Hemsö

Hemsölle lisää yliopistokiinteistöjä Helsingin keskustasta – yliopisto jatkaa Siltavuorenpenkereellä vuokralaisena

Jaa

Hemsö ostaa Helsingin yliopiston käyttämän kiinteistön Siltavuorenpenkereeltä. Yliopisto jatkaa tiloissa vuokralaisena vuoteen 2024 asti. Kaupan arvo on noin 16 miljoonaa euroa. Hemsö aikoo pitää kiinteistön oppilaitoskäytössä myös tulevaisuudessa.

Siltavuorenpenger 10. Kuva: Sami Saastamoinen.
Siltavuorenpenger 10. Kuva: Sami Saastamoinen.

Yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut Hemsö ostaa Siltavuorenpenger 10:n kiinteistön Helsingin Kruununhaan perinteikkäältä yliopistoalueelta. Helsingin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta jää tiloihin vuokralle vuoteen 2024 asti.

Kaupan arvo on noin 16 miljoonaa euroa. Kiinteistön myy Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy.

”Kiinteistöstä tulee meille kiinnostava kehityskohde. Siltavuorenpenger 10:n kaltainen kiinteistö vaatii kärsivällistä ja pitkäjänteistä kehitysotetta, ja voi olla, että sinne tulee väliaikaista käyttöä yliopiston muutettua pois. Meillä on kuitenkin selvä visio siitä, että haluamme pitää kiinteistön oppilaitoskäytössä. Helsingin keskustan vetovoima asuinpaikkana ei ole katoamassa – päinvastoin –, ja keskustassa tarvitaan koulutiloja myös tulevaisuudessa”, sanoo Hemsön Suomen-maajohtaja Jarkko Leinonen.

Kruununhaassa sijaitsevan kiinteistön huoneistoala on noin 6 900 neliömetriä. Vuonna 1961 valmistunut rakennus on alun perin suunniteltu Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan käyttöön. Lääketieteen toiminnot siirtyivät Meilahteen vuonna 2001, jonka jälkeen rakennus peruskorjattiin kattavasti nykyisen käyttäjän, kasvatustieteellisen tiedekunnan, toimintaan sopivaksi. Rakennuksen on suunnitellut Einari Teräsvirta.

”Kiinteistön myynti tuli ajankohtaiseksi, kun kasvatustieteellisen tiedekunnan toiminta päätettiin keskittää Siltavuorenpenger 1–9:n kiinteistöön, psykologian oppiaineelta vapautuviin tiloihin. Tässä yhteydessä Siltavuorenpenkereen tiloja uudistetaan”, kertoo Helsingin Yliopistokiinteistöjen toimitusjohtaja Jaana Ihalainen.

”Helsingin Yliopistokiinteistöt kehittää toimitiloja pääasiassa yliopiston ja sitä tukevan toiminnan tarpeisiin. On hienoa, että kiinteistölle löytyi uusi omistaja, jolla on kokemusta yliopistosta vuokralaisena ja joka kehittää kiinteistöjä pitkäjänteisesti”, Ihalainen jatkaa.

Hemsöllä on Helsingin keskustassa useita oppilaitoskiinteistöjä. Yhtiö omistaa Taideyliopiston käytössä olevat kolme kiinteistöä Töölössä ja Sörnäisissä sekä Helsingin kaupungin peruskoulujen käyttöön tulevan Arkadiankatu 24:n ja Hankenin käytössä olevan Arkadiankatu 28:n.

”Siltavuorenpenkereen kiinteistö on kehityskohteena samantyyppinen kuin vuonna 2017 hankkimamme Arkadiankatu 24:n kiinteistö, josta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu muutti Otaniemeen suunnitellusti 2019. Tällä hetkellä teemme Arkadiankadulla mittavaa peruskorjausta ja rakennamme modernit tilat Helsingin kaupungin peruskoulujen käyttöön”, Leinonen sanoo.

Hemsö omistaa Suomessa noin 130 000 neliötä oppilaitoskiinteistöjä, joihin kuuluvat myös muun muassa Paavolan kampus Lahdessa, Åbo Akademin kiinteistö Vaasassa, Satakunnan ammattikorkeakoulun kampus Porissa ja lukiokiinteistö Jyväskylässä. Lisäksi Hemsö rakennuttaa paraikaa uutta konservatoriota Joensuuhun.

Fakta: Siltavuorenpenger 10

  • Valmistunut 1961, suunnittelija arkkitehti Einari Teräsvirta
  • Huoneistoala 6 900 neliömetriä
  • Suunniteltu Helsingin yliopiston lääketieteellisen kemian opetus- ja tutkimusrakennukseksi
  • Kasvatustieteellisen tiedekunnan käytössä 2000-luvun alusta
  • Peruskorjattu 2002

Yhteyshenkilöt

Jarkko Leinonen
maajohtaja, Hemsö
p. 0400 150 841
jarkko.leinonen@hemso.se

Jaana Ihalainen
toimitusjohtaja, Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy
p. 02941 22957
jaana.ihalainen@helsinki.fi

Kuvat

Siltavuorenpenger 10. Kuva: Sami Saastamoinen.
Siltavuorenpenger 10. Kuva: Sami Saastamoinen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hemsö
Hemsö
Korkeavuorenkatu 30 A, 1. kerros
00130 Helsinki

+46 8 501 170 00http://www.hemso.se/fi

Hemsö on johtava yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa. Hemsö on erikoistunut hoiva-, oppilaitos-, terveydenhuolto- ja oikeuslaitoskiinteistöjen omistamiseen, ylläpitoon ja kehittämiseen kestävällä tavalla. Hemsölle ovat tunnusomaisia pitkät vuokrasopimukset ja vakaat asiakkaat. Hemsön enemmistöomistaja on Ruotsin valtion eläkerahasto AP3. Kiinteistökannan kokonaisarvo on noin 6,2 miljardia euroa. Standard & Poor’s on myöntänyt Hemsölle luottoluokituksen A- maaliskuussa 2015 ja Fitch Ratings luottoluokituksen A+ maaliskuussa 2021. Lue lisää: www.hemso.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hemsö

Tavoitteena 50 miljoonan euron hoivakotikokonaisuus – Hemsö ja uusi hoivapalveluyhtiö Hoivamme aloittivat yhteistyön19.5.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoittaja Hemsö on aloittanut laajan yhteistyön ikäihmisten hoivapalveluita tuottavan Hoivamme-yhtiön kanssa. Yhtiöiden solmiman raamisopimuksen mukaisesti Hemsö rahoittaa yrityksen hoivakotihankkeita ja toimii kohteiden pitkäaikaisena omistajana. Hoivamme kehittää kohteita ja on Hemsön vuokralainen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme