Hemsö

Hemsö investoi 23 miljoonaa euroa Suomessa – uusina hankintoina lukio Jyväskylästä ja Arkadiankatu 28 Helsingistä

Jaa

Yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut Hemsö vahvistaa asemaansa oppilaitoskiinteistöjen omistajana. Yritys on ostanut ensimmäisen kiinteistönsä Jyväskylästä sekä opetuskäyttöön soveltuvan kiinteistön Helsingin ytimestä Arkadiankadulta. Myös Turussa Hemsön asema kasvaa Turun Teknologiakiinteistön osakeostolla.

Arkadiankatu 28, Helsinki
Arkadiankatu 28, Helsinki

Hemsö jalkautuu yhä vahvemmin opetuskiinteistöjen omistajaksi ja asiantuntijaksi. Yritys on ostanut ensimmäisen kiinteistönsä Jyväskylästä. Kaupan arvo on noin 5,5 miljoonaa euroa.

Hemsö on solminut koulutuskuntayhtymä Gradian kanssa kymmenen vuoden vuokrasopimuksen. Wilhelm Schildtin katu 2:n oppilaitoskiinteistössä toimii Gradian lukio sekä alivuokralaisena Jyväskylän steinerkoulu.

”Kyseessä on ensimmäinen kiinteistömme Jyväskylässä. Tämä on tärkeä avaus meille erittäin kiinnostavaan markkinaan. Odotamme jo innolla yhteistyötämme Gradian kanssa. Investoimme Jyväskylään mielellämme paljon enemmänkin jatkossa”, Hemsön Suomen maajohtaja Jarkko Leinonen sanoo.

Helsingin Arkadiankadulta toinen kiinteistö

Hemsö omistaa Helsingissä useita yliopistokiinteistöjä, ja uusin hankinta on Arkadiankatu 28:n kiinteistö. Kaupan arvo on 9 miljoonaa euroa, ja Hemsö hankki osittain vajaalla käytöllä olevan kohteen kehitettäväksi esimerkiksi oppilaitoskäyttöön. Tällä hetkellä kiinteistössä sijaitsee muun muassa Vaasan yliopiston Helsingin toimipiste.

”Kohde on hyvällä sijainnilla, ja sen ympäristöstä löytyy lukuisia muita oppilaitoksia: omistamme alueelta Arkadiakatu 24:n kiinteistön. Tämän lisäksi välittömästä läheisyydestä löytyvät muun muassa Etu-Töölön lukio, Hanken sekä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun entinen päärakennus, joka on peruskorjauksessa.”

Turun Teknologiakiinteistöjen osakeomistus kasvaa

Oppilaitoskiinteistöjen oston lisäksi Hemsö vahvistaa asemaansa Turussa. Hemsö on ostanut Turun Teknologiakiinteistöjen osakkeita noin kahdeksalla miljoonalla eurolla. Osakkeet myivät Veritas sekä Åbo Akademin säätiö.

Hemsön omistus Turun Teknologiakiinteistöissä nousi osakeoston jälkeen noin 35 prosentista 40 prosenttiin.

”Turun Teknologiakiinteistöt kasvaa nopeasti voimistuvan Turun kanssa. Olemme mukana tukemassa kasvua ja luomassa edellytyksiä sille”, Leinonen sanoo.

Turun Teknologiakiinteistöt omistaa Turun tiedepuistossa 136 000 neliötä toimitilaa. Alueelle on tällä hetkellä rakenteilla Turun ammattikorkeakoulun uusi kiinteistö EduCity, joka valmistuu kuluvana vuonna 2020. Tänä vuonna Teknologiakiinteistöt myös aloittaa Turun Energian uuden pääkonttorin rakentamisen Itäharjun alueelle. Hanke aloittaa Itäharjun muutoksen teollisuusalueesta toimisto- ja asuinalueeksi.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Jarkko Leinonen
Suomen maajohtaja, Hemsö
puh. 040 015 0841
jarkko.leinonen@hemso.se

Kuvat

Arkadiankatu 28, Helsinki
Arkadiankatu 28, Helsinki
Lataa
Arkadiankatu 28, Helsinki
Arkadiankatu 28, Helsinki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hemsö
Hemsö
Korkeavuorenkatu 30 A, 1. kerros
00130 Helsinki

+358 400 150 841http://www.hemso.se/fi

Hemsö on Ruotsin johtava yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja. Hemsön toimintaan kuuluu hoiva-, oppilaitos-, terveydenhuolto- ja oikeuslaitoskiinteistöjen kestävä omistaminen, ylläpitäminen ja kehittäminen. Hemsö toimii Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa. Hemsölle ovat tunnusomaisia pitkät vuokrasopimukset ja vakaat asiakkaat. Hemsön kiinteistökannan kokonaisarvo on noin 4,6 miljardia euroa. Hemsön enemmistöomistaja on Ruotsin valtion eläkerahasto AP3. Standard & Poor’s on myöntänyt Hemsölle maaliskuussa 2015 luottoluokituksen A-. Lue lisää: http://www.hemso.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hemsö

Tavoitteena 50 miljoonan euron hoivakotikokonaisuus – Hemsö ja uusi hoivapalveluyhtiö Hoivamme aloittivat yhteistyön19.5.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoittaja Hemsö on aloittanut laajan yhteistyön ikäihmisten hoivapalveluita tuottavan Hoivamme-yhtiön kanssa. Yhtiöiden solmiman raamisopimuksen mukaisesti Hemsö rahoittaa yrityksen hoivakotihankkeita ja toimii kohteiden pitkäaikaisena omistajana. Hoivamme kehittää kohteita ja on Hemsön vuokralainen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme