Hemsö

Hemsö ostaa sairaalakiinteistön Kouvolasta

Jaa
Hemsö ostaa Kymenlaakson psykiatrisen sairaalan Kymsote-Kiinteistöiltä. Kiinteistö säilyy Kymsoten käytössä 20 vuoden pääomavuokrasopimuksella. Kaupan arvo on 13,7 miljoonaa euroa.
Kuva: Misa Kannos.
Kuva: Misa Kannos.

Yhteiskuntakiinteistöihin sijoittava kiinteistöomistaja Hemsö ostaa Kymenlaakson psykiatrisen sairaalan Kymsote-Kiinteistöiltä. Kauppa kattaa sairaalarakennuksen ja tontin, ja sen arvo on 13,7 miljoonaa euroa.

Kouvolan Kuusankoskella sijaitsevan sairaalan pinta-ala on 8 800 neliömetriä. Vuonna 2006 valmistuneessa sairaalassa toimii viisi aikuispsykiatrista osastoa, nuorisopsykiatrian osasto, lastenpsykiatrian osasto ja Kouvolan lastenpsykiatrian poliklinikka sekä toiminnallisen kuntoutuksen yksikkö.

Hemsö ja Kymsote-Kiinteistöt tekevät tiloista 20-vuotisen pääomavuokrasopimuksen.

Myynnin taustalla on Kymenlaakson sotekuntayhtymä Kymsoten hallituksen toimeksianto selvittää myytäviä sairaala- ja muita kiinteistöjä. Helmikuussa hallitus päätti antaa Kymsote-Kiinteistöille luvan myydä Kymenlaakson psykiatrinen sairaala.

”Psykiatrinen sairaala on olennainen osa Kymenlaakson sairaalaverkkoa. Kouvolan alue on kiinnostanut meitä jo pidempään, tärkeänä maakunnallisena keskuksena. Omistamme psykiatrisen sairaanhoidon kiinteistöjä esimerkiksi Turussa, jossa vuokralaisena on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri. Yhteistyö on ollut sujuvaa”, sanoo Hemsön maajohtaja Jarkko Leinonen.

Kouvolan kaupunginvaltuusto päätti syyskuussa, että kaupunki myy useita kiinteistöjään Hemsölle. Kaupan eteneminen on vielä auki.

”Sijoitamme pitkällä aikajänteellä, kymmeniksi vuosiksi eteenpäin. Pitkät vuokrasopimukset ja aktiivinen vuoropuhelu vuokralaisten kanssa ovat meidän toimintamme kulmakiviä”, Leinonen sanoo.

Hemsö omistaa Suomessa noin 185 000 neliötä sairaala- ja hoivakiinteistöjä, joihin kuuluu sairaalakohteita muun muassa Turussa ja Oulussa.

Kymsote-Kiinteistöt Oy on Kymsoten konserniin kuuluva yhtiö, joka aloitti toimintansa vuoden 2021 alussa. Kymsote-Kiinteistöjen pääasiallinen tehtävä on omistaa, hallita, rakennuttaa, isännöidä, huoltaa ja ylläpitää Kymsoten kiinteistöjä.

Yhteyshenkilöt

Jarkko Leinonen
maajohtaja, Hemsö
p. 0400 150 841
jarkko.leinonen@hemso.se


Jyrki Gerlander
toimitusjohtaja, Kymsote-Kiinteistöt
p. 020 633 4733
jyrki.gerlander@kymsote.fi

Kuvat

Kuva: Misa Kannos.
Kuva: Misa Kannos.
Lataa
Kuva: Misa Kannos.
Kuva: Misa Kannos.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hemsö
Hemsö
Korkeavuorenkatu 30 A, 1. kerros
00130 Helsinki

+358 400 150 841http://www.hemso.se/fi

Hemsö on johtava yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa. Hemsö on erikoistunut hoiva-, oppilaitos-, terveydenhuolto- ja oikeuslaitoskiinteistöjen omistamiseen, ylläpitoon ja kehittämiseen kestävällä tavalla. Hemsölle ovat tunnusomaisia pitkät vuokrasopimukset ja vakaat asiakkaat. Hemsön enemmistöomistaja on Ruotsin valtion eläkerahasto AP3. Kiinteistökannan kokonaisarvo on noin 7,7 miljardia euroa. Standard & Poor’s on myöntänyt Hemsölle luottoluokituksen A- maaliskuussa 2015 ja Fitch Ratings luottoluokituksen A+ maaliskuussa 2021. Lue lisää: www.hemso.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hemsö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme