrojen Kulttuuriretkillä museot, taidenäyttelyt, kirkot ja kaikki uteliasta mieltä innoittavat kohteet kolutaan eikä kesäistä saunakulttuuria päästetä unohtumaan.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Museokortti
Museokortti
Fredrikinkatu 39 C 22
00120 HELSINKI

http://www.fmac.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Museokortti

Yli puoli miljoonaa suomalaista seurasi kesällä Museokortin seikkailijoita – ”Erilainen ja todella koukuttava kampanja”18.9.2019 06:54:00 EESTUutinen

350 hakemusta, 10 museoseikkailua, 13 300 kilometriä, 36 kaupunkia ja 100 museota. Museokortin kampanjassa seikkailijat kiersivät kotimaan museoita innostaen ihmisiä unelmiensa museokierroksille. Seikkailija-kampanja esitteli museoiden upeita sisältöjä uudella tavalla tavoittaen yli puoli miljoonaa suomalaista. Seikkailijoiden tuottamia videoita katsottiin lähes 7 500 tuntia.

Mikkeliläispariskunta pakkasi rinkat ja hyppäsi junaan: ”Yhtä museoiden herkkukattausta koko viikko!”28.8.2019 13:55:29 EESTUutinen

Mikkeliläiset Museokortti-seikkailijat Tuulevi ja Henrik Aschan lähtivät rinkat selässä kahdeksikon malliselle reitille. Matka suuntasi ensin Tampereelle Sara Hildénin taidemuseoon, Amurin työläismuseokortteliin ja Museo Milavidaan. Turussa pariskunta tutustui Luostarinmäen käsityöläismuseoon, Turun taidemuseoon ja Apteekkimuseoon ja Qwenselin taloon. Seikkailun viimeiset etapit olivat Porin taidemuseo sekä Friitalan Nahkamuseo Ulvilassa.

Vanhat rouvat kiersivät kesäisessä Helsingissä ratikkalinjojen reiteillä olevia museoita: ”Tiedämme parhaat levähdyspenkit, maukkaat kakut ja hienot näkymät kaupunkiin”8.8.2019 09:42:11 EESTUutinen

Pääkaupunkiseudulla asuvat eläkeläiset Pirjo Salo, Riitta Kankaanpää ja Hilkka Ropponen lähtivät Museokortin seikkailijoina kiertämään Helsingin museoita, jotka sijaitsevat ratikkalinjojen varsilla. Museoseikkailullaan ystävykset lähettivät kasan postikorttiterveisiä, katsastivat museoiden esteettömyyden sekä arvioivat museokahviloita ja -ravintoloita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme