Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinkiläisille taide- ja kulttuuritoimijoille ikääntyneiden kulttuuritoiminnan edistämiseen 1,3 miljoonaa euroa

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto päätti kokouksessaan 19.4.2022 myöntää avustusta iäkkäiden ihmisten kulttuuritoiminnan edistämiseksi 28 taide- ja kulttuuritoimijalle yhteensä 1 300 000 euroa. Avustusmääräraha oli jaossa toista kertaa. Avustussumma koostuu Helsingin kaupungin kuolinpesiltä saamasta valtionperinnöstä.

Ikääntyneiden kulttuuritoiminnan edistämiseen myönnettiin 1,3 miljoonaa euroa.
Ikääntyneiden kulttuuritoiminnan edistämiseen myönnettiin 1,3 miljoonaa euroa.

Määräraha mahdollistaa monipuolisten hankkeiden toteuttamisen ja lisää taide- ja kulttuuripainotteista sisältöä ikääntyneiden helsinkiläisen arkeen. Hankkeissa painottuvat erityisesti iäkkäiden ihmisten osallisuuden ja toimijuuden edistäminen, kotona asuville suunnattu kulttuuritoiminta sekä hanketoimijoiden uudenlaiset sektorirajat ylittävät kumppanuudet ja yhteistyön muodot. Hankkeet edistävät alueellisia kulttuuripalveluja, toteuttavat erilaisia digitaalisia ratkaisuja ja sisältöjä, kehittävät vapaaehtoistoimintaa sekä taide- ja kulttuurialan tekijöiden kulttuurisen vanhustyön osaamista.

Pienentynyt elämänpiiri ja koronan rajoittama arki on koskettanut monia, sillä vuoden 2020 lopussa 65 vuotta täyttäneitä asui Helsingissä yli 114 000. Vuodesta 2010 ikääntyneiden lukumäärä on kasvanut 26 000 henkilöllä. Ikääntyneiden väestöosuuden ennustetaan Helsingissä nousevan nykyisestä noin 17 prosentista yli 21 prosenttiin vuoden 2049 loppuun mennessä. Ennusteen mukaan Helsingissä asuisi tuolloin noin 177 000 ikääntynyttä, 67 000 enemmän kuin nyt.

"Avustusmäärärahan mahdollistamilla hankkeilla on vahva kytkös kaupunkistrategiaan. Helsinki tavoittelee ikäihmisten toimintamahdollisuuksien parantamista myös taiteen ja kulttuurin keinoin. Ikäihmisten hyvinvoinnista halutaan pitää huolta tukemalla kulttuurihyvinvoinnin toimijakenttää kehittämään ikääntyneiden palveluita”, kulttuuri- ja kirjastojaoston puheenjohtaja Sirpa Asko-Seljavaara toteaa. 

Avustusmuoto mahdollistaa hankkeita, jotka yhdistävät taiteen ja kulttuurin toimintoja monitaiteisiksi kokonaisuuksiksi. Valinnanvaraa on muun muassa teatterista, tanssista, sirkuksesta, musiikista, elokuvista, kädentaidoista ja kuvataiteista, joissa iäkkäiden oma osallisuus on keskiössä. Jokainen voi valita mieleisensä avustettavista toiminnoista ja saada hyvää mieltä ja mukavaa tekemistä.

Yhteyshenkilöt

Sara Kuusi, sara.kuusi@hel.fi, puh. (09) 310 32204
Tiina Laukkanen, tiina.laukkanen@hel.fi, puh. 040 176 9173

Kuvat

Ikääntyneiden kulttuuritoiminnan edistämiseen myönnettiin 1,3 miljoonaa euroa.
Ikääntyneiden kulttuuritoiminnan edistämiseen myönnettiin 1,3 miljoonaa euroa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme