Hemsö

Hemsö ostaa yliopistokiinteistön Vaasasta

Jaa

Hemsö on ostanut Academill-yliopistokiinteistön Vaasasta. Kiinteistön päävuokralainen on Åbo Akademi.

Kauppahinta on 35,5 miljoonaa euroa. Kiinteistön vuokrattava pinta-ala on noin 18 500 neliömetriä, ja Åbo Akademin vuokrasopimuksen pituus noin 12 vuotta.

– Suomi on meille tärkeä markkina-alue, ja haluamme kasvattaa liiketoimintaamme koulutussektorilla. Academill on ensimmäinen Suomesta hankkimamme yliopistokiinteistö ja arvokas lisä oppilaitossalkkuumme. Kaikkiaan omistamme nyt Suomessa kolmisenkymmentä opetus- ja hoivakiinteistöä, sanoo Hemsön Suomen maajohtaja Jarkko Leinonen.

Academillissä toimii muun muassa kasvatustieteiden ja hyvinvointialojen tiedekunta, jossa koulutetaan ruotsinkielisiä opettajia.

Kiinteistön myyjä on Åbo Akademin säätiö sekä Harry Schaumanin säätiö. Kaupassa Hemsön neuvonantajina toimivat Leimdörfer ja Avance.

Yhteyshenkilöt

Nils Styf, toimitusjohtaja, +46 8 501 170 00
Jarkko Leinonen, Suomen maajohtaja, +358 400 150 841

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hemsö
Hemsö
Eteläesplanadi 18 B
00130 Helsinki

+46 8 501 170 00http://www.hemso.se/fi

Hemsö on Ruotsin johtava yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja. Toimintaamme kuuluu hoiva-, oppilaitos-, terveydenhuolto- ja oikeuslaitoskiinteistöjen kestävä omistaminen, ylläpitäminen ja kehittäminen. Hemsö toimii Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa. Hemsölle ovat tunnusomaisia pitkät vuokrasopimukset ja vakaat asiakkaat. Kiinteistökantamme kokonaisarvo on noin 2,9 miljardia euroa. Hemsön enemmistöomistaja on Ruotsin valtion eläkerahasto AP3. Standard & Poor’s on myöntänyt Hemsölle maaliskuussa 2015 luottoluokituksen A-.         

Lue lisää: www.hemso.se

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hemsö

Hemsö ostaa Turun hoiva- ja sairaalakiinteistöjä aiemman sopimuksen mukaisesti – yhtiö sijoittaa myös Turun Teknologiakiinteistöihin13.2.2019 09:00:00 EETTiedote

Yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö Hemsö ostaa Turusta kahdeksan hoiva- ja sairaalakiinteistöä aiemmin tehdyn aiesopimuksen mukaisesti. Samanaikaisesti Hemsö sijoittaa Turun Teknologiakiinteistöihin: yhtiö ostaa 34,8 prosentin osuuden Turun Teknologiakiinteistöistä. Hemsön Turun-investointien yhteenlaskettu arvo on 180 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme