Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinkiläisille vauvoille tarjolla omia teatterihetkiä ja vauvojen oma sinfonia

Jaa

Tänä syksynä helsinkiläisille vauvoille on luvassa omia teatterihetkiä ja vauvojen oma sinfonia. Teatterihetket ja sinfonia ovat Kulttuurin kummilapsien maksutonta kulttuuripalvelua helsinkiläisille vauvaperheille.

Kulttuurin kummilapset on maksuton kulttuuripalvelu helsinkiläisille vauvaperheille.
Kulttuurin kummilapset on maksuton kulttuuripalvelu helsinkiläisille vauvaperheille.

Vuonna 2021 syntyneiden lasten kummeina toimii kuusi helsinkiläistä teatteria, jotka kutsuvat kummilapsensa tänä syksynä vauvojen teatterihetkiin. Vauvoille tehdyt teatterihetket alkavat syyskuun lopussa, ja tapahtumia on tarjolla joulukuun puoleen väliin saakka. Teatterihetkiä järjestetään ympäri Helsinkiä niin teattereissa ja kulttuurikeskuksissa kuin leikkipuistoissakin. Kulttuurikummeina vuonna 2021 syntyville helsinkiläisvauvoille toimivat Helsingin Kaupunginteatteri, Suomen Kansallisteatteri, Nukketeatteri Sampo, Teatteri ILMI Ö., Q-teatteri ja Svenska Teatern.

Vuonna 2020 syntyneiden helsinkiläisten lasten kummina toimii Helsingin kaupunginorkesteri, joka kutsuu kummilapset tänä syksynä digitaaliseen Baby Symphony -musiikkiseikkailuun. Teoksella Helsingin kaupunginorkesteri juhlistaa 20-vuotista kummilapsitoimintaa, joka on laajentunut nyt 31 eturivin kulttuuritoimijan ja Helsingin kaupungin yhteiseksi toiminnaksi.

Vuosina 2020 ja 2021 syntyneet Helsingissä asuvat vauvat voi ilmoittaa mukaan Kulttuurin kummilapsiksi ja kulttuuritapahtumiin osoitteessa https://kummilapset.hel.fi/fi/home

Kulttuurin kummilapset on maksuton kulttuuripalvelu helsinkiläisille vauvaperheille. Jokaisella vuodesta 2020 eteenpäin Helsingissä syntyvällä lapsella on kummina oma kulttuuritoimija, jonka kautta lapsi perheineen saa henkilökohtaisen kosketuksen kulttuuriin ja taiteeseen. Kulttuurikummi kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen tapahtumaan. Tapahtumat ovat ilmaisia ja ne tukevat lapsen kehitysvaihetta ja perheen hyvinvointia. Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ulla Laurio, suunnittelija, Helsingin kulttuuripalvelut
puh. 040 149 3584
s-posti: ulla.laurio@hel.fi

Kuvat

Kulttuurin kummilapset on maksuton kulttuuripalvelu helsinkiläisille vauvaperheille.
Kulttuurin kummilapset on maksuton kulttuuripalvelu helsinkiläisille vauvaperheille.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nyctalope-performanssi kutsuu naisia ottamaan öisen kaupungin haltuun21.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Polymorphin Nyctalope on performanssi ja installaatio, joka käsittelee naisten voimaa ja rohkeutta sekä suhdettamme yölliseen julkiseen tilaan. Ranskalainen tekstiilisuunnittelija Maëva Longvert on luonut esityksen, jossa noin 40 naista Toulousesta ja Helsingistä esiintyy julkisissa tiloissa käyttäen esityksessä kutomaansa kangasta. Installaatio on koettavissa Helsingissä Sörnäisten metroaseman läheisyydessä Helsinginkadulla 8.10. kello 19−20. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Pirkkolaan 18.9. avattava uusi energiatehokas jäähalli tuo helpotusta Helsingin haastavaan jäätilanteeseen17.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Pirkkolaan avataan uusi energiatehokas jäähalli 18.9. Pirkkolan jääpyhättö on perinteisesti ollut kovassa käytössä ja käyttäjiä ollut vuosittain noin 150 000. Uuden jäähallin myötä kävijämäärän odotetaan nousevan vuositasolla noin 170 000 henkilöön, joka tulee osaltaan helpottamaan Helsingin haastavaa jäätilannetta. Jäähallin rakennuskustannukset ovat noin 17 miljoonaa euroa. Rakennuksessa on hyödynnetty uutta rakennustekniikkaa, jonka avulla voidaan saavuttaa jopa 60 prosentin energiatehokkuus vanhaan halliin verrattuna. Hallin auetessa kaupunkilaiset ja jääurheiluväki pääsevät nauttimaan modernin jäähallin tarjoamista olosuhteista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme